fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mutatunk egy buta hibát, amellyel teljesen tönkreteheti autója karosszériáját

Bár elsőre nem tűnik nagy problémának a madárürülék az autónkon, ha a „le van sz*rva” hozzáállást követjük, maradandó károkat és több tízezer forintos javítást tud okozni. Ne várjunk semmire, mert felesleges: az első adandó alkalommal mossuk le a savas ürüléket.

Ne őrizgesse a madárürüléket

Fa alatt parkol, csicseregnek a madarak, süt a nap, minden körülmény adottnak tűnik egy kellemes délutánhoz, de csak addig, amíg nem lesz tele madárürülékkel a kocsija. Ilyen esetben sokan és sokszor csak „tojnak” a problémára, akár napokig, hetekig is úgy hagyják az autót, mielőtt lemossák róla a felesleges piszkot. Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk! A madarak ürüléke ugyanis savas, ennél fogva könnyedén képes lemarni a festéket a kocsinkról, főleg ha a fényezésünk régebbi, kopottabb, ezáltal sérülékenyebb, valamint a hőség is „segít” ebben a műveletben. A helyzet ugyanis rövid idő alatt rosszabbá válhat, ha közvetlen napfény éri a szennyeződést, éppen ezért a madárürülékeket minél hamarabb el kell tüntetni a karosszériáról.

Irány a mosó, ne késlekedjünk

Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből – tartja a mondás, amely erre a helyzetre is kiválóan alkalmazható. Higgyék el, ha sokáig rajta marad a kocsin a madárürülék, akkor a lakkréteg és a festék szemmel láthatóan mattulni fog, a piszok kontúrja pedig a tisztítás után is látható marad majd a felületen. Hosszú idő után jó esetben egy polírozás, rossz esetben viszont csak az újrafényezés jelenti a megoldást, ezek pedig súlyos tízezrekbe kerülhetnek. Jegyezze meg, ha jót akar magának: amilyen a guminak a százas szög, vagy a szélvédőnek a kő, olyan a fényezésnek a madárürülék. Szóval ha „kakis” a helyzet, menjen el azonnal egy autómosóba, vagy oldja meg otthon a problémát, mert így rengeteg pénzt és idegeskedést spórolhat meg magának!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata