Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Úton vagyunk, és leszakad az ég – mit művel az autóval az ítéletidő?

Zuhog az eső az útra

Jég ellen van, aki fa alá menekülne, de ott meg rászakad az autóra az ág. A felhőszakadás hömpölygő áradata is bejuthat az autó belső terébe. Az lesz a legjobb, ha biztosítást köt jégkár ellen is.

Lecsap a jég, dől a fa

Az idei május az esőről szólt: a sok nedvesség márpedig nem nagy barátja az autóknak. Nem egy alkalommal csapott le villámlás kíséretében felhőszakadás, verte jég az utcán ragadó autók karosszériáját. Ön felkészült az ítéletidőre? Tudja, mit kell tennie, hogy a lehető legkevesebb baj érje az autóját, és ne legyen szükség például szélvédő javításra? Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot. Ha ezeket megfogadja, megúszhatja a károkat. Az első bölcsesség, amit már sokan, sokszor megírtak, hogy ne parkoljunk nagy fák alá! A viharban leszakadó ágak kárt tehetnek a karosszériában, mély karcolások, horpadások formájában. Akár az utasok is megsérülhetnek, ha megállás után rászakad a tetőre egy vaskos ág. A jégeső külön öröm az autósnak, a borsónyi vagy még nagyobb jégdarabok komoly károkat tudnak okozni a karosszériában. Az is előfordul, hogy beverik a szélvédőt, a visszapillantó tükröt – van autós, aki azt mondja, inkább parkol fa alá. Nagyobb esélye van a jégesőnek, mint annak, hogy egy ág a járműre szakad. Ha van nálunk pokróc, próbálhatjuk lefedni vele az autót – aztán vagy használ, vagy nem.

Horpadnak a lemezek, jön a rozsda meg a bűz

Ez függ nem csak a jég nagyságától, hanem a formájától is: a durvább, élesebb peremű jég csúnyábban elintézi a karosszériát. Biztosak soha nem lehetünk benne, hogy nem ér minket jégkár, ezért érdemes erre is biztosítást kötni. Valószínűleg sokkal olcsóbb, mint aztán saját pénzből helyrepofoztatni a sérüléseket. Borsónyi, diónyi – ilyen méretekről hallottunk már, de tavaly egy amerikai autókereskedésben ökölnyi jégdarabok intézték el a vadonatúj autókat. Törtek a szélvédők, a lámpák, horpadtak a lemezek. Az utóbbi időszak özönvízszerű esői is próbára teszik az autókat – hiszen a legnagyobb ellenség a korrózió. Ha bejut a víz a karosszériaüregekbe – főleg nem megfelelő alvázvédelem mellett –, jön a rozsda. Ha küszöbig ér, már jó eséllyel befolyik az autóba. Ami nem tökéletesen vízhatlan holmi, beszivárog a nedvesség az ajtónál, de bejuthat a pedáloknál, a légbeömlőn is. Az elektronika meg nem szereti a vizet, az autó meghibásodik, és mindeközben a koszos, hömpölygő áradattól a kárpit is bebüdösödik. Mindezek mellett figyelnie kell arra is a szakadó esőben, hogy lásson valamit, elkerülje azt, aki Önnel ellentétben nem lát, és lehetőleg ne fusson bele mély kátyúkat rejtő pocsolyákba. A jég mellé nem jönne jól egy tengelytörés is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata