Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A szándékos autós ütközések? Figyeljünk a csalókra!

Az autóbalesetekből manapság egyre többen gazdagszanak meg, hiszen vannak olyanok, akik szándékosan szaladnak bele másokba, hogy a biztosító fizethessen nekik. Napjainkban ezek az átverések egyre kifinomultabbá és bonyolultabbá válnak, hiszen a telefonoknak köszönhetően hamis e-maileket és hamis telefonhívásokat is tudunk intézni a biztosítóval, tehát a mai modern technológia segítségünkre van abban, hogy bárkit bármikor át tudjuk verni. Vannak viszont jele, amiket észrevehet ahhoz, hogy önt ne csapják be.

A szándékos autós ütközések manapság szinte mindennaposak

Napjainkban szinte minden nap történik egy-egy szándékos ütközés, hiszen könnyű belemenni a másikba, majd ráfogni a dolgot és fizettetni a biztosítóval. A csalás alapötlete az, hogy valaki szándékosan megtervez egy ütközést, majd pedig pénzt követel öntől, vagy éppen a biztosítótól. Az egyik legkönnyebb csalás manapság az, ha valaki a „Baleset-nyomozó irodától” telefonál, és telefonon keresztül követeli a pénzt egy olyan esetért, ami abszolút nem az ön hibája volt. Az ötlet a kártérítés köré szerveződik, és segít a csalónak azzal, hogy hozzáférjen ahhoz a pénzhez, ami szerinte jár neki, pedig valójában ő volt az, aki a balesetet okozta. Azért, hogy az ilyen eseteket elkerülhessük, be lehet szerezni egy dash kamerát, amit szándékosan erre a célra találtak ki, tehát arra, hogy a kamera mindent rögzítsen, ami az úton történik, ha pedig bírósági tárgyalásra kerül a sor, akkor bizonyítékot fog tudni felmutatni a bíróságon.

Mire kell odafigyeljünk, hogy elkerülhessük ezeket az ütközéseket?

Ha az előttünk levő sofőr minden ok nélkül hirtelen befékezett, akkor ez az első jele lehet annak, hogy szándékosan szeretett volna ütközni. Ennek elkerülése érdekében mindig nagyobb távolságot hagyjon a saját kocsija, és az előtte haladó között. Ha kifinomultabb személy tervezi meg a balesetet, akkor egy a harmadik félt is belevonhat abba, hogy csőbe húzza önt, ezért nagyon fontos tehát, hogy mindig körültekintő legyen, és a lehető legnagyobb távolságot tartsa meg, mert ha közel merészkedik az előtte közlekedőhöz, akkor csak egy minimális fékezés is elég lehet ahhoz, hogy ön bajba kerüljön a biztosítóval. Az is gyanús lehet, ha ütközés után a másik fél már mutogatja is a biztosító papírjait. Normális körülmények között nem hordjuk magunkkal a biztosító elérhetőségeinket, hiszen senki nem tudja, hogy mikor lehet rá szükség, tehát ha a másik félnél már elő van készítve a biztosító papírja, akkor csalásról lehet szó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata