Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Porsche Taycan – a legtitokzatosabb elektromos autó

Amikor 2015-ben, a frankfurti autókiállításon először lengették be a Porsche első, teljes mértékben elektromos autóját a stuttgarti cég illetékesei, vajmi keveset lehetett tudni az új modell részleteiről. Azóta eltelt majdnem három év, jövőre kapható is a modell, ám a részleteket javarészt azóta is homály fedi.

Titokzatosság, mint vonzerő – Mission E és Taycan

Füstös félhomályban úszó sziluett, a Taycan név sokak számára meglepő kiejtése – mindezek olyan információk, amelyek már napvilágot láttak a bejelentéskor még Mission-E névre hallgató formaterv kapcsán. Az autó hivatalos neve azóta Taycan lett – a török „fiatal csikó” a német gyártó címerében található ló formára utalva ezzel. Az igazán fontos részleteket azonban azóta sem árulja el a cég, mi több, a hivatalos csatornákon csepegtetett információk mintha szándékosan is rájátszanának a titokzatosságra. Egy dolog biztos: a formaterv felelőse az a Michael Mauer, aki korábban már bizonyította szakértelmét a Mercedes Benz SLK, Porsche 911 (991) és 918 Spyder modellekkel.
Érdekesség, hogy a genfi autószalonon az akkor még Mission E néven futó projekt keretén belül bemutattak egy kevésbé sportos, leginkább a Panamera-ra hasonlító változatot is. Noha a kérdésekre válaszolva azt megerősítették, hogy a majdani változat nem a SUV vonalat erősíti majd, mégsem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy nem jelentenek be hamarosan egy e-terepjárót is – főként amennyiben a Taycan beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A kevesebb néha több?

Amikor a Taycan teljesítményéről és paramétereiről kérdezték, Stefan Wechbach, a projekt felelőse a következőket nyilatkozta: az autó 0-ről 100-ra kevesebb, mint 3,5 másodperc alatt, 0-ról 200-ra kevesebb, mint 12 másodperc alatt gyorsul. Hozzátette, hogy a végsebessége több lesz, mint 250 km/h, a két (első és hátsó) motor együttes teljesítménye több lesz, mint 600 LE. A hangsúly, mint a fentiekből is látható, nem a valós értékeken, hanem a titokzatosságon van. Annyit azonban bizonyosan sikerült megtudni, hogy a motor típusa a legtöbb gyártó által preferált állandó mágneses szinkronmotor lesz, ellentétben a Tesla által használt indukciós motortípussal szemben. A Porsche szerelmeseinek egy dologban biztos hiányérzetük lesz. A gyártó nem tervez mesterséges motorhangot adni az autóhoz – csendes lesz, mint mindegyik elektromos kocsi.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson