Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Sztereotípiák az autószerelőkről, amelyek nem igazak

Akármilyen állásról is beszélünk, biztosra vehetjük, hogy léteznek olyan sztereotípiák, amelyeket az emberek előszeretettel hangsúlyoznak a dolgozókról, néha viccből, néha viszont komolyan. A sztereotípiáknak az a hátrányuk, hogy bár tudják az emberek, hogy nem törvényszerűek, mégis megmarad az emlékezetükben és sokszor nagyon nehéz ellenállni, hogy ne aszerint ítélkezzenek.

Neveletlen, trágár autószerelők?

Ha olyan munkakörről van szó, amely nem irodai, akkor még nagyobb előszeretettel terjengnek az olyan sztereotípiák, amelyek nem feltétlenül igazak és semmiképpen nem általánosíthatóak. Az autószerelők ebből a szempontból kitűnő célpontnak bizonyulnak. A legnépszerűbb ezek közül, hogy neveletlenek és trágárok. Az az ember, aki egy kicsit is gondolkozik, beláthatja, hogy ez egyáltalán nem így van, nem lehet ilyeneket általánosítani, hiszen az értelmiségi réteg között is rengeteg olyan ember van, aki hasonlóan beszél. A második a piszkos kéz. Persze, aki egyszer gépekkel és motorral dolgozik, biztosan piszkos lesz a keze, viszont a legtöbbjük kesztyűt húz ilyenkor, sőt, bizonyos műhelyekben a munkavédelmi felszerelés kötelező elemeként tartják számon a munkavédelmi kesztyűt is (ugyanúgy, mint ahogy a műtétet végző orvosnak is kötelező a vékony gumikesztyű). A harmadik, hogy nem állnak oda rendesen a munkához. Holott meg lehet érteni, hogy unják mindenkinek egyenként elmagyarázni a dolgokat, és arra figyelni, hogy a kliens megértette-e rendesen.

A szerelő feladata

A szerelők elsődleges feladata, hogy megcsinálják azt, ami elromlott, és nem az, hogy pontos tájékoztatást adjanak a munkafolyamatról. Viszont sok ember ezt nem így gondolja, és ezért, az olyan munkásokat, akik nem magyaráznak közben úgy kezelik, mintha nem is dolgoznának. Ha ezeket a dolgokat megjegyzi az ember, akkor nemcsak a szerelők, hanem a saját életét is megkönnyítheti, stresszmentesítheti vele. Sokan vannak úgy, hogy inkább maguk végzik el a javításokat otthon, minthogy műhelybe vigyék az autót, és ezzel sokszor még nagyobb kárt okoznak. Sokszor ez csakis a sztereotípiák negatív hatásának tudható be. Fontos, hogy tudatosan kezeljük ezeket, és nemcsak az ilyen helyzetekben. Ha az életünk során bármilyen sztereotípiával is szembesülünk, fontos, hogy ne higgyünk egyből neki, hanem járjunk egy kicsit utána a dolgoknak, mielőtt még ítélkeznénk. Ha így teszünk, sokkal tudatosabb és boldogabb életünk lesz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.