Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tönkreteheti autónkat, ha háztartási vegyszerekkel mossuk?

Az emberi találékonyság határtalan és persze az egyik mozgató rugója a pénz. Aki azonban azt gondolja, hogy felesleges speciális autómosó folyadékot vásárolni, megfelel a háztartási mosogatószer is, nagyot téved és anyagilag is rosszul jár. Még talán logikusnak is tűnhet, hogy a háztartási tisztítószerek valójában nyilván hasonló vegyszerek keverékei, mint az autók mosásához ajánlott speciális anyagok, vagyis minek a kifejezetten autókhoz készült termékeket megvásárolni.

A felnit ne a WC tisztítóval fényezzük!

Ha otthon kéznél van a kádsúroló, vagy WC tisztító folyadék, az edények és poharak mosogatására vásárolt mosogatószer. Annál is inkább, mivel ezek is a zsírokat oldják leginkább és a szélvédőről is ízeltlábúak fehérjéjét kell elsősorban eltakarítani, feloldani. Csakhogy pont itt van a baj. A háztartási mosogató a zsír oldására főleg savakat, ecetet tartalmaz, ami – bár tényleg oldja még a cserebogár kitinjét is – de ezzel együtt sokat tesz a karosszériánk idő előtti rozsdásodása érekében is.

Legalább ne ártsunk

A háztartási tisztítószerek azonkívül, hogy elősegítik a korróziót, agresszív hatásukkal jelentős károkat okoznak az autó fényezésében, amit kis idő múlva szabad szemmel is fel lehet ismerni. A fényezés elveszti elsőre a csillogását, aztán kisebb-nagyobb foltok jelennek meg rajta itt is ott is. Ugyanez vonatkozik a felnik tisztítására is, ahol az otthoni tisztítószerek mindjárt az alumíniumnak esnek és ha a gumihoz érnek abban is komoly kárt tudnak tenni. Főleg ne valamilyen dörzsölésre szánt tisztító anyaggal próbálkozunk az alumínium felületet tisztítani.

Autómosónk különösen felhívjuk a figyelmet, hogy az autó közelébe se menjünk a háztartásokban gyakran előforduló keményítőkkel, tűzhelyek, sütők tisztításra szánt nagyon agresszív anyagokkal. Tekintse meg a nagy választékban elérhető speciális autó mosó és ápoló szereket, amelyeket a Kovács Autóalkatrész kereskedés mellett az autószervizek is ajánlanak!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson