Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek használt autó tesztvezetéséhez

Sofőr válla a fókuszban

Használt autót vásárolni közel sem számít egyszerű manővernek. Mivel nem szalonautóról beszélünk, minden vásárlás során ott a rizikó, hogy valami olyan járműért fogunk akár milliós tételt kifizetni, aminek komoly, a vásárlás előtt nem tapasztalható hibája van. Sok egyéb mellett, ezért fontos az üzlet megkötése előtti tesztvezetés, ahol jobb esetben minden problémával szembesülhetünk.

Nyugodtan kérjünk segítséget

Manapság az internetnek köszönhetően több ezer használtautó-hirdetéssel találkozhatunk, így már akár az nagy munkát jelenthet, hogy átlátható halmazra szűkítsük a potenciálisan megvásárlásra esélyes járműveket. Azt már az elején fontos leszögezni, hogy használt autókról lévén szó, nem létezik olyan darab, ami hibátlan. Ilyenkor a cél, hogy olyan áron tudjunk vásárolni, ami valóban megfelel a kocsi piaci értékének. Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha az alapos ellenőrzés után, a tesztvezetést is körültekintően végezzük. Ha nem értünk az autókhoz, vagy még tapasztalatlan sofőrnek érezzük magunkat, nyugodtan vigyünk magunkkal valakit, akinek bátran adunk a véleményére. Tekintve, hogy sok százezer, vagy akár millió forintról van szó, ebben a helyzetben nincs olyan, hogy valami ciki.

Mire figyeljünk?

A tesztvezetés talán legfontosabb pillére, hogy indítás után és a teljes vezetés alatt figyeljük a motor hangját. Sokat elárulhat az állapotáról, ha kellemetlen zörejekre vagy kattogó hangra leszünk figyelmesek. Tekintve, hogy fontos lenne minden apró zörejt meghallanunk, kapcsoljuk ki a rádiót, és húzzuk fel az összes ablakot. Adjunk többször is gázfröccsöt, nézzük meg, hogy indul az autó. Szintén megkerülhetetlen a fékek ellenőrzése, amit mindenképp teszteljünk kisebb és nagyobb sebességnél is. A gáz és fék után természetesen a kuplungra és a váltóra is figyelnünk kell, csakúgy, mint a kormány megfelelő működésére. Lehetőség szerint többféle terepen is próbáljuk ki az autót, hiszen ezzel tudjuk igazán tesztelni a futómű feszességét. Az elektronikát se felejtsük el. Az időjárási körülményektől függetlenül ellenőrizzük a klíma működését, és ha van, az ülésfűtést, valamint a kesztyűtartó hűthetőségét is. Nézzük meg, hogy működnek az elektromos ablakemelők, a tükörbeállítások és az esőszenzor. Ha van, nyugodtan nézzünk rá vezetés közben a navigációra is. Tekintve, hogy a lakásvásárlás után az autóvásárlás a legnagyobb kiadásunk, fontos, hogy ne legyünk szemérmesek. Ha valami olyan problémát tapasztalunk, amit előzőleg nem közöltek velünk, azt azonnal tegyük szóvá a helyszínen, hiszen a későbbiekben ez alku tárgyát képezheti.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.05.29.-én ZÁRVA tart. 2023.05.30-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata