Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem indul az autó! Mi okozhatja a problémát?

Napjainkban nagyon sok ember, aki egy autó fenntartása mellett dönt, nincs tisztában azzal, hogy melyek annak a működési elvei és milyen intézkedések szükségesek, amikor valamilyen probléma áll fenn. Ez nem is olyan nagy baj, hiszen ezért vannak az autószerelő műhelyek, azonban nem árt, hogyha a tulajdonos is ért valamennyire a dolgokhoz.

A leggyakoribb problémák

Amikor az ember autót vásárol, legtöbbször részletesen is megvizsgálja, hogy milyen fajtát választ. Ez főleg attól függ, hogy mire akarja használni, hiszen a városban való közlekedéshez és az ingázáshoz nem ugyanolyan fajta kell, mint például abban az esetben, hogyha a tulajdonos terepre használná. Ilyenkor tanácsos, ha kikéri egy szakértő véleményét, vagy egy olyan emberét, aki jártas a témában. Hogyha ez megvan, akkor már csak annyi a dolga a tulajdonosnak, hogy fenntartsa az autó újszerű állapotát. Ez azonban egy bizonyos idő elteltével egyre nehezebb, mert bekövetkezhetnek olyan jellegű problémák, amelyre nem gondolunk előre. Gyakran megesik ugyanis, még az új autók esetében is, hogy az egyszerűen nem indul be. Hogyha a sofőrnek még nincs efféle tapasztalata, akkor a legjobb, ha számba veszi azokat a lehetőségeket, amelyek ilyen jellegű problémákat okozhatnak. A leggyakoribb ezek közül az akkumulátor lemerülése. Ilyenkor célszerű, ha találunk egy pót-akkumulátort, amely segítségével beindítjuk az autónkat. Hogyha nem áll a rendelkezésünkre hasonló, akkor egy másik autóéról is elvégezhetjük a bikázást, azonban ilyenkor szükség van egy ehhez használatos kábelre is. A másik, nagyon gyakori probléma, amely efféle meghibásodásokat okoz, az a benzin folyása. Hogyha valahol csepeg a benzin, akkor nagy valószínűséggel maradunk az út szélén akkor, amikor a legkevésbé számítanánk rá. A szerencsésebb eset, amikor a garázsunkban jövünk rá, hogy mi a probléma, és nem ragadunk egy út szélén…         

Mi a teendő?

Akármelyik esetről is legyen szó, elengedhetetlen, hogy minél hamarabb oldjuk meg a problémát, hogy az autót újra használni tudjuk. Amikor erről van szó, akkor mi is megoldhatjuk a dolgokat (már hogyha értünk hozzá), viszont hogyha nem rendelkezünk a megfelelő szakmai tapasztalattal, akkor tanácsosabb, hogyha szakértői segítséghez fordulunk. Ilyen segítséget kaphatunk a különböző autószerelő műhelyekből, vagy szakemberektől. Hogyha szerencsénk van, akkor a munkálatok nem is fognak olyan vészesen sok anyagi és időbeli ráfordítást igényelni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata