Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Tesla provokálja a nagy német autógyárakat

A BMW, a VW és a Daimler megdöbbenéssel értesült a sajtóból, hogy legnagyobb gépszállítójuk, az automatikák és robotok terén piacvezető kaliforniai Grohmann egyoldalúan szállítási stopot vezetett be velük szemben.

A Grohmann ezentúl csak a Teslának dolgozik

Miután a Tesla e-autógyártó tavaly megvásárolta az autógyártásban használatos automata gépsorok és robotok első számú gyártóját, a Grohmannt, a napokban a cég felhagyott a szállítással a legfontosabb vevői, köztük a német autógyártók számára, mert kapacitásait teljesen a Tesla számára végzett munka köti le. Minderről egyetlen vevőjét sem értesítette hivatalosan – számol be a botránygyanús fejleményről a német gazdasági hetilap, a Wirtschafstwoche. A Grohmann üzemi tanácsának egyik vezetője Uwe Herzig a lapnak azt mondta, hogy munkásgyűlésen jelentették be a Grohmannál, hogy a következő hónapokban csak a Tesla-Auto Model 3 gyártásának előkészítésén fognak dolgozni.

A Tesla hátba támadta a konkurenseit

Amikor tavaly a Tesla megvásárolta a Grohmannt, csak arról volt szó, hogy a tömeggyártás előkészítésével foglalkozó cég szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a gyártósorokat és berendezéseket fejlesztő és szállító céggel. Arról szó nem volt, hogy ez valaha is azt jelenthetné, hogy a cég nem szállít többet a konkurens autógyártóknak. A német nagy márkák közül a BMW a sajtóhírre úgy nyilatkozott, hogy meg van győződve lehetséges a kompromisszum megtalálása, amiben a Tesla és a korábbi vevők is megtalálják a számításukat. A VW azt mondja: nem tudják elképzelni, hogy a Grohmann nem tartja be az érvényes szállítási szerződéseket. A Daimler (a Mercedes gyártója) nem kommentálta a sajtóhírt, arra hivatkozva, hogy nem szoktak a nyilvánosság előtt szállítói kapcsolataikról nyilatkozni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.