Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem indul az autó! Mi okozhatja a problémát?

Napjainkban nagyon sok ember, aki egy autó fenntartása mellett dönt, nincs tisztában azzal, hogy melyek annak a működési elvei és milyen intézkedések szükségesek, amikor valamilyen probléma áll fenn. Ez nem is olyan nagy baj, hiszen ezért vannak az autószerelő műhelyek, azonban nem árt, hogyha a tulajdonos is ért valamennyire a dolgokhoz.

A leggyakoribb problémák

Amikor az ember autót vásárol, legtöbbször részletesen is megvizsgálja, hogy milyen fajtát választ. Ez főleg attól függ, hogy mire akarja használni, hiszen a városban való közlekedéshez és az ingázáshoz nem ugyanolyan fajta kell, mint például abban az esetben, hogyha a tulajdonos terepre használná. Ilyenkor tanácsos, ha kikéri egy szakértő véleményét, vagy egy olyan emberét, aki jártas a témában. Hogyha ez megvan, akkor már csak annyi a dolga a tulajdonosnak, hogy fenntartsa az autó újszerű állapotát. Ez azonban egy bizonyos idő elteltével egyre nehezebb, mert bekövetkezhetnek olyan jellegű problémák, amelyre nem gondolunk előre. Gyakran megesik ugyanis, még az új autók esetében is, hogy az egyszerűen nem indul be. Hogyha a sofőrnek még nincs efféle tapasztalata, akkor a legjobb, ha számba veszi azokat a lehetőségeket, amelyek ilyen jellegű problémákat okozhatnak. A leggyakoribb ezek közül az akkumulátor lemerülése. Ilyenkor célszerű, ha találunk egy pót-akkumulátort, amely segítségével beindítjuk az autónkat. Hogyha nem áll a rendelkezésünkre hasonló, akkor egy másik autóéról is elvégezhetjük a bikázást, azonban ilyenkor szükség van egy ehhez használatos kábelre is. A másik, nagyon gyakori probléma, amely efféle meghibásodásokat okoz, az a benzin folyása. Hogyha valahol csepeg a benzin, akkor nagy valószínűséggel maradunk az út szélén akkor, amikor a legkevésbé számítanánk rá. A szerencsésebb eset, amikor a garázsunkban jövünk rá, hogy mi a probléma, és nem ragadunk egy út szélén…         

Mi a teendő?

Akármelyik esetről is legyen szó, elengedhetetlen, hogy minél hamarabb oldjuk meg a problémát, hogy az autót újra használni tudjuk. Amikor erről van szó, akkor mi is megoldhatjuk a dolgokat (már hogyha értünk hozzá), viszont hogyha nem rendelkezünk a megfelelő szakmai tapasztalattal, akkor tanácsosabb, hogyha szakértői segítséghez fordulunk. Ilyen segítséget kaphatunk a különböző autószerelő műhelyekből, vagy szakemberektől. Hogyha szerencsénk van, akkor a munkálatok nem is fognak olyan vészesen sok anyagi és időbeli ráfordítást igényelni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.