Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Örökké fennmarad a neve – 25 éve hunyt el Ferruccio Lamborghini

Antonio Banderas főszereplésével filmet készítenek Ferruccio Lamborghini olasz autógyárosról, aki éppen huszonöt éve hunyt el. Talán nem is ismernénk a nevét, ha Enzo Ferrari nem bosszantja fel egyszer…

Egy makacskodó kuplung indított el mindent

Ferruccio Lamborghini olasz autógyáros, az exkluzív sportkocsik létrehozója huszonöt éve, 1993 februárjában hunyt el. Az MTVA sajtó adatbankja szerint 1916-ban született Centóban. Már kiskorában apja traktorát bütykölte, gépészmérnöknek tanult. A második világháború idején a légierőnél szolgált karbantartóként, 1945-ben hadifogságba esett, csak a következő évben tért haza. Traktorok gyártásába kezdett, a Lamborghini Trattori céget Olaszország neves üzemévé fejlesztette. Szerette a sportkocsikat. Egy alkalommal, amikor Ferrarijának kuplungja makacskodott, megdöbbenve fedezte fel, hogy az alkatrész szinte megegyezik azzal, amit a traktorjaiba épít be. Találkozót erőszakolt ki Enzo Ferrarival, akinek egy új, megbízhatóbb tengelykapcsoló rajzát tette le. A konstruktőr nem vette jó néven, hogy egy traktorgyáros tart neki előadást, ingerülten távozásra szólította fel Lamborghinit. A vérig sértett traktoros ekkor határozta el, hogy megmutatja, hogyan kell igazi sportkocsit gyártani.

A Miurával sokkolták a szakértő közönséget

1962-ben megalapította az Automobili Lamborghinit. 1963-ra elkészíttette első modelljét, a 350 GT-t. Az újdonság egyenértékűnek bizonyult a Ferrari termékeivel, de ez nem volt elég neki. Az 1966-os genfi autószalonon bemutatott Miura sokkolta a szakértő közönséget, a 300 kilométer/óra fölötti végsebességre képes modell a világ leggyorsabb utcai autója volt. Ferruccio Lamborghini élete utolsó éveiben egy birtokon gazdálkodott. Hetvenhat éves korában, szívroham következtében halt meg Perugiában. Az olasz autógyárosról életrajzi film készül Antonio Banderas címszereplésével.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

</