Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Sportosabb autókkal rukkol majd elő az Opel

Opel Mokka vázrajza

Az új Opel Mokkára tekintve előrevetíthetjük a német márka elkövetkezendő éveire jellemző új, sportos dizájnvilágot.

Nem lesz már összkerékhajtásos Mokka

Az Opel Mokka szabadidő-autó egy vadiúj alapra került: a PSA vállalatcsoport CMP padlólemezét kapta meg. Az új alappal változások is jönnek: megszűnik a négykerékhajtás, már felárért cserébe sem választhatunk 4×4-es modellt. Ellenben elérhető lesz akkumulátoros-elektromos meghajtással is a belső égésű motorral ellátott verziók mellett, már egyből a modell piacra dobásakor. A napvilágra került sajtófotók a Mokka-e fantázianevű elektromos változatot mutatják be. A képen szereplő modell feltehetőleg nem alapfelszereltséggel rendelkezik, a gyakorlatilag csak képernyőből álló műszerfal garantáltan nem képezi az alapfelszereltség részét. Ettől eltekintve is sokat ad a teljesen átalakított formavilág.

A helykihasználás sikeresebb lett, mint az eddig változatokban: míg 15 centimétert rövidítettek a karosszérián, addig az utastér és a csomagtartó szinte változatlan méretű maradt. Csupán 5 liter eltérés van, ennyivel lett kisebb a csomagtér. Az első és hátsó túlnyúlást egyaránt lerövidítették a tervezők, így egy ízig-vérig sportos megjelenést kapott a modell. A kerékjáratokba akár 18 colos felniket is lehet szereltetni gyárilag. Az Opel Vizor LED-es menetfényeket kapott, ezzel teljesen a Mantát idézi. A fél évszázada bemutatott modell kapcsán az új Mokka színét is érdemes megemlíteni, ami szintén a 70-es évek színvilágát tükrözi. Már az alapfelszereltségben is teljesen LED-es világítást kapunk majd. Az új sportos Opel Vizor dizájnt, amit egyébként Mark Adams csapata tervezett, az évtized összes új modelljén alkalmazzák majd. „Bátor és letisztult a jövő Opel-dizájnja. Az új Mokka atletikus arányokat kombinál precízen strukturált, egymásba átfolyó felületekkel. E filozófiát a karakteres német formatervezési hagyományokra támaszkodva fejlesztettük ki, amely a progresszív, merész dizájnt és a letisztultságot ötvözi” – árulta el Adams, az Opel dizájnigazgatója.

Jót tesz neki a CMP alap

A CMP alap alkalmazásával 120 kilogrammot csökkentettek a kocsi súlyából úgy, hogy közben még a karosszéria csavarodási merevségét is sikerült növelniük 30%-kal. Ezekkel a változtatásokkal jelentősen nőtt a vezetési komfort. Ez idáig még csak az elektromos meghajtású változatról közöltek pontos adatokat: annyit lehet tudni róluk, hogy egy 136 LE/260 Nm csúcsteljesítményű elektromotor hajtja az első kerekeket. Az elektronikusan limitált végsebesség pedig 150 km/h lett, míg a WLTP-szabvány szerint 322 km-es hatótávolsággal bír. Olyan extrákat vásárolhatunk majd hozzá felár ellenében, mint a masszázsfunkciós sofőrülés vagy a 10 colos központi érintőkijelző, továbbá a 12 colos vetített műszeregység képernyője. A beépített navigáció 3 évig ingyenes szolgáltatja a leendő tulajdonosok számára az élő közlekedési információkat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata