Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tovább imádják a magyarok a Suzukit, a Toyota viszont kikerült az élmezőnyből

Suzuki terepjáró

A közelmúltban a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete és a Carinfo.hu is kiadott egy összesítést a magyarországi autópiac helyzetéről, igazán érdekes számokkal. Ezek között válogattunk, kiragadva a legérdekesebb adatokat és trendeket.

  • A 2018-as évben Magyarországon összesen 136 601 autó állt forgalomba. A szám jelentősen növekedhet 2019-ben, ezt erősítik a januári adatok, amelyek kilenc százalékos emelkedést mutattak 2018 hasonló időszakához képest, míg a kivonások száma csupán hét százalékkal nőtt. A legerősebb tipp szerint idén az újonnan forgalomba helyezett személyautók száma elérheti a 160 ezret.
  • Hiába azonban a fellendülés, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint még mindig nem érkezik el az áttörés a tisztán elektromos és hibrid autók szegmensében. Növekedés itt is lesz, de a piacot korlátozottnak látják, így darabszámban szerintük nem várható robbanás.
  • A kishaszonjárművek viszont a maximumon pörögnek népszerűségben: a tavalyi 22 ezer 725 darab jármű forgalomba állását megdöntve idén elérheti a számuk a 30 ezret, mivel a kis- és közepes vállalkozásoknál népszerű ez a típus.
  • A már említett januári kilenc százalékos emelkedést a Carinfo.hu is megerősítette az új személyautóknál, ez darabszámban 9714-et jelent.
  • Márkákra is lebontották, ebből kiderül, hogy továbbra is „A mi autónk”, azaz a Suzuki a legnépszerűbb, amelyből 1588 darabot adtak el 2019 első hónapjában. Ez a harmincegy napos hónap esetében naponta több mint 51 kocsit jelent. Ha az egész piacot nézzük, a Suzuki részesedése 16,35 százalékos – erre nem panaszkodhatnak.
  • A dobogón a Skoda és a Ford kapott még helyet januárban, előbbiből 881, utóbbiból 856 darab kelt el, míg Volkswagenből 767, Opelből 687 kocsit értékesítettek. A nagy vesztes a Toyota, amely tavaly ilyenkor a negyedik volt a sorban, most viszont nem fért be az első ötbe.
  • Új motorkerékpárt is sokan vettek, bár ez is relatív: az elsőre csekélynek tűnő, 105 darabos szám még így is 54 százalékos fejlődést jelent 2018 januárjához képest. Itt a Honda a menő, a japán márkából 32 darab ment el.
  • A kishaszonjármű kategóriában a Ford vált piacvezetővé, 2018-ban 6102 ilyen gépkocsit értékesítettek hazánkban, minden negyedik újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford márkájú volt. A tendencia 2019-ben sem változott, januárban is Fordból kelt el a legtöbb az említett kategóriában, szám szerint 660 darab. A piaci részesedésük még tovább javult, mert ebben az időszakban minden harmadik itthon eladott kishaszonjárművet ők gyártott.

Ha Ön is autóvásárlás előtt áll, vagy eladná használt autóját, kérje kollégáink segítségét, akik készséggel vállalják a műszaki állapotfelmérés során az esetleges hibák, javítani valók feltárását.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!