Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szokatlan dolgok történtek a világ autópiacán 2018-ban

Huszonnyolc év után először csökkent az új autók eladásainak száma a világ legnépesebb országában, Kínában, míg a szintén jelentős orosz piacon számottevő lassulás tapasztalható a növekedés ütemében. Azért a gyártók nem panaszkodhatnak: a kínai Geely és az orosz Lada kifejezetten jó évet zárt 2018-ban.

Van oka megijedni a kínai autópiacnak

Szokatlan és meglepő statisztikai adatok születtek a legjelentősebb autópiacokról a 2018-as évre vonatkozóan: például a világ legnépesebb országában, Kínában csökkent az autóeladások száma. Ennek jelentőségét akkor értjük meg igazán, ha hozzátesszük, hogy huszonnyolc éve nem fordult ilyen elő az 1,4 milliárdos országban. 1990 már elég régen volt… A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének adatai szerint 28,1 millió új autót értékesítettek tavaly, ami 2,8 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi számokhoz képest. A korábbi években folyamatos növekedést lehetett tapasztalni, két éve még 13 százalékkal emelkedtek ezek a számok. A legszembetűnőbb a tavalyi év második felének hanyatlása. Az ok a szakértők szerint a gazdasági növekedés lassulása lehet, ezért múlhattak alul minden 2018-ra elkészített tervezetet és várakozást a számok. 2019-re az a tervük, hogy megállítsák a csökkenés, ezért darabszámban a tavalyi 28,1 milliót szeretnék elérni. Ami a márkákat illeti: az amerikai Ford bukott a legnagyobbat, ők 37 százalékot estek vissza eladásban, ami a két ország közötti politikai okokra is visszavezethető. A kínai Geely viszont ilyen körülmények között is hasított, 20 százalékos növekedés regisztráltak a tavalyi esztendőre a hazai piacon.

Lada Vestából vettek a legtöbbet az oroszok

A lassulás a világ kilencedik legnépesebb országában, Oroszországban is megfigyelhető: ott ugyan még nő az új autók eladásának száma, de visszafogottabb ütemben, mint korábban. Decemberben 175 ezer 240 kocsit adtak el a határaikon belül, ami öt százalék fölötti növekedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest, de ez csak a fele a novemberi növekedés százalékos értékének. Azért nagy bajban nincs az orosz autópiac, mert a tavalyi 1 millió 800 ezer 591 eladott új kocsi még mindig 12,8 százalékkal több, mint a 2017-es érték volt, ám Kínában is ilyen előjelekkel indult a végül hanyatlásra váltó folyamat. Éppen ezért idénre 3 százaléknál alig nagyobb növekedéssel számolnak az oroszoknál. A márkák? Nem meglepő, hogy a hazai Lada, annak is a Vesta modellje volt a legnépszerűbb, ebből 108 ezret adtak el, 40 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata