Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Négy tipp az Európában autózóknak

Olcsóbb a benzin, ingyenes az internet, nincs sebességhatár – ilyen extrákat is igénybe vehetünk Európában autózva, ha megjegyezzük az alábbi hasznos információkat.

  1. Mindegy hol jár, ne tankoljon autópálya mellett

Teljesen mindegy, melyik országba megy, általános igazság, hogy az autópályák melletti benzinkutak a legdrágábbak. Az egyes kutak között országonként akár 0,3-0,5 euró különbség tapasztalható, ami 100-150 forintot jelent. Ez természetesen hazánkra is igaz: nem árt tudni, hogy Magyarország egyik legdrágább benzinkútja Mosonmagyaróváron található.

  1. Netezzen ingyenesen

Ausztriában több tucat ingyenes WiFi-kapcsolódási pontot találhatunk az autópályák pihenőiben, de máshol is érdemes kipróbálni, hogy van-e díjmentes internetes hálózat. Az osztrákok továbbmentek: elérhetővé tettek minden eszközön egy információs szolgáltatást, amelyen útinfókat, webkamerákat nézhetünk meg, emellett az aktuális útakadályokról kaphatunk tájékoztatást. Ezt az ASFiNAG nevű állami autópálya-üzemeltető cég biztosítja, van ilyen alkalmazás is mobiltelefonokra.

  1. Lehet nyomni, de csak ésszel

Itthon elképzelhetetlen, éppen ezért is vonzó, hogy Németországban jelenleg nincs sebességkorlátozás az autópályákon. Kék táblákkal azért lehet találkozni, de ezek csak az ajánlott maximális sebességet jelzik – baleset esetén az ajánlott sebességet túllépő autósoknak nem fizet a biztosító kártérítést, viszont az ottani autópályák ingyenesek.

  1. Ha Ausztriában tankol, erre figyeljen!

Kevésbé ismert tény, de szomszédunknál, Ausztriában törvény vonatkozik arra, hogy az üzemanyagok árát kizárólag délben lehet megemelni a töltőállomásokon. Máskor is változhat az ár, de annak csökkenésnek kell lennie. Szóval tankolni legolcsóbban közvetlenül dél előtt, illetve késő délután, este lehet, addigra mozdulhatnak lefelé az árak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!