fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem marad otthon sem a gyerek, sem a csomag – mit kell tudnia egy jó családi autónak?

Jussunk el biztonságban A pontból B-be, és férjenek be a gyerekek is meg a csomagok is: na és legyen benne klíma. Milyen egy jó családi autó? Ennek jártunk utána.

A legfontosabb szempont a biztonság

Két-három gyerek a háztartásban behatárolja, milyen autóval járjon a család. Amíg kicsik, el kell, hogy férjenek hátul a gyerekülések – és ezeket lehessen biztonságosan rögzíteni, az ISO szabvány szerint. A gyerekszámmal arányosan a csomagok mennyisége is nő. Az sem baj, ha két gyerekülés közé egy felnőtt is be tud ülni – ez például egy alap Suzukiban csak sovány felnőttekkel kivitelezhető. Összeszedtük, mi mindenre érdemes figyelni – na persze az ár mellett –, amikor autót keres a család. A legelső szempont, csomagtér, beltér ide vagy oda, a biztonság, és az ehhez hozzájáruló tartozékok. Ilyen például a függönylégzsák vagy a menetstabilizáló, a kipörgésgátló. Minden, ami segít, hogy egy baleset esetén épen húzzák ki a gyerekeket az autóból, vagy hogy a baleset be se következzen. Ide tartozik az is, hogy biztonságosan lehessen rögzíteni a csomagokat – a praktikus egyterűeknél kell nagyon figyelni ezen a téren. A hátulról az utastérbe potyogó holmik sérülést is okozhatnak – vagy „csak” ijedtséget, amiből viszont baleset is lehet, ha a szülő egy pillanatra félrenéz az útról.

Praktikus az egyterű, de beférünk kisebbe is

A családi autó hagyományos „formája” a kombi, de az egyterűek egyre közkedveltebbek, hiszen akárhogy is nézzük, ezekbe tudjuk a legtöbb holmit és gyereket egyszerre berámolni. Akár vállalkozásoknak is megfelel, ha sűrűn kell szállítani nagyobb dolgokat. Az elhúzható ajtó örömeit nem kell senkinek ecsetelni, akinek a gyereke vágta már bele a szomszéd autó karosszériájába az ajtót, mert ugye családi parkolót hol ki lehet fogni, hol nem. Jóval több csomag is szállítható ezekben a járgányokban, és bár alapból öt üléssel árulják, ez hétre bővíthető felárért. Ha később veszünk hozzá üléseket, az drágább mulatság. Persze nem csak egyterűben vagy kombiban: „sima” ötszemélyes autóban is elférhet a család, de szűkösebben. A csomagokkal is spórolósabban kell bánni. Szintén alapvető a klíma, hosszabb nyári utakon a meleg rosszullétet is okozhat. Vásárlás előtt érdemes más családosok tapasztalatait kikérni egyes márkákkal, modellekkel kapcsolatban, hiszen használat közben derül ki sok bosszantó vagy örömteli sajátosság. Végezetük egy hasznos apróság: ha jót akarunk magunknak, lehet az autó hófehér – de kívülről legyen az! Gyerekek mellett nem sokáig marad szép a szőnyeg, a kárpit, ha világos.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata