Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Sportosabb autókkal rukkol majd elő az Opel

Opel Mokka vázrajza

Az új Opel Mokkára tekintve előrevetíthetjük a német márka elkövetkezendő éveire jellemző új, sportos dizájnvilágot.

Nem lesz már összkerékhajtásos Mokka

Az Opel Mokka szabadidő-autó egy vadiúj alapra került: a PSA vállalatcsoport CMP padlólemezét kapta meg. Az új alappal változások is jönnek: megszűnik a négykerékhajtás, már felárért cserébe sem választhatunk 4×4-es modellt. Ellenben elérhető lesz akkumulátoros-elektromos meghajtással is a belső égésű motorral ellátott verziók mellett, már egyből a modell piacra dobásakor. A napvilágra került sajtófotók a Mokka-e fantázianevű elektromos változatot mutatják be. A képen szereplő modell feltehetőleg nem alapfelszereltséggel rendelkezik, a gyakorlatilag csak képernyőből álló műszerfal garantáltan nem képezi az alapfelszereltség részét. Ettől eltekintve is sokat ad a teljesen átalakított formavilág.

A helykihasználás sikeresebb lett, mint az eddig változatokban: míg 15 centimétert rövidítettek a karosszérián, addig az utastér és a csomagtartó szinte változatlan méretű maradt. Csupán 5 liter eltérés van, ennyivel lett kisebb a csomagtér. Az első és hátsó túlnyúlást egyaránt lerövidítették a tervezők, így egy ízig-vérig sportos megjelenést kapott a modell. A kerékjáratokba akár 18 colos felniket is lehet szereltetni gyárilag. Az Opel Vizor LED-es menetfényeket kapott, ezzel teljesen a Mantát idézi. A fél évszázada bemutatott modell kapcsán az új Mokka színét is érdemes megemlíteni, ami szintén a 70-es évek színvilágát tükrözi. Már az alapfelszereltségben is teljesen LED-es világítást kapunk majd. Az új sportos Opel Vizor dizájnt, amit egyébként Mark Adams csapata tervezett, az évtized összes új modelljén alkalmazzák majd. „Bátor és letisztult a jövő Opel-dizájnja. Az új Mokka atletikus arányokat kombinál precízen strukturált, egymásba átfolyó felületekkel. E filozófiát a karakteres német formatervezési hagyományokra támaszkodva fejlesztettük ki, amely a progresszív, merész dizájnt és a letisztultságot ötvözi” – árulta el Adams, az Opel dizájnigazgatója.

Jót tesz neki a CMP alap

A CMP alap alkalmazásával 120 kilogrammot csökkentettek a kocsi súlyából úgy, hogy közben még a karosszéria csavarodási merevségét is sikerült növelniük 30%-kal. Ezekkel a változtatásokkal jelentősen nőtt a vezetési komfort. Ez idáig még csak az elektromos meghajtású változatról közöltek pontos adatokat: annyit lehet tudni róluk, hogy egy 136 LE/260 Nm csúcsteljesítményű elektromotor hajtja az első kerekeket. Az elektronikusan limitált végsebesség pedig 150 km/h lett, míg a WLTP-szabvány szerint 322 km-es hatótávolsággal bír. Olyan extrákat vásárolhatunk majd hozzá felár ellenében, mint a masszázsfunkciós sofőrülés vagy a 10 colos központi érintőkijelző, továbbá a 12 colos vetített műszeregység képernyője. A beépített navigáció 3 évig ingyenes szolgáltatja a leendő tulajdonosok számára az élő közlekedési információkat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!