Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem könnyű az első autó kiválasztása

Manapság egyre több gyerek tanul meg korán vezetni, és amint megtanultak, már rögtön saját autót szeretnének, a szülőknek pedig ilyenkor az a legfontosabb, hogy a lehető legbiztonságosabb autót válasszák a gyereknek. A szülők ilyenkor szakértőkhöz fordulnak, akik egyből az ötcsillagos autókat javasolják, viszont a helyzet az, hogy nem mindenkinek van anyagi kerete egy ilyen autóra, ráadásul nem is biztos, hogy ezek az autók a legbiztonságosabbak.

Nem minden autó egyforma

Nem minden ötcsillagos autó egyforma, és ezzel a legtöbben tisztában is vannak. Vegyünk például két 2017-es autót, a Suzuki Swift-et illetve az AMG A45-öt. Ahogyan azt gondolná, az AMG olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyekkel a Swift nem, például a sáv elhagyásának a figyelmeztetése, elülső és hátsó parkoló érzékelők, stb. Más Mercedes modellekben intelligens biztonsági technológiák vannak, például olyan ülések, amelyek az ütközés bekövetkezte előtt elmozdítják az utasokat az ajtótól. Ezeket a tulajdonságokat a rendszer még nem minősíti, ezért lehet, hogy az olcsóbb és drágább autók biztonsági minősítése ugyanaz, viszont mégis a drágább autók a biztonságosabbak. Más tényezőt is figyelembe kell venni viszont, mégpedig azt, hogy az ötcsillagos értékelések minden évben változnak. Ez azt jelenti, hogy a 2003-ban ötcsillagosra értékelt autók 2017-ben már nem biztos, hogy ilyen magas minősítést kapnának.

A három és az ötcsillagos autók között is hatalmas különbség van

Nagy a különbség tehát a három, illetve az ötcsillagos autók között is, és emellett most azt is megtudta, hogy a régi ötcsillagos autók ma már nem biztos, hogy azok lennének, mit kell tennie tehát a kétségbeesett szülőnek? Nos, meg kell találnia a lehető legbiztonságosabb autót, ami a keretbe belefér. Az interneten utána lehet nézni annak, hogy melyik autó rendelkezik extra biztonsági felszereléssel, és általában az újabb autók a biztonságosabbak, tehát érdemes odafigyelni az évjáratra is. A design is sokat számít a biztonságban, valamint a légzsákok és a stabilitásszabályozás. Továbbá a különböző kárpitozási szintek általában különböző biztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek, és például a néhány évvel ezelőtti stabilitásszabályozó nem minden modellre illeszkedik. Érdemes tehát utánajárni a biztonsági minősítéseknek mielőtt autót vásárolna, mert azokból sok minden kiderülhet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata