fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem kell oda az a horpadás – akár házilag is eltüntethetjük

Autó karcolás

Megkarcolta a karosszériát jégkaparóval? Koccant a síkos úton, behorpadt az autó? Ideje felmérni, mi kárt tett a tél és a csapadékos idő a jármű karosszériájában, amit el kell tüntetni, mert csúnya, és előbb-utóbb kikezdi a rozsda. Ha van egy kis kézügyessége, a kisebb hibákkal otthon is boldogul.

Felületi sérülésekre jó lehet a filc

A jó idő eljöttével ideje körbejárni az autót, és számba venni a téli sérüléseket. Ha ügyes volt, jégkaparóval nem karcolta meg az autót, de megkarcolhatta azt egy leszakadó faág, tetőről autóra eső jeges hótömeg is. Nyomot hagyhat egy-egy koccanás, aminél nem történt nagyobb baj, és mindenki ment a dolgára – de az autón ott marad a horpadás, és azzal kezdeni kell valamit. Ha nincs sem időnk, sem kedvünk házilagos módszerekkel vesződni, irány az autószerviz – megoldja a karosszérialakatos. A mélyebb sérülésekkel is érdemes egyből szakemberhez fordulni, de az apróbbakat otthon is kijavíthatjuk. Azt viszont ne várjuk, hogy a házilagos eszközökkel teljes mértékben pótolni tudjuk a profi karosszérialakatos munkáját. Az autós szaküzletekben, webshopokban többféle terméket is árulnak házilagos javítási célra, ilyenek például a különféle karceltávolító tollak, filcek. A felületi sérüléseket tüntethetjük el ezekkel az eszközökkel. A színtelen, jószerivel szagtalan toll az ígéret szerint tartósan feltölti a barázdát, és újra hibátlannak tűnik majd a fényezés. Ha meg esetleg mégsem, hát jöhet a szakember – és nem költöttünk sokat az otthoni próbálkozásra.

Vákuummal a kisebb horpadások ellen

Azt kevesebben tudják, hogy a kisebb horpadásokat is megpróbálhatjuk házilag orvosolni, ha nem akarunk vagy tudunk éppen pénzt áldozni a profi javításra. Az ehhez szükséges elemeket, szerszámokat magunk is megrendelhetjük, megvásárolhatjuk, csak körül kell nézni a szaküzletek kínálatában. A különböző horpadás-eltávolító készletek általában a vákuum lehetőségeit használják fel – a nem túl nagy horpadásokat a laikus is „ki tudja húzni” a célszerszám segítségével. Néhány lépés az egész, ha betartjuk a használati utasítást, nem lesz baja az autónak. Itt érdemes megjegyezni, fontos, hogy ellenőrzött termékeket vásároljunk – gyanús, ha valami nagyon olcsó, és csodát ígér. Bizonytalanok vagyunk? Tájékozódjunk szervizekben, autós fórumokon, ahol a felhasználók maguk írják le tapasztalataikat egyes termékekről. Ha viszont szakemberhez akarunk fordulni, akkor is megrendelhetjük magunk a szükséges kicserélendő elemek jó részét, akár webshopból is. Nagy különbség lehet az egyes karosszérialakatosok árai között – érdemes ezt a lehetőséget is fontolóra venni, ha kicsit spórolni akarunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata