Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Négy tipp az Európában autózóknak

Olcsóbb a benzin, ingyenes az internet, nincs sebességhatár – ilyen extrákat is igénybe vehetünk Európában autózva, ha megjegyezzük az alábbi hasznos információkat.

  1. Mindegy hol jár, ne tankoljon autópálya mellett

Teljesen mindegy, melyik országba megy, általános igazság, hogy az autópályák melletti benzinkutak a legdrágábbak. Az egyes kutak között országonként akár 0,3-0,5 euró különbség tapasztalható, ami 100-150 forintot jelent. Ez természetesen hazánkra is igaz: nem árt tudni, hogy Magyarország egyik legdrágább benzinkútja Mosonmagyaróváron található.

  1. Netezzen ingyenesen

Ausztriában több tucat ingyenes WiFi-kapcsolódási pontot találhatunk az autópályák pihenőiben, de máshol is érdemes kipróbálni, hogy van-e díjmentes internetes hálózat. Az osztrákok továbbmentek: elérhetővé tettek minden eszközön egy információs szolgáltatást, amelyen útinfókat, webkamerákat nézhetünk meg, emellett az aktuális útakadályokról kaphatunk tájékoztatást. Ezt az ASFiNAG nevű állami autópálya-üzemeltető cég biztosítja, van ilyen alkalmazás is mobiltelefonokra.

  1. Lehet nyomni, de csak ésszel

Itthon elképzelhetetlen, éppen ezért is vonzó, hogy Németországban jelenleg nincs sebességkorlátozás az autópályákon. Kék táblákkal azért lehet találkozni, de ezek csak az ajánlott maximális sebességet jelzik – baleset esetén az ajánlott sebességet túllépő autósoknak nem fizet a biztosító kártérítést, viszont az ottani autópályák ingyenesek.

  1. Ha Ausztriában tankol, erre figyeljen!

Kevésbé ismert tény, de szomszédunknál, Ausztriában törvény vonatkozik arra, hogy az üzemanyagok árát kizárólag délben lehet megemelni a töltőállomásokon. Máskor is változhat az ár, de annak csökkenésnek kell lennie. Szóval tankolni legolcsóbban közvetlenül dél előtt, illetve késő délután, este lehet, addigra mozdulhatnak lefelé az árak.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.