Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Segítség, nem jutok be az autóba! Mit tegyünk, ha minden befagyott?

A tél megtréfálhat, ha nem készülünk fel rá elég körültekintően. Szép a jégvirágos ablak, de nem az autónkon, és ha másokon jót is nevetünk, amikor a befagyott ajtót rángatják, azért nekünk nem esik jól ugyanez. Mindent a megelőzésről, és a probléma megoldásáról!

Jobb megelőzni a bajt

Mivel alapvetően a megelőzés hívei vagyunk, először azt mondjuk el, mi mindent tehet meg, hogy ne fagyassza be a gépjármű nyílászáróit! Az autó téli felkészítéséhez tartozik, hogy az ajtók műanyag, gumi részeit lekezeljük szilikonnal, glicerinnel vagy más, erre a célra szolgáló szerrel. Ez nem csak arra jó, hogy a gumi ne repedezzen ki, hanem arra is, hogy ne fagyjon be körben az ajtó nagyobb hidegeknél. Ez esetben ugyanis nagyobb bajban vagyunk, mintha „csak” a zár fagyna be – nem mintha nem lenne az is elég nagy bosszúság egy rohanó hétfő reggelen. Magát a zárat olajozással óvhatjuk a befagyástól. Ez azért jó, mert az olaj jóval nehezebben fagy meg, mint a víz. Kapható külön erre a célra kifejlesztett spray, amely a jégoldás mellett zárolajozó funkcióval is bír – de tulajdonképpen az is jó, ha pár csepp műszerolajat használunk, az olaj a lényeg. Pár cseppet a zárba is juttassunk, és cseppentsünk a kulcsra is! Mindezek után a kulcsot óvatosan forgassuk meg párszor az ajtó zárjában, és máris tettünk érte, hogy az ne fagyjon be egy hideg éjszakán.

Ne próbáljuk letépni az ajtót!

Ha mégis megtörtént a baj, mert rosszak voltunk, és nem szilikonoztunk, nem olajoztunk, először nézzük meg, mindkét oldalon befagytak-e az ajtók! Ha nem, akkor nyert ügyünk van, mert elég bemászni és elindítani a fűtést, ami befagyott, az előbb-utóbb ki is olvad. Ha minden nyílás bezárult előttünk, jöhet a memóriapróba: bevittük magunkkal este a jégoldó sprayt, vagy bent maradt az autóban? Előbbi esetben megint csak nyert ügyünk van, mert ezt lehet használni a zárra, és ha minden jól megy, ki lehet „olvasztani” vele a körben befagyott ajtókat is. Ha a spray a járműben éjszakázott, az ajtóra jöhet a langyos levegő, mondjuk hajszárítóból – de semmiképpen se legyen forró! Ne próbálkozzunk meleg, forró vízzel sem, meg is repesztheti az ablaküveget, tönkreteheti a tömítést. Az ajtót végképp ne próbáljuk erőből „letépni”, mert annak száz százalék, hogy szervizelés lesz a vége. Egy bevált házilagos módszer, hogy öngyújtóval, gyufalánggal megmelengetjük a kulcsot, úgy próbáljuk óvatosan bedugni a zárba – erőltetni nem szabad, mert beletörik! Lehet, hogy többször kell próbálkoznunk, mire eredményt érünk el, de ha elvesztjük a türelmünket, fújhatjuk a zárat is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson