Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Porsche Taycan – a legtitokzatosabb elektromos autó

Amikor 2015-ben, a frankfurti autókiállításon először lengették be a Porsche első, teljes mértékben elektromos autóját a stuttgarti cég illetékesei, vajmi keveset lehetett tudni az új modell részleteiről. Azóta eltelt majdnem három év, jövőre kapható is a modell, ám a részleteket javarészt azóta is homály fedi.

Titokzatosság, mint vonzerő – Mission E és Taycan

Füstös félhomályban úszó sziluett, a Taycan név sokak számára meglepő kiejtése – mindezek olyan információk, amelyek már napvilágot láttak a bejelentéskor még Mission-E névre hallgató formaterv kapcsán. Az autó hivatalos neve azóta Taycan lett – a török „fiatal csikó” a német gyártó címerében található ló formára utalva ezzel. Az igazán fontos részleteket azonban azóta sem árulja el a cég, mi több, a hivatalos csatornákon csepegtetett információk mintha szándékosan is rájátszanának a titokzatosságra. Egy dolog biztos: a formaterv felelőse az a Michael Mauer, aki korábban már bizonyította szakértelmét a Mercedes Benz SLK, Porsche 911 (991) és 918 Spyder modellekkel.
Érdekesség, hogy a genfi autószalonon az akkor még Mission E néven futó projekt keretén belül bemutattak egy kevésbé sportos, leginkább a Panamera-ra hasonlító változatot is. Noha a kérdésekre válaszolva azt megerősítették, hogy a majdani változat nem a SUV vonalat erősíti majd, mégsem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy nem jelentenek be hamarosan egy e-terepjárót is – főként amennyiben a Taycan beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A kevesebb néha több?

Amikor a Taycan teljesítményéről és paramétereiről kérdezték, Stefan Wechbach, a projekt felelőse a következőket nyilatkozta: az autó 0-ről 100-ra kevesebb, mint 3,5 másodperc alatt, 0-ról 200-ra kevesebb, mint 12 másodperc alatt gyorsul. Hozzátette, hogy a végsebessége több lesz, mint 250 km/h, a két (első és hátsó) motor együttes teljesítménye több lesz, mint 600 LE. A hangsúly, mint a fentiekből is látható, nem a valós értékeken, hanem a titokzatosságon van. Annyit azonban bizonyosan sikerült megtudni, hogy a motor típusa a legtöbb gyártó által preferált állandó mágneses szinkronmotor lesz, ellentétben a Tesla által használt indukciós motortípussal szemben. A Porsche szerelmeseinek egy dologban biztos hiányérzetük lesz. A gyártó nem tervez mesterséges motorhangot adni az autóhoz – csendes lesz, mint mindegyik elektromos kocsi.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata