Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem kell oda az a horpadás – akár házilag is eltüntethetjük

Autó karcolás

Megkarcolta a karosszériát jégkaparóval? Koccant a síkos úton, behorpadt az autó? Ideje felmérni, mi kárt tett a tél és a csapadékos idő a jármű karosszériájában, amit el kell tüntetni, mert csúnya, és előbb-utóbb kikezdi a rozsda. Ha van egy kis kézügyessége, a kisebb hibákkal otthon is boldogul.

Felületi sérülésekre jó lehet a filc

A jó idő eljöttével ideje körbejárni az autót, és számba venni a téli sérüléseket. Ha ügyes volt, jégkaparóval nem karcolta meg az autót, de megkarcolhatta azt egy leszakadó faág, tetőről autóra eső jeges hótömeg is. Nyomot hagyhat egy-egy koccanás, aminél nem történt nagyobb baj, és mindenki ment a dolgára – de az autón ott marad a horpadás, és azzal kezdeni kell valamit. Ha nincs sem időnk, sem kedvünk házilagos módszerekkel vesződni, irány az autószerviz – megoldja a karosszérialakatos. A mélyebb sérülésekkel is érdemes egyből szakemberhez fordulni, de az apróbbakat otthon is kijavíthatjuk. Azt viszont ne várjuk, hogy a házilagos eszközökkel teljes mértékben pótolni tudjuk a profi karosszérialakatos munkáját. Az autós szaküzletekben, webshopokban többféle terméket is árulnak házilagos javítási célra, ilyenek például a különféle karceltávolító tollak, filcek. A felületi sérüléseket tüntethetjük el ezekkel az eszközökkel. A színtelen, jószerivel szagtalan toll az ígéret szerint tartósan feltölti a barázdát, és újra hibátlannak tűnik majd a fényezés. Ha meg esetleg mégsem, hát jöhet a szakember – és nem költöttünk sokat az otthoni próbálkozásra.

Vákuummal a kisebb horpadások ellen

Azt kevesebben tudják, hogy a kisebb horpadásokat is megpróbálhatjuk házilag orvosolni, ha nem akarunk vagy tudunk éppen pénzt áldozni a profi javításra. Az ehhez szükséges elemeket, szerszámokat magunk is megrendelhetjük, megvásárolhatjuk, csak körül kell nézni a szaküzletek kínálatában. A különböző horpadás-eltávolító készletek általában a vákuum lehetőségeit használják fel – a nem túl nagy horpadásokat a laikus is „ki tudja húzni” a célszerszám segítségével. Néhány lépés az egész, ha betartjuk a használati utasítást, nem lesz baja az autónak. Itt érdemes megjegyezni, fontos, hogy ellenőrzött termékeket vásároljunk – gyanús, ha valami nagyon olcsó, és csodát ígér. Bizonytalanok vagyunk? Tájékozódjunk szervizekben, autós fórumokon, ahol a felhasználók maguk írják le tapasztalataikat egyes termékekről. Ha viszont szakemberhez akarunk fordulni, akkor is megrendelhetjük magunk a szükséges kicserélendő elemek jó részét, akár webshopból is. Nagy különbség lehet az egyes karosszérialakatosok árai között – érdemes ezt a lehetőséget is fontolóra venni, ha kicsit spórolni akarunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata