fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A szándékos autós ütközések? Figyeljünk a csalókra!

Az autóbalesetekből manapság egyre többen gazdagszanak meg, hiszen vannak olyanok, akik szándékosan szaladnak bele másokba, hogy a biztosító fizethessen nekik. Napjainkban ezek az átverések egyre kifinomultabbá és bonyolultabbá válnak, hiszen a telefonoknak köszönhetően hamis e-maileket és hamis telefonhívásokat is tudunk intézni a biztosítóval, tehát a mai modern technológia segítségünkre van abban, hogy bárkit bármikor át tudjuk verni. Vannak viszont jele, amiket észrevehet ahhoz, hogy önt ne csapják be.

A szándékos autós ütközések manapság szinte mindennaposak

Napjainkban szinte minden nap történik egy-egy szándékos ütközés, hiszen könnyű belemenni a másikba, majd ráfogni a dolgot és fizettetni a biztosítóval. A csalás alapötlete az, hogy valaki szándékosan megtervez egy ütközést, majd pedig pénzt követel öntől, vagy éppen a biztosítótól. Az egyik legkönnyebb csalás manapság az, ha valaki a „Baleset-nyomozó irodától” telefonál, és telefonon keresztül követeli a pénzt egy olyan esetért, ami abszolút nem az ön hibája volt. Az ötlet a kártérítés köré szerveződik, és segít a csalónak azzal, hogy hozzáférjen ahhoz a pénzhez, ami szerinte jár neki, pedig valójában ő volt az, aki a balesetet okozta. Azért, hogy az ilyen eseteket elkerülhessük, be lehet szerezni egy dash kamerát, amit szándékosan erre a célra találtak ki, tehát arra, hogy a kamera mindent rögzítsen, ami az úton történik, ha pedig bírósági tárgyalásra kerül a sor, akkor bizonyítékot fog tudni felmutatni a bíróságon.

Mire kell odafigyeljünk, hogy elkerülhessük ezeket az ütközéseket?

Ha az előttünk levő sofőr minden ok nélkül hirtelen befékezett, akkor ez az első jele lehet annak, hogy szándékosan szeretett volna ütközni. Ennek elkerülése érdekében mindig nagyobb távolságot hagyjon a saját kocsija, és az előtte haladó között. Ha kifinomultabb személy tervezi meg a balesetet, akkor egy a harmadik félt is belevonhat abba, hogy csőbe húzza önt, ezért nagyon fontos tehát, hogy mindig körültekintő legyen, és a lehető legnagyobb távolságot tartsa meg, mert ha közel merészkedik az előtte közlekedőhöz, akkor csak egy minimális fékezés is elég lehet ahhoz, hogy ön bajba kerüljön a biztosítóval. Az is gyanús lehet, ha ütközés után a másik fél már mutogatja is a biztosító papírjait. Normális körülmények között nem hordjuk magunkkal a biztosító elérhetőségeinket, hiszen senki nem tudja, hogy mikor lehet rá szükség, tehát ha a másik félnél már elő van készítve a biztosító papírja, akkor csalásról lehet szó.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata