Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Szépen lassan elfogynak a dízelautók

Tovább csökken a dízelautók részaránya: a német piacon az idén 30 százalék alá csökken az újonnan forgalomba helyezett járművek között. Az egyik ok annak a kockázata, hogy kitilthatják a dízeleket a nagyvárosok belvárosi forgalmából.

Kockázatos dízelt venni

Tovább veszít jelentőségéből és közel húsz évvel ezelőtti szintre csökken az idén a dízelek részaránya a német autópiacon az újonnan forgalomba helyezett járművek között a CAR autóipari kutatóintézet tanulmánya szerint. A részarányuk az idén 30 százalék alá csökken, és az elkövetkező három-öt évben tovább zsugorodik, 30 és 20 százalék között alakul. Tavaly decemberben 32,8 százalék volt a részarányuk, száz hónapja a legalacsonyabb, holott 2017 elején még 44,8 százalékon álltak. A dízelek népszerűségének csökkenése négy fő okra vezethető vissza. Az egyik annak a kockázata, hogy kitilthatják ezeket a típusú autókat a nagyvárosok belvárosi forgalmából. A másik, hogy a benzinmotorokra épülő hibridek már a dízelekével vetekedő fogyasztási megtakarítást kínálnak.

Elveszik az érdeklődés

Harmadik okként felmerült az üzemanyag adókedvezménye megvonásának lehetősége: a dízel jelenleg Németországban nagy adóelőnyt élvez a többi üzemanyaggal szemben. A térvesztésének a legfőbb oka azonban a negyedik, mégpedig az, hogy a jövőben a céges üzemeltetők is elveszíthetik az érdeklődésüket iránta. Miközben a lakossági tulajdonba kerülő autók körében már 20 százalékra csökkent a dízelek részaránya, a céges autóknál még nem mutatkozik meg a csökkenés, mivel ezek a járművek főként lízingkonstrukcióban üzemelnek, ami mentesíti a felhasználót a tulajdoni kockázatoktól. A lízingtársaságoknál azonban már növekedésnek indult a ki nem használt dízeljárművek aránya. A társaságok ezért díjaik növelésére fognak kényszerülni, ami a felhasználók számára teszi még kevésbé vonzóvá a dízelautókat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.