Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szükség van-e az önparkoló rendszerekre az autókban?

Manapság már rengeteg vezetést megkönnyítő és biztonságot növelő kütyüvel felszerelt járművet kaphatunk. A fejlesztők szem előtt tartják az autóvezetők igényeit, így született meg az automata parkolást segítő rendszer.

Parkolás, nehézségek nélkül!

Az autó elvégzi a sofőr helyett a nehézkes munkát, könnyedén beparkol. Az önmagát leparkolni tudó autók egyre gyakoribbak, és ha minden igaz, egyre pontosabbak is. Lassan minden autógyártó cég új modelljeiben megtalálható funkció. Kétféleképpen tudnak parkolni ezek a rendszerek. Az egyik a párhuzamos, a másik a tolatós parkolás. Bár nem minden autó tudja mindkét funkciót alkalmazni. A rendszerek gyártótól függetlenül egyformák. Használatát tekintve nem kell mást tenni, csupán lelassítani az előírt sebességre, gombnyomás után pedig hagyjuk az autót, hogy leparkolásra alkalmas helyet találjon. Ezt követően fontos, hogy kövessük a rendszer által küldött utasításokat, azért hogy a parkolást nehézségek nélkül elvégezhesse az autó. A szisztéma az elöl és hátul levő parkoló érzékelő segítségével tudja bemérni a tárgyaktól való távolságot, gyakran kamerákkal is felszereltek, a nagyobb pontosság elérése érdekében.

Érvek és ellenérvek

Maga a technológia kellően jól működik. Képes leparkolni a járművet úgy, hogy teljesen maga végzi a kormányzást. Viszont van két talán kissé aggasztó dolog. Mindenekelőtt lassú. Az idő alatt, míg a rendszer felméri a terepet a szenzorjaival és kameráival, addig már rég be tudtunk állni a parkolóba. Természetesen, ha a sofőrnek megvannak az ezen feladatok elvégzéséhez szükséges képességei és tapasztalata. A másik nem túl megnyugtató dolog, hogy a rendszer csak egyszerű és könnyű parkolás problémákat tud megoldani. Összetettebb szituációban nem támaszkodhatunk az autónk képességeire. Összességében megéri-e az automata parkolás rendszer? Az attól függ. Amennyiben a sofőrnek gondjai vannak a parkolással, akkor ez a technológia jó néhány alkalommal fog neki segítséget nyújtani. Másoknak talán nem lenne ennyire értékes ez a fejlesztés az autóban, mivel gyorsabban beparkolnak saját maguk. Lényegében az önparkoló program sokat tud olykor segíteni, viszont nem ártana, ha egy tapasztaltabb sofőrtől elsajátítanánk a helyes parkolás szabályait. Bár az is igaz, hogy ha ma parkolnak helyettünk az autók, akkor lehetséges, hogy holnap már el fogják tudni vezetni magukat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata