Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem könnyű az első autó kiválasztása

Manapság egyre több gyerek tanul meg korán vezetni, és amint megtanultak, már rögtön saját autót szeretnének, a szülőknek pedig ilyenkor az a legfontosabb, hogy a lehető legbiztonságosabb autót válasszák a gyereknek. A szülők ilyenkor szakértőkhöz fordulnak, akik egyből az ötcsillagos autókat javasolják, viszont a helyzet az, hogy nem mindenkinek van anyagi kerete egy ilyen autóra, ráadásul nem is biztos, hogy ezek az autók a legbiztonságosabbak.

Nem minden autó egyforma

Nem minden ötcsillagos autó egyforma, és ezzel a legtöbben tisztában is vannak. Vegyünk például két 2017-es autót, a Suzuki Swift-et illetve az AMG A45-öt. Ahogyan azt gondolná, az AMG olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyekkel a Swift nem, például a sáv elhagyásának a figyelmeztetése, elülső és hátsó parkoló érzékelők, stb. Más Mercedes modellekben intelligens biztonsági technológiák vannak, például olyan ülések, amelyek az ütközés bekövetkezte előtt elmozdítják az utasokat az ajtótól. Ezeket a tulajdonságokat a rendszer még nem minősíti, ezért lehet, hogy az olcsóbb és drágább autók biztonsági minősítése ugyanaz, viszont mégis a drágább autók a biztonságosabbak. Más tényezőt is figyelembe kell venni viszont, mégpedig azt, hogy az ötcsillagos értékelések minden évben változnak. Ez azt jelenti, hogy a 2003-ban ötcsillagosra értékelt autók 2017-ben már nem biztos, hogy ilyen magas minősítést kapnának.

A három és az ötcsillagos autók között is hatalmas különbség van

Nagy a különbség tehát a három, illetve az ötcsillagos autók között is, és emellett most azt is megtudta, hogy a régi ötcsillagos autók ma már nem biztos, hogy azok lennének, mit kell tennie tehát a kétségbeesett szülőnek? Nos, meg kell találnia a lehető legbiztonságosabb autót, ami a keretbe belefér. Az interneten utána lehet nézni annak, hogy melyik autó rendelkezik extra biztonsági felszereléssel, és általában az újabb autók a biztonságosabbak, tehát érdemes odafigyelni az évjáratra is. A design is sokat számít a biztonságban, valamint a légzsákok és a stabilitásszabályozás. Továbbá a különböző kárpitozási szintek általában különböző biztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek, és például a néhány évvel ezelőtti stabilitásszabályozó nem minden modellre illeszkedik. Érdemes tehát utánajárni a biztonsági minősítéseknek mielőtt autót vásárolna, mert azokból sok minden kiderülhet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat