Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vészhelyzet az autóúton vezetés közben?

Szeretünk vezetni, gyorsan eljutni egyik pontból a másikba. Szeretünk időben hazaérni zökkenőmentesen. Sajnos olykor ez nem valósul meg. Számos gond adódhat vezetés közben.

Állati vészhelyzet! Mi a teendő?

Sok baleset elkerülhető, amennyiben gondoskodunk autónk és annak alkatrészeinek karbantartásáról. Viszont olykor a vészhelyzetek elkerülhetetlenek és nem árt tisztában lennünk azzal, hogy egy-egy esetben mi a teendő. Az utakon haladva állandóan figyelmeztetnek minket a táblák, például a szarvas veszélyre vagy más állatokéra. Mit tegyünk akkor, ha szembekerülünk egy állattal az úton? Vezetünk, nem sejtve semmit és egyszer csak elénk vágódik egy szarvas. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy ösztöneinkre hagyatkozva elrántjuk a kormányt. Ezt nem szabad. Sokkal nagyobb sérüléseket szenvedhetünk és okozhatunk. Mivel ha nem a szarvas okozza a bajt, akkor mi húzhatjuk rá egy másik autósra a kormányt vagy telibe találunk egy fát. Egyik sem számít kellemes megoldásnak. Ha ilyen helyzetben találjuk magunkat, akkor nyomjuk meg a féket. Amennyiben erre van elég időnk. A lehető leggyorsabban, de mégis biztonságosan álljunk meg. Tartsuk szem előtt, hogy mögöttünk is jöhetnek autók. Igyekezzünk elkerülni a további kellemetlenségeket. Éjjeli autókázásnál mindig tartsuk szem előtt azt, hogy bármikor kiugorhat elénk egy állat. Figyelmesek legyünk és óvatosak.

Az autónk meghibásodása

Talán egyik leggyakoribb ok a defekt. Különösen veszélyes lehet a durrdefekt. Bármikor megtörténhet, és ha nem vagyunk elég felkészültek, bizony nagy galibát okozhatunk. Jobb a bajt megelőzni. Sose induljunk el anélkül, hogy ellenőriznénk a gumiabroncsok állapotát. Ha megtörténik a baj, maradjunk nyugodtak. Rossz döntés rátaposni a fékre mivel így elveszítjük autónk felett az uralmat. Ehelyett csak vegye le a gázpedálról a lábát és várja, míg lassulni kezd az autó. Koncentráljunk a kormánykerékre. Erő kell és pontosság ahhoz, hogy meg tudjuk tartani az autót. Ha sikerült a manőver, továbbra se lankadjon a figyelmünk. Kerékcserénél is ügyeljünk a biztonságra. Egy ritkább, de talán még veszélyesebb eset, amikor kigyullad a motorház. Ilyenkor fontos, hogy ne kezdjünk pánikolni. Amennyire lehet, maradjunk nyugodtak. A motorháztetőt sosem szabad ilyenkor felnyitni, mivel levegőt kap, és az oxigén táplálja a tüzet. Menjünk biztonságos távolságra az égő kocsitól és hívjunk segítséget. Életveszélyes helyzetben mindig törekedjünk arra, hogy minél előbb biztonságban legyünk mi magunk és utasaink is. Várjuk meg a segítséget és maradjunk higgadtak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata