Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem véletlenül gyulladt ki! Figyeljünk a műszerfal hibajelzéseire!

Világítanak a műszerfal jelzői

Mi az a sárga fény ott? Nem érdekes, még nem piros! Dehogynem érdekes, és nem a szín számít! Ha nem figyelünk oda a műszerfal hibajelzéseire, annak katasztrofális következményei lehetnek az autónkra nézve. Véssük az eszünkbe: minden jelzésnek nyomós ok áll a hátterében!

Hibakódok és más finomságok

A boldog hőskorban volt a szaki szeme meg füle: látta, illetve hallotta, ha nem jól járt a motor, dadogott, akadozott, kihagyott. Ma már nemcsak ezekre az érzékszerverekre kell hagyatkozni. A ma szakija laptoppal, vagy éppen tablettel a kezében kezd szerelni: rádugja az autót, és mindent egyből lát. Az autódiagnosztika, a komputeres hibakód-kiolvasás már olyan természetes az utolsó zugműhelyben is, mint a racsnis krovakészlet. Nem túlzás, minden vezérlőegységet lehet diagnosztizálni: a motorvezérlést, a gyújtást, a váltót, az ABS-t, a kormányt, a felfüggesztéseket, az üzemanyag-ellátást, a kipufogót, az autó teljes elektromos rendszerét. És ezeknek a működése nyomon is követhető a műszerfalon. Az az ideális, ha csak akkor látjuk ezeket az ikonokat, amikor ráadjuk a gyújtást. Akkor fölvillannak, de szépen el is alszanak, hiszen nincs baj az autóval, ugye? Vannak persze olyanok, akik olyan autóval járnak, amelyiknek „állítólag” csak a kijelzőlámpája rossz. Ez egészen addig nem gond, amíg mi nem ülünk az autóban, vagy nem akarják éppen nekünk eladni. Ugyanis ha „csak a lámpa rossz”, akkor sosem tudjuk meg, hogy éppen most akar szétesni alattunk tényleg az autó… Azaz nincs mese, ha világít, akkor szerviz, ennyire egyszerű.

Érdemes-e ezzel bárhogyan kockáztatni?

Nem, sőt! Ez nem olyan, mint a két napja lejárt felvágott, vagy a kissé avas szalonna. Jó az még! Nem, nem jó. És az sem jó, ha „szerzett” hibakódolvasókkal próbáljuk mi magunk, vagy Jóska, aki máskor is segített már, amikor rossz volt a fék, megállapítani, mekkora is a baj. Azaz igenis menjünk el szervizbe, ahol legális eszközöket és szoftvereket használva derül ki, mekkora is a probléma, és mi is az valójában. Sokszor és könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a pult alatt a haverhoz került szoftver összevissza jelez.

És ami talán a legfontosabb, a műszer csak jelzi a hibát, megjavítani nem tudja. Sopánkodhatunk, ha kiderül, szép lassan tönkremegy az elektronika, vagy cserélni kellene, ha ezeket nem tesszük meg, akkor hiába jelzett a hibakódolvasó. Arról nem beszélve: mi leszünk, vagyunk a hibásak, ha végül megállunk, mondjuk az orosházi lehajtónál, mert bíztunk abban, „csak el lehet még ezzel az autóval gurulni”. Nem, nem lehetett. Illetve maximum a szervizig.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata