Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem kell oda az a horpadás – akár házilag is eltüntethetjük

Autó karcolás

Megkarcolta a karosszériát jégkaparóval? Koccant a síkos úton, behorpadt az autó? Ideje felmérni, mi kárt tett a tél és a csapadékos idő a jármű karosszériájában, amit el kell tüntetni, mert csúnya, és előbb-utóbb kikezdi a rozsda. Ha van egy kis kézügyessége, a kisebb hibákkal otthon is boldogul.

Felületi sérülésekre jó lehet a filc

A jó idő eljöttével ideje körbejárni az autót, és számba venni a téli sérüléseket. Ha ügyes volt, jégkaparóval nem karcolta meg az autót, de megkarcolhatta azt egy leszakadó faág, tetőről autóra eső jeges hótömeg is. Nyomot hagyhat egy-egy koccanás, aminél nem történt nagyobb baj, és mindenki ment a dolgára – de az autón ott marad a horpadás, és azzal kezdeni kell valamit. Ha nincs sem időnk, sem kedvünk házilagos módszerekkel vesződni, irány az autószerviz – megoldja a karosszérialakatos. A mélyebb sérülésekkel is érdemes egyből szakemberhez fordulni, de az apróbbakat otthon is kijavíthatjuk. Azt viszont ne várjuk, hogy a házilagos eszközökkel teljes mértékben pótolni tudjuk a profi karosszérialakatos munkáját. Az autós szaküzletekben, webshopokban többféle terméket is árulnak házilagos javítási célra, ilyenek például a különféle karceltávolító tollak, filcek. A felületi sérüléseket tüntethetjük el ezekkel az eszközökkel. A színtelen, jószerivel szagtalan toll az ígéret szerint tartósan feltölti a barázdát, és újra hibátlannak tűnik majd a fényezés. Ha meg esetleg mégsem, hát jöhet a szakember – és nem költöttünk sokat az otthoni próbálkozásra.

Vákuummal a kisebb horpadások ellen

Azt kevesebben tudják, hogy a kisebb horpadásokat is megpróbálhatjuk házilag orvosolni, ha nem akarunk vagy tudunk éppen pénzt áldozni a profi javításra. Az ehhez szükséges elemeket, szerszámokat magunk is megrendelhetjük, megvásárolhatjuk, csak körül kell nézni a szaküzletek kínálatában. A különböző horpadás-eltávolító készletek általában a vákuum lehetőségeit használják fel – a nem túl nagy horpadásokat a laikus is „ki tudja húzni” a célszerszám segítségével. Néhány lépés az egész, ha betartjuk a használati utasítást, nem lesz baja az autónak. Itt érdemes megjegyezni, fontos, hogy ellenőrzött termékeket vásároljunk – gyanús, ha valami nagyon olcsó, és csodát ígér. Bizonytalanok vagyunk? Tájékozódjunk szervizekben, autós fórumokon, ahol a felhasználók maguk írják le tapasztalataikat egyes termékekről. Ha viszont szakemberhez akarunk fordulni, akkor is megrendelhetjük magunk a szükséges kicserélendő elemek jó részét, akár webshopból is. Nagy különbség lehet az egyes karosszérialakatosok árai között – érdemes ezt a lehetőséget is fontolóra venni, ha kicsit spórolni akarunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.