Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek, amelyek segítenek védekezni a vezetékek legnagyobb ellenségével szemben

Nyest egy faágon

Az autók egyik legnagyobb ellensége a nyest. Igen, jól olvastad, ez a kistermetű ragadozó képes hatalmas károkat okozni azzal, hogy szétrágja a kocsi vezetékeit. Összefoglaltunk minden tudományos megoldást és népi praktikát, amely segít védekezni ellenük.

Ultrahangos módszer és spray

A nyest szétrágja az autó vezetékeit – rendszeresen ijesztgetik az embert ezzel, nem véletlenül. Bár magyarázat nincs rá, valóban ezt csinálják a kistermetű ragadozók, amelyek a motortér szigetelésére is veszélyesek, innen gyűjtenek ugyanis muníciót a fészeképítéshez. Muszáj tehát védekezni ellenük, amelyre modern eszközök és népi praktikák is alkalmasak. Kezdjük a legismertebb módszerrel, ami az autós boltokban, webáruházakban kapható elektronikus nyestriasztó. Ez ultrahangos technológiával működik, a szerkezet zajt bocsát ki, amely távol tartja a kártevőket. Rossz hír viszont, hogy a kutyákat is idegesítheti, így nem mindig alkalmazható. Ha mégis kipróbáljuk, válasszuk a minőségi termékeket, az olcsó bóvlik ugyanis hatástalanok. Létezik rágcsálóriasztó spray, ez segít olyan anyaggal, kellemetlen szaggal bevonni a vezetékeket, amelyeket ki nem állhat az állat. Szintén eredményes a kutyaszőr, amelyet egy kis, hőálló zsákba csomagolva kell elhelyezni a motortérben. A nyest és a kutya finoman szólva sem barátok, így az apró állat elkerüli majd az autót, ha azt hiszi, egy eb él benne. Kutyaszőrös megoldást venni is tudunk, de a házi előállítása sem ördöngösség. Mivel a nyest jól alkalmazkodik a körülményekhez, a riasztási módszereket megéri folyamatosan váltogatni.

Ecet, benzin, vizelet

Nézzük az olyan technikákat, amelyek nem csak az autó környékén, hanem az egész udvaron alkalmazhatóak. Ilyen a nyestcsapda, amely ketrecbe zárja az állatot, ezt követően vagy le kell a „foglyot” adni a hivatalos szerveknél, vagy szabadon kell engedni a természetben. A szagokkal is lehet játszani. Van, aki az ecetre esküszik, azzal kell fellocsolni a nyest életterét, míg más a gázolajjal, benzinnel átitatott rongyot tartja tökéletes megoldásnak. Az más kérdés, hogy ezek az embereket, azaz családtagjainkat, vagy éppen a szomszédot is zavarhatják. És bár drasztikusnak hangzik, bizony a vizelet is alkalmas a nyestek elriasztására. Az autók esetében ezért nem kell bosszankodni, ha egy kutya a kerekekre ürít, ugyanis segít ezzel a nyestek elleni védekezésben. A lényeg: bármilyen védekezési módszert válasszunk, legyünk kitartóak, mert a nyestek is azok. Csakis elhivatottsággal, a fenti lehetőségek váltogatásával lehet őket elűzni a környékünkről.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata