Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Sztereotípiák az autószerelőkről, amelyek nem igazak

Akármilyen állásról is beszélünk, biztosra vehetjük, hogy léteznek olyan sztereotípiák, amelyeket az emberek előszeretettel hangsúlyoznak a dolgozókról, néha viccből, néha viszont komolyan. A sztereotípiáknak az a hátrányuk, hogy bár tudják az emberek, hogy nem törvényszerűek, mégis megmarad az emlékezetükben és sokszor nagyon nehéz ellenállni, hogy ne aszerint ítélkezzenek.

Neveletlen, trágár autószerelők?

Ha olyan munkakörről van szó, amely nem irodai, akkor még nagyobb előszeretettel terjengnek az olyan sztereotípiák, amelyek nem feltétlenül igazak és semmiképpen nem általánosíthatóak. Az autószerelők ebből a szempontból kitűnő célpontnak bizonyulnak. A legnépszerűbb ezek közül, hogy neveletlenek és trágárok. Az az ember, aki egy kicsit is gondolkozik, beláthatja, hogy ez egyáltalán nem így van, nem lehet ilyeneket általánosítani, hiszen az értelmiségi réteg között is rengeteg olyan ember van, aki hasonlóan beszél. A második a piszkos kéz. Persze, aki egyszer gépekkel és motorral dolgozik, biztosan piszkos lesz a keze, viszont a legtöbbjük kesztyűt húz ilyenkor, sőt, bizonyos műhelyekben a munkavédelmi felszerelés kötelező elemeként tartják számon a munkavédelmi kesztyűt is (ugyanúgy, mint ahogy a műtétet végző orvosnak is kötelező a vékony gumikesztyű). A harmadik, hogy nem állnak oda rendesen a munkához. Holott meg lehet érteni, hogy unják mindenkinek egyenként elmagyarázni a dolgokat, és arra figyelni, hogy a kliens megértette-e rendesen.

A szerelő feladata

A szerelők elsődleges feladata, hogy megcsinálják azt, ami elromlott, és nem az, hogy pontos tájékoztatást adjanak a munkafolyamatról. Viszont sok ember ezt nem így gondolja, és ezért, az olyan munkásokat, akik nem magyaráznak közben úgy kezelik, mintha nem is dolgoznának. Ha ezeket a dolgokat megjegyzi az ember, akkor nemcsak a szerelők, hanem a saját életét is megkönnyítheti, stresszmentesítheti vele. Sokan vannak úgy, hogy inkább maguk végzik el a javításokat otthon, minthogy műhelybe vigyék az autót, és ezzel sokszor még nagyobb kárt okoznak. Sokszor ez csakis a sztereotípiák negatív hatásának tudható be. Fontos, hogy tudatosan kezeljük ezeket, és nemcsak az ilyen helyzetekben. Ha az életünk során bármilyen sztereotípiával is szembesülünk, fontos, hogy ne higgyünk egyből neki, hanem járjunk egy kicsit utána a dolgoknak, mielőtt még ítélkeznénk. Ha így teszünk, sokkal tudatosabb és boldogabb életünk lesz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata