Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Százmilliós támogatás jut idén a mozgáskorlátozottaknak gépkocsi-beszerzésre

100 millió forintot szánnak 2018-ban a súlyosan mozgáskorlátozott magyaroknak gépkocsi-beszerzésre az Autóplusz 2018 pályázat keretében. Nincs kötelező hitelfelvétel, nincs márkakötöttség, és a támogatási összeg is magasabb.

Megduplázták az összeget

A tavalyi összeg kétszeresét, azaz 100 millió forintot szán a kormány idén a súlyosan mozgáskorlátozottak gépkocsi-beszerzésére az Autóplusz 2018 keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Czibere Károly elmondta: a pályázatot először 2017-ben írták ki, akkor több 100 igény érkezett be, így idén már megkettőzték a költségvetési keretet. A korábbi kiíráshoz változtattak néhány dolgon: már nincs kötelező hitelfelvétel, márka- és modellkötöttség, ráadásul a támogatási összeg is növekedett. 2012-ben már volt egy Lehetőségautó nevű program, melynek keretében hitelfelvétel mellett Suzukik közül választhattak a résztvevők. Az azóta eltelt időben mintegy 4600 kocsit vettek 3,5 milliárd forint kormányzati segítséggel. Ettől az évtől már ezt a programot is könnyítették: eltörölték az eddig feltételként megszabott kötelező hitelfelvételt.

Erősítik a társadalmi integrációt

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Lehetőségautó és az Autóplusz pályázatok kulcsfontosságúak, illetve ezek továbbfejlesztése is, hiszen csak így tudnak a fogyatékkal élők szükségleteihez igazodni, s társadalmi beilleszkedésüket még tovább segíteni. Az Autóplusz pályázat keretében 2 kategóriában pályázhatnak: az 1. kategóriában nagyobb összegre az elektromos kerekesszéket használók pályázhatnak, akik közül sokan át sem bírnak szállni az autók ülésébe, a 2. kategóriában pedig az önhajtós kerekesszékkel vagy elektromos mopeddel közlekedők. Az Autóplusz főként a legnagyobb hátránnyal élőknek szól, és fő előnye, hogy a pályázók az egyéni szükségleteiknek leginkább megfelelő autótípust kaphatják meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata