Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tippek, amelyek segítenek védekezni a vezetékek legnagyobb ellenségével szemben

Nyest egy faágon

Az autók egyik legnagyobb ellensége a nyest. Igen, jól olvastad, ez a kistermetű ragadozó képes hatalmas károkat okozni azzal, hogy szétrágja a kocsi vezetékeit. Összefoglaltunk minden tudományos megoldást és népi praktikát, amely segít védekezni ellenük.

Ultrahangos módszer és spray

A nyest szétrágja az autó vezetékeit – rendszeresen ijesztgetik az embert ezzel, nem véletlenül. Bár magyarázat nincs rá, valóban ezt csinálják a kistermetű ragadozók, amelyek a motortér szigetelésére is veszélyesek, innen gyűjtenek ugyanis muníciót a fészeképítéshez. Muszáj tehát védekezni ellenük, amelyre modern eszközök és népi praktikák is alkalmasak. Kezdjük a legismertebb módszerrel, ami az autós boltokban, webáruházakban kapható elektronikus nyestriasztó. Ez ultrahangos technológiával működik, a szerkezet zajt bocsát ki, amely távol tartja a kártevőket. Rossz hír viszont, hogy a kutyákat is idegesítheti, így nem mindig alkalmazható. Ha mégis kipróbáljuk, válasszuk a minőségi termékeket, az olcsó bóvlik ugyanis hatástalanok. Létezik rágcsálóriasztó spray, ez segít olyan anyaggal, kellemetlen szaggal bevonni a vezetékeket, amelyeket ki nem állhat az állat. Szintén eredményes a kutyaszőr, amelyet egy kis, hőálló zsákba csomagolva kell elhelyezni a motortérben. A nyest és a kutya finoman szólva sem barátok, így az apró állat elkerüli majd az autót, ha azt hiszi, egy eb él benne. Kutyaszőrös megoldást venni is tudunk, de a házi előállítása sem ördöngösség. Mivel a nyest jól alkalmazkodik a körülményekhez, a riasztási módszereket megéri folyamatosan váltogatni.

Ecet, benzin, vizelet

Nézzük az olyan technikákat, amelyek nem csak az autó környékén, hanem az egész udvaron alkalmazhatóak. Ilyen a nyestcsapda, amely ketrecbe zárja az állatot, ezt követően vagy le kell a „foglyot” adni a hivatalos szerveknél, vagy szabadon kell engedni a természetben. A szagokkal is lehet játszani. Van, aki az ecetre esküszik, azzal kell fellocsolni a nyest életterét, míg más a gázolajjal, benzinnel átitatott rongyot tartja tökéletes megoldásnak. Az más kérdés, hogy ezek az embereket, azaz családtagjainkat, vagy éppen a szomszédot is zavarhatják. És bár drasztikusnak hangzik, bizony a vizelet is alkalmas a nyestek elriasztására. Az autók esetében ezért nem kell bosszankodni, ha egy kutya a kerekekre ürít, ugyanis segít ezzel a nyestek elleni védekezésben. A lényeg: bármilyen védekezési módszert válasszunk, legyünk kitartóak, mert a nyestek is azok. Csakis elhivatottsággal, a fenti lehetőségek váltogatásával lehet őket elűzni a környékünkről.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.