Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vakációzás előtt ellenőrizzük át járművünk állapotát

Egy nyaralást a nagy hőség és a nagy forgalom mellett, egy nem megfelelően működő autó is tönkreteheti, hisz nincs kellemetlenebb, mint gőzölgő motorháztetővel, vagy tönkrement gumiabronccsal, állni az autópálya szélén. Ezért mielőtt útnak indulnánk, ellenőrizzünk át járművünkön pár dolgot és menjünk biztosra, hogy ne bosszankodással töltsük a szabadságunkat.

Mire figyeljünk indulás előtt?

Az indulás előtt a fontos teendők közé tartozik a gumiabroncsok állapotának vizsgálata. Ez az egyetlen olyan elem az autón, mely közvetlenül érintkezik az út felületével. Nem szabad, hogy kopott legyen vagy enyhén, illetve túlzottan felfújt, hisz ez balesetveszélyes lehet. Nézzük meg a gyártó által javasolt nyomást. Ne adjunk több levegőt a kelleténél, mivel a nyomás az út során még nagyobb lesz, a gumiabroncsokban lévő forró levegő miatt. A hűtőrendszert is érdemes átvizsgáltatni még indulás előtt, vagy ezt tegyük meg mi magunk. Itt fontos a hűtőfolyadék szintje, és a ventilátor működése. Ezzel biztosabbra mehetünk, hogy a hűtőrendszer egész úton működni fog. Ha a nyaralás során, utánfutót vontatunk magunk után, ezt is ellenőrizzük át teljesen. Itt fontos szintén a gumiabroncs állapota, valamint a világítás, a fékek és csapágyak épsége. A pótkocsikat általában csak nagyon ritkán használjuk, így mindenképp vizsgáljuk át. A pótkerekek állapota is lényeges, mint a többi gumiabroncsnál az elégséges nyomás, és ha nem megfelelő töltsük fel. Ez mellett, fontos átnézni a szerszámkészletet, hogy rendelkezünk-e mindennel, például tartalék biztosítékokkal, vagy egyéb kiegészítőkkel, ami egy gumicseréhez szükséges, illetve a vontatáshoz.

Gondoljunk több apróbb részletre egy hosszú út előtt!

Az autó épsége mellett olyan dolgokra is figyelnünk kell, mint a csomagjaink mennyisége. A legfontosabbakat rakjuk csak be, ami nem haladja meg az autó maximális terhelhetőségét. A túlzásba eséssel, növelhetjük az üzemanyag fogyasztást és a túlterheltség miatt, csökkentjük a vezetési és kezelési képességeket. Ezek mellett ne tömjük úgy tele az utasteret, hogy még az ablakból se lássunk ki. Az utazás során, ha egy rossz úton haladunk, vagy épp olyanon, ahol még építkezés folyik, érdemes lassabban hajtani, ezzel elkerülhetjük, hogy az autónk alvázát felüssük, illetve repedt szélvédővel haladjunk tovább. A tiszta és jó állapotban lévő tükrök és szélvédők is fontosak. Indulás előtt győződjünk meg ezekről. A szélvédőmosó folyadék szintjét is ellenőrizzük, és ha szükséges töltsük tele a tartályt. Vigyünk magunkkal napszemüveget, mely segíti az egész út során a jó látást. Ezzel elkerülhetjük, hogy a tűző nap elvakítson minket. Az elegendő víz nagyon is lényeges, mivel a kezdetleges kiszáradás növelheti a fáradtságot. Ha hosszú útra indulunk, gondoljunk át mindent alaposan, legyenek előre eltervezett megállóink, ahol pihenhetünk kicsit, így elkerülhetjük a fáradtságot. A megállásnál sétáljunk, nyújtsunk kicsit.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata