fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tanácsok egy sportautó vásárlásához

Sokan vágynak életük során egy sportkocsira, bár ez sokak életmódjának nem igazán felel meg. Van néhány szempont, melyet érdemes átelemezni a vásárlás előtt.

A sportautó előnyei és hátrányai

A sportautó előnyei közé tartozik, az élvezetes vezetése, a kinézete és a gyors sebessége, ami azt jelenti, hogy a praktikus dolgok ezeknél a járműveknél a háttérbe szorulnak. Ha sportkocsit vásárolunk, mindenképp számolnunk kell azzal, hogy kevés hely fog a rendelkezésünkre állni. A másik hátránya, hogy az alja közel van a talajhoz, így vigyáznunk kell vele a kocsibejárónál, és azzal, hogy nem fogjuk nagyszerűen átlátni az utat és a tájat, vezető pozícióból. Ezzel a kocsival ki kell zárnunk egy másik jármű vontatását és a több utas szállítását is. Az ilyen autók motorja általában ólommentes üzemanyagot igényel, és ez nem lesz gazdaságos a tulajdonos számára. A biztosítása is valószínű drágább lesz, ez mellett a szervizelése és egyéb költségek is nagyobb anyagi ráfordítást fognak igényelni. A magas vételárral is számoljunk, mivel ezek értéke a teljesítmény szerint határozódik meg, nem pedig a luxus kiegészítők alapján. A vásárlásánál vegyük figyelembe, hogy hány embert fogunk vele átlagosan szállítani, és azt is, hogy milyen tárgyakat. Ha gyakran lenne szükségünk a kocsira a szállítás szempontjából, akkor válasszunk a szedán, kupé, vagy a nem tiszta sportkocsi modellek közül. A közlekedésre is fordítsunk figyelmet, ha mondjuk, sokat használjuk a földutakat, vagy meredek kocsifelhajtóval rendelkezünk, akkor gondoljuk át a vásárlást, vagy a magasabb modellek mellett döntsünk. Egy sportkocsi fenntartása és megvásárlása sem a legolcsóbb. Ha egy normál autóval rendelkeztünk előtte, mindenképp számoljunk az extra költségekkel.

Sportautó bérlése

Sokszor azt tartják az emberek szem előtt, hogy felesleges egy autót, főleg egy álomautót megvásárolni, mivel távolabb élő barátaikat vagy családtagjaikat, csak néha látogatják meg, egyszer-kétszer évente. Ezért számukra előnyösebb, ha ezekre az időszakokra, inkább csak kibérlik a vágyott gépkocsit. Sportkocsit manapság már több helyen is tudunk bérelni, így minden alkalommal egy másik autó vezetését élvezhetjük. Amennyiben mégis egy sportkocsi vásárlása mellett döntünk, érdemes, persze csak ha megtehetjük, egy családi, vagy hétköznapi autót is tartanunk. Ez utóbbit használhatjuk munkába, ügyeink intézésére, a sportkocsinkat pedig csak a különleges alkalmakra. Ilyen módszerrel alacsonyan tarthatjuk a kilométereket, és nagymértékben lecsökkenthetjük a károk keletkezésének kockázatát is, valamint még jobban fogjuk élvezni a vezetését, és különlegesebbé válik minden utazás. Ezek mellett, ha el szeretnénk adni, akkor az értéke sem fog csökkenni a kilométeróra állása és a lehetséges károk miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata