Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem marad otthon sem a gyerek, sem a csomag – mit kell tudnia egy jó családi autónak?

Jussunk el biztonságban A pontból B-be, és férjenek be a gyerekek is meg a csomagok is: na és legyen benne klíma. Milyen egy jó családi autó? Ennek jártunk utána.

A legfontosabb szempont a biztonság

Két-három gyerek a háztartásban behatárolja, milyen autóval járjon a család. Amíg kicsik, el kell, hogy férjenek hátul a gyerekülések – és ezeket lehessen biztonságosan rögzíteni, az ISO szabvány szerint. A gyerekszámmal arányosan a csomagok mennyisége is nő. Az sem baj, ha két gyerekülés közé egy felnőtt is be tud ülni – ez például egy alap Suzukiban csak sovány felnőttekkel kivitelezhető. Összeszedtük, mi mindenre érdemes figyelni – na persze az ár mellett –, amikor autót keres a család. A legelső szempont, csomagtér, beltér ide vagy oda, a biztonság, és az ehhez hozzájáruló tartozékok. Ilyen például a függönylégzsák vagy a menetstabilizáló, a kipörgésgátló. Minden, ami segít, hogy egy baleset esetén épen húzzák ki a gyerekeket az autóból, vagy hogy a baleset be se következzen. Ide tartozik az is, hogy biztonságosan lehessen rögzíteni a csomagokat – a praktikus egyterűeknél kell nagyon figyelni ezen a téren. A hátulról az utastérbe potyogó holmik sérülést is okozhatnak – vagy „csak” ijedtséget, amiből viszont baleset is lehet, ha a szülő egy pillanatra félrenéz az útról.

Praktikus az egyterű, de beférünk kisebbe is

A családi autó hagyományos „formája” a kombi, de az egyterűek egyre közkedveltebbek, hiszen akárhogy is nézzük, ezekbe tudjuk a legtöbb holmit és gyereket egyszerre berámolni. Akár vállalkozásoknak is megfelel, ha sűrűn kell szállítani nagyobb dolgokat. Az elhúzható ajtó örömeit nem kell senkinek ecsetelni, akinek a gyereke vágta már bele a szomszéd autó karosszériájába az ajtót, mert ugye családi parkolót hol ki lehet fogni, hol nem. Jóval több csomag is szállítható ezekben a járgányokban, és bár alapból öt üléssel árulják, ez hétre bővíthető felárért. Ha később veszünk hozzá üléseket, az drágább mulatság. Persze nem csak egyterűben vagy kombiban: „sima” ötszemélyes autóban is elférhet a család, de szűkösebben. A csomagokkal is spórolósabban kell bánni. Szintén alapvető a klíma, hosszabb nyári utakon a meleg rosszullétet is okozhat. Vásárlás előtt érdemes más családosok tapasztalatait kikérni egyes márkákkal, modellekkel kapcsolatban, hiszen használat közben derül ki sok bosszantó vagy örömteli sajátosság. Végezetük egy hasznos apróság: ha jót akarunk magunknak, lehet az autó hófehér – de kívülről legyen az! Gyerekek mellett nem sokáig marad szép a szőnyeg, a kárpit, ha világos.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata