Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tűlevél, étel-ital, rongáló részegek – az autót is megviselhetik az ünnepek

Az ember az ünnepi nagy evészetek, esetleg ivászatok után megviselt kissé, amikor az újévben újult erővel kellene felvennie a munkát. Ugyanez az autóra is vonatkozhat: lássuk, mi kárt tehet benne a karácsony, a szilveszter!

Fáj a tűlevélbe ülni

Vegyük például az ünnepi készülődést! Az rendben van, hogy a karácsonyfa a tetőn utazott haza – de az a sok fenyőág, amivel teleraktuk a lakást, a hátsó ülésen. A tűkbe beleülni fáj, különösen, ha jól kiszáradtak. Egy alapos porszívózás ráfér az üléshuzatokra, nem kevésbé a szőnyegekre. Az ünnepek alatt akár naponta előfordulhat, hogy rokonlátogatásra indul a család, vagy éppen haza kell valakit fuvarozni. Az is előfordulhat, hogy az illető nem józan, vagy a gyerekek öntenek ki, ejtenek le valami finom falatot, esetleg a gyomruk nem bírja az autózást a sok bejgli után. Ha bármilyen baleset érte a textileket, és annak nyoma maradt, jöhetnek a kárpittisztítók, spray, hab formájában is. Jobb, ha alaposan átnézzük az autót, és nem hagyunk esélyt semminek az üléshuzatba száradni. A sok sárról ne is beszéljünk, amit családtagjaink és mi magunk a talpunkon az autóba hordtunk – mert persze a mostani karácsony sem volt hófehér, sokkal inkább fekete és sáros. Amennyiben van háziállatunk, vagy vendégeink hoztak magukkal, azok is hozzátehetik a magukét az autó belső állapotához.

A részegek szeretnek rongálni

Aztán a szilveszteri buliba autóval mentünk-e? Van ilyen: késésben vagyunk, úgy döntünk, majd leparkolunk valahol és hazamegyünk taxival. Embertársaink azonban úgyszintén fogyasztanak szeszesitalt az óév utolsó napján, és ez előhozhat belőlük alantas ösztönöket. Ilyenkor húzzák végig például a lakáskulcsot az első elérhető autó oldalán – és amikor másnap megviselten visszaballagunk a járműért, mert ugye ittasan nem vezetünk, kellemetlen meglepetés fogad. A haloványabb, felszíni csíkokat házilag is próbálhatjuk kezelni, például karceltávolító tollal, de ha mélyebb a „seb”, jobb, ha szakember veszi kezelésbe a karosszériát. Arra gondolni sem merünk, hogy esetleg valaki a kereket lyukassza ki, az ablakot törje be. Ám ez esetben nem is kell figyelmeztetnünk az autótulajdonosokat, hogy nézzék át a járgányt, nem maradt-e nyoma a lazább napoknak – úgyis a szervizben kezdik az újévet. Egy bosszantó fordulat, hogy ha csak az utcán tudunk parkolni, akkor is részegek áldozata lehet az autónk, ha nem megyünk el otthonról a bulisabb időszakban. Végezetül annyit tennénk hozzá, hogy az autónkra ráfér a kényeztetés a nehéz napok után: megérdemel egy alapos tisztítást egy jó autómosóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata