Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem marad otthon sem a gyerek, sem a csomag – mit kell tudnia egy jó családi autónak?

Jussunk el biztonságban A pontból B-be, és férjenek be a gyerekek is meg a csomagok is: na és legyen benne klíma. Milyen egy jó családi autó? Ennek jártunk utána.

A legfontosabb szempont a biztonság

Két-három gyerek a háztartásban behatárolja, milyen autóval járjon a család. Amíg kicsik, el kell, hogy férjenek hátul a gyerekülések – és ezeket lehessen biztonságosan rögzíteni, az ISO szabvány szerint. A gyerekszámmal arányosan a csomagok mennyisége is nő. Az sem baj, ha két gyerekülés közé egy felnőtt is be tud ülni – ez például egy alap Suzukiban csak sovány felnőttekkel kivitelezhető. Összeszedtük, mi mindenre érdemes figyelni – na persze az ár mellett –, amikor autót keres a család. A legelső szempont, csomagtér, beltér ide vagy oda, a biztonság, és az ehhez hozzájáruló tartozékok. Ilyen például a függönylégzsák vagy a menetstabilizáló, a kipörgésgátló. Minden, ami segít, hogy egy baleset esetén épen húzzák ki a gyerekeket az autóból, vagy hogy a baleset be se következzen. Ide tartozik az is, hogy biztonságosan lehessen rögzíteni a csomagokat – a praktikus egyterűeknél kell nagyon figyelni ezen a téren. A hátulról az utastérbe potyogó holmik sérülést is okozhatnak – vagy „csak” ijedtséget, amiből viszont baleset is lehet, ha a szülő egy pillanatra félrenéz az útról.

Praktikus az egyterű, de beférünk kisebbe is

A családi autó hagyományos „formája” a kombi, de az egyterűek egyre közkedveltebbek, hiszen akárhogy is nézzük, ezekbe tudjuk a legtöbb holmit és gyereket egyszerre berámolni. Akár vállalkozásoknak is megfelel, ha sűrűn kell szállítani nagyobb dolgokat. Az elhúzható ajtó örömeit nem kell senkinek ecsetelni, akinek a gyereke vágta már bele a szomszéd autó karosszériájába az ajtót, mert ugye családi parkolót hol ki lehet fogni, hol nem. Jóval több csomag is szállítható ezekben a járgányokban, és bár alapból öt üléssel árulják, ez hétre bővíthető felárért. Ha később veszünk hozzá üléseket, az drágább mulatság. Persze nem csak egyterűben vagy kombiban: „sima” ötszemélyes autóban is elférhet a család, de szűkösebben. A csomagokkal is spórolósabban kell bánni. Szintén alapvető a klíma, hosszabb nyári utakon a meleg rosszullétet is okozhat. Vásárlás előtt érdemes más családosok tapasztalatait kikérni egyes márkákkal, modellekkel kapcsolatban, hiszen használat közben derül ki sok bosszantó vagy örömteli sajátosság. Végezetük egy hasznos apróság: ha jót akarunk magunknak, lehet az autó hófehér – de kívülről legyen az! Gyerekek mellett nem sokáig marad szép a szőnyeg, a kárpit, ha világos.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.