Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Százmilliós támogatás jut idén a mozgáskorlátozottaknak gépkocsi-beszerzésre

100 millió forintot szánnak 2018-ban a súlyosan mozgáskorlátozott magyaroknak gépkocsi-beszerzésre az Autóplusz 2018 pályázat keretében. Nincs kötelező hitelfelvétel, nincs márkakötöttség, és a támogatási összeg is magasabb.

Megduplázták az összeget

A tavalyi összeg kétszeresét, azaz 100 millió forintot szán a kormány idén a súlyosan mozgáskorlátozottak gépkocsi-beszerzésére az Autóplusz 2018 keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Czibere Károly elmondta: a pályázatot először 2017-ben írták ki, akkor több 100 igény érkezett be, így idén már megkettőzték a költségvetési keretet. A korábbi kiíráshoz változtattak néhány dolgon: már nincs kötelező hitelfelvétel, márka- és modellkötöttség, ráadásul a támogatási összeg is növekedett. 2012-ben már volt egy Lehetőségautó nevű program, melynek keretében hitelfelvétel mellett Suzukik közül választhattak a résztvevők. Az azóta eltelt időben mintegy 4600 kocsit vettek 3,5 milliárd forint kormányzati segítséggel. Ettől az évtől már ezt a programot is könnyítették: eltörölték az eddig feltételként megszabott kötelező hitelfelvételt.

Erősítik a társadalmi integrációt

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Lehetőségautó és az Autóplusz pályázatok kulcsfontosságúak, illetve ezek továbbfejlesztése is, hiszen csak így tudnak a fogyatékkal élők szükségleteihez igazodni, s társadalmi beilleszkedésüket még tovább segíteni. Az Autóplusz pályázat keretében 2 kategóriában pályázhatnak: az 1. kategóriában nagyobb összegre az elektromos kerekesszéket használók pályázhatnak, akik közül sokan át sem bírnak szállni az autók ülésébe, a 2. kategóriában pedig az önhajtós kerekesszékkel vagy elektromos mopeddel közlekedők. Az Autóplusz főként a legnagyobb hátránnyal élőknek szól, és fő előnye, hogy a pályázók az egyéni szükségleteiknek leginkább megfelelő autótípust kaphatják meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.