Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tovább imádják a magyarok a Suzukit, a Toyota viszont kikerült az élmezőnyből

Suzuki terepjáró

A közelmúltban a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete és a Carinfo.hu is kiadott egy összesítést a magyarországi autópiac helyzetéről, igazán érdekes számokkal. Ezek között válogattunk, kiragadva a legérdekesebb adatokat és trendeket.

  • A 2018-as évben Magyarországon összesen 136 601 autó állt forgalomba. A szám jelentősen növekedhet 2019-ben, ezt erősítik a januári adatok, amelyek kilenc százalékos emelkedést mutattak 2018 hasonló időszakához képest, míg a kivonások száma csupán hét százalékkal nőtt. A legerősebb tipp szerint idén az újonnan forgalomba helyezett személyautók száma elérheti a 160 ezret.
  • Hiába azonban a fellendülés, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint még mindig nem érkezik el az áttörés a tisztán elektromos és hibrid autók szegmensében. Növekedés itt is lesz, de a piacot korlátozottnak látják, így darabszámban szerintük nem várható robbanás.
  • A kishaszonjárművek viszont a maximumon pörögnek népszerűségben: a tavalyi 22 ezer 725 darab jármű forgalomba állását megdöntve idén elérheti a számuk a 30 ezret, mivel a kis- és közepes vállalkozásoknál népszerű ez a típus.
  • A már említett januári kilenc százalékos emelkedést a Carinfo.hu is megerősítette az új személyautóknál, ez darabszámban 9714-et jelent.
  • Márkákra is lebontották, ebből kiderül, hogy továbbra is „A mi autónk”, azaz a Suzuki a legnépszerűbb, amelyből 1588 darabot adtak el 2019 első hónapjában. Ez a harmincegy napos hónap esetében naponta több mint 51 kocsit jelent. Ha az egész piacot nézzük, a Suzuki részesedése 16,35 százalékos – erre nem panaszkodhatnak.
  • A dobogón a Skoda és a Ford kapott még helyet januárban, előbbiből 881, utóbbiból 856 darab kelt el, míg Volkswagenből 767, Opelből 687 kocsit értékesítettek. A nagy vesztes a Toyota, amely tavaly ilyenkor a negyedik volt a sorban, most viszont nem fért be az első ötbe.
  • Új motorkerékpárt is sokan vettek, bár ez is relatív: az elsőre csekélynek tűnő, 105 darabos szám még így is 54 százalékos fejlődést jelent 2018 januárjához képest. Itt a Honda a menő, a japán márkából 32 darab ment el.
  • A kishaszonjármű kategóriában a Ford vált piacvezetővé, 2018-ban 6102 ilyen gépkocsit értékesítettek hazánkban, minden negyedik újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford márkájú volt. A tendencia 2019-ben sem változott, januárban is Fordból kelt el a legtöbb az említett kategóriában, szám szerint 660 darab. A piaci részesedésük még tovább javult, mert ebben az időszakban minden harmadik itthon eladott kishaszonjárművet ők gyártott.

Ha Ön is autóvásárlás előtt áll, vagy eladná használt autóját, kérje kollégáink segítségét, akik készséggel vállalják a műszaki állapotfelmérés során az esetleges hibák, javítani valók feltárását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata