Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vészhelyzet az autóúton vezetés közben?

Szeretünk vezetni, gyorsan eljutni egyik pontból a másikba. Szeretünk időben hazaérni zökkenőmentesen. Sajnos olykor ez nem valósul meg. Számos gond adódhat vezetés közben.

Állati vészhelyzet! Mi a teendő?

Sok baleset elkerülhető, amennyiben gondoskodunk autónk és annak alkatrészeinek karbantartásáról. Viszont olykor a vészhelyzetek elkerülhetetlenek és nem árt tisztában lennünk azzal, hogy egy-egy esetben mi a teendő. Az utakon haladva állandóan figyelmeztetnek minket a táblák, például a szarvas veszélyre vagy más állatokéra. Mit tegyünk akkor, ha szembekerülünk egy állattal az úton? Vezetünk, nem sejtve semmit és egyszer csak elénk vágódik egy szarvas. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy ösztöneinkre hagyatkozva elrántjuk a kormányt. Ezt nem szabad. Sokkal nagyobb sérüléseket szenvedhetünk és okozhatunk. Mivel ha nem a szarvas okozza a bajt, akkor mi húzhatjuk rá egy másik autósra a kormányt vagy telibe találunk egy fát. Egyik sem számít kellemes megoldásnak. Ha ilyen helyzetben találjuk magunkat, akkor nyomjuk meg a féket. Amennyiben erre van elég időnk. A lehető leggyorsabban, de mégis biztonságosan álljunk meg. Tartsuk szem előtt, hogy mögöttünk is jöhetnek autók. Igyekezzünk elkerülni a további kellemetlenségeket. Éjjeli autókázásnál mindig tartsuk szem előtt azt, hogy bármikor kiugorhat elénk egy állat. Figyelmesek legyünk és óvatosak.

Az autónk meghibásodása

Talán egyik leggyakoribb ok a defekt. Különösen veszélyes lehet a durrdefekt. Bármikor megtörténhet, és ha nem vagyunk elég felkészültek, bizony nagy galibát okozhatunk. Jobb a bajt megelőzni. Sose induljunk el anélkül, hogy ellenőriznénk a gumiabroncsok állapotát. Ha megtörténik a baj, maradjunk nyugodtak. Rossz döntés rátaposni a fékre mivel így elveszítjük autónk felett az uralmat. Ehelyett csak vegye le a gázpedálról a lábát és várja, míg lassulni kezd az autó. Koncentráljunk a kormánykerékre. Erő kell és pontosság ahhoz, hogy meg tudjuk tartani az autót. Ha sikerült a manőver, továbbra se lankadjon a figyelmünk. Kerékcserénél is ügyeljünk a biztonságra. Egy ritkább, de talán még veszélyesebb eset, amikor kigyullad a motorház. Ilyenkor fontos, hogy ne kezdjünk pánikolni. Amennyire lehet, maradjunk nyugodtak. A motorháztetőt sosem szabad ilyenkor felnyitni, mivel levegőt kap, és az oxigén táplálja a tüzet. Menjünk biztonságos távolságra az égő kocsitól és hívjunk segítséget. Életveszélyes helyzetben mindig törekedjünk arra, hogy minél előbb biztonságban legyünk mi magunk és utasaink is. Várjuk meg a segítséget és maradjunk higgadtak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.