Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tűlevél, étel-ital, rongáló részegek – az autót is megviselhetik az ünnepek

Az ember az ünnepi nagy evészetek, esetleg ivászatok után megviselt kissé, amikor az újévben újult erővel kellene felvennie a munkát. Ugyanez az autóra is vonatkozhat: lássuk, mi kárt tehet benne a karácsony, a szilveszter!

Fáj a tűlevélbe ülni

Vegyük például az ünnepi készülődést! Az rendben van, hogy a karácsonyfa a tetőn utazott haza – de az a sok fenyőág, amivel teleraktuk a lakást, a hátsó ülésen. A tűkbe beleülni fáj, különösen, ha jól kiszáradtak. Egy alapos porszívózás ráfér az üléshuzatokra, nem kevésbé a szőnyegekre. Az ünnepek alatt akár naponta előfordulhat, hogy rokonlátogatásra indul a család, vagy éppen haza kell valakit fuvarozni. Az is előfordulhat, hogy az illető nem józan, vagy a gyerekek öntenek ki, ejtenek le valami finom falatot, esetleg a gyomruk nem bírja az autózást a sok bejgli után. Ha bármilyen baleset érte a textileket, és annak nyoma maradt, jöhetnek a kárpittisztítók, spray, hab formájában is. Jobb, ha alaposan átnézzük az autót, és nem hagyunk esélyt semminek az üléshuzatba száradni. A sok sárról ne is beszéljünk, amit családtagjaink és mi magunk a talpunkon az autóba hordtunk – mert persze a mostani karácsony sem volt hófehér, sokkal inkább fekete és sáros. Amennyiben van háziállatunk, vagy vendégeink hoztak magukkal, azok is hozzátehetik a magukét az autó belső állapotához.

A részegek szeretnek rongálni

Aztán a szilveszteri buliba autóval mentünk-e? Van ilyen: késésben vagyunk, úgy döntünk, majd leparkolunk valahol és hazamegyünk taxival. Embertársaink azonban úgyszintén fogyasztanak szeszesitalt az óév utolsó napján, és ez előhozhat belőlük alantas ösztönöket. Ilyenkor húzzák végig például a lakáskulcsot az első elérhető autó oldalán – és amikor másnap megviselten visszaballagunk a járműért, mert ugye ittasan nem vezetünk, kellemetlen meglepetés fogad. A haloványabb, felszíni csíkokat házilag is próbálhatjuk kezelni, például karceltávolító tollal, de ha mélyebb a „seb”, jobb, ha szakember veszi kezelésbe a karosszériát. Arra gondolni sem merünk, hogy esetleg valaki a kereket lyukassza ki, az ablakot törje be. Ám ez esetben nem is kell figyelmeztetnünk az autótulajdonosokat, hogy nézzék át a járgányt, nem maradt-e nyoma a lazább napoknak – úgyis a szervizben kezdik az újévet. Egy bosszantó fordulat, hogy ha csak az utcán tudunk parkolni, akkor is részegek áldozata lehet az autónk, ha nem megyünk el otthonról a bulisabb időszakban. Végezetül annyit tennénk hozzá, hogy az autónkra ráfér a kényeztetés a nehéz napok után: megérdemel egy alapos tisztítást egy jó autómosóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.