Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Örökké fennmarad a neve – 25 éve hunyt el Ferruccio Lamborghini

Antonio Banderas főszereplésével filmet készítenek Ferruccio Lamborghini olasz autógyárosról, aki éppen huszonöt éve hunyt el. Talán nem is ismernénk a nevét, ha Enzo Ferrari nem bosszantja fel egyszer…

Egy makacskodó kuplung indított el mindent

Ferruccio Lamborghini olasz autógyáros, az exkluzív sportkocsik létrehozója huszonöt éve, 1993 februárjában hunyt el. Az MTVA sajtó adatbankja szerint 1916-ban született Centóban. Már kiskorában apja traktorát bütykölte, gépészmérnöknek tanult. A második világháború idején a légierőnél szolgált karbantartóként, 1945-ben hadifogságba esett, csak a következő évben tért haza. Traktorok gyártásába kezdett, a Lamborghini Trattori céget Olaszország neves üzemévé fejlesztette. Szerette a sportkocsikat. Egy alkalommal, amikor Ferrarijának kuplungja makacskodott, megdöbbenve fedezte fel, hogy az alkatrész szinte megegyezik azzal, amit a traktorjaiba épít be. Találkozót erőszakolt ki Enzo Ferrarival, akinek egy új, megbízhatóbb tengelykapcsoló rajzát tette le. A konstruktőr nem vette jó néven, hogy egy traktorgyáros tart neki előadást, ingerülten távozásra szólította fel Lamborghinit. A vérig sértett traktoros ekkor határozta el, hogy megmutatja, hogyan kell igazi sportkocsit gyártani.

A Miurával sokkolták a szakértő közönséget

1962-ben megalapította az Automobili Lamborghinit. 1963-ra elkészíttette első modelljét, a 350 GT-t. Az újdonság egyenértékűnek bizonyult a Ferrari termékeivel, de ez nem volt elég neki. Az 1966-os genfi autószalonon bemutatott Miura sokkolta a szakértő közönséget, a 300 kilométer/óra fölötti végsebességre képes modell a világ leggyorsabb utcai autója volt. Ferruccio Lamborghini élete utolsó éveiben egy birtokon gazdálkodott. Hetvenhat éves korában, szívroham következtében halt meg Perugiában. Az olasz autógyárosról életrajzi film készül Antonio Banderas címszereplésével.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
<