Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tönkreteheti autónkat, ha háztartási vegyszerekkel mossuk?

Az emberi találékonyság határtalan és persze az egyik mozgató rugója a pénz. Aki azonban azt gondolja, hogy felesleges speciális autómosó folyadékot vásárolni, megfelel a háztartási mosogatószer is, nagyot téved és anyagilag is rosszul jár. Még talán logikusnak is tűnhet, hogy a háztartási tisztítószerek valójában nyilván hasonló vegyszerek keverékei, mint az autók mosásához ajánlott speciális anyagok, vagyis minek a kifejezetten autókhoz készült termékeket megvásárolni.

A felnit ne a WC tisztítóval fényezzük!

Ha otthon kéznél van a kádsúroló, vagy WC tisztító folyadék, az edények és poharak mosogatására vásárolt mosogatószer. Annál is inkább, mivel ezek is a zsírokat oldják leginkább és a szélvédőről is ízeltlábúak fehérjéjét kell elsősorban eltakarítani, feloldani. Csakhogy pont itt van a baj. A háztartási mosogató a zsír oldására főleg savakat, ecetet tartalmaz, ami – bár tényleg oldja még a cserebogár kitinjét is – de ezzel együtt sokat tesz a karosszériánk idő előtti rozsdásodása érekében is.

Legalább ne ártsunk

A háztartási tisztítószerek azonkívül, hogy elősegítik a korróziót, agresszív hatásukkal jelentős károkat okoznak az autó fényezésében, amit kis idő múlva szabad szemmel is fel lehet ismerni. A fényezés elveszti elsőre a csillogását, aztán kisebb-nagyobb foltok jelennek meg rajta itt is ott is. Ugyanez vonatkozik a felnik tisztítására is, ahol az otthoni tisztítószerek mindjárt az alumíniumnak esnek és ha a gumihoz érnek abban is komoly kárt tudnak tenni. Főleg ne valamilyen dörzsölésre szánt tisztító anyaggal próbálkozunk az alumínium felületet tisztítani.

Autómosónk különösen felhívjuk a figyelmet, hogy az autó közelébe se menjünk a háztartásokban gyakran előforduló keményítőkkel, tűzhelyek, sütők tisztításra szánt nagyon agresszív anyagokkal. Tekintse meg a nagy választékban elérhető speciális autó mosó és ápoló szereket, amelyeket a Kovács Autóalkatrész kereskedés mellett az autószervizek is ajánlanak!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata