Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatunk egy buta hibát, amellyel teljesen tönkreteheti autója karosszériáját

Bár elsőre nem tűnik nagy problémának a madárürülék az autónkon, ha a „le van sz*rva” hozzáállást követjük, maradandó károkat és több tízezer forintos javítást tud okozni. Ne várjunk semmire, mert felesleges: az első adandó alkalommal mossuk le a savas ürüléket.

Ne őrizgesse a madárürüléket

Fa alatt parkol, csicseregnek a madarak, süt a nap, minden körülmény adottnak tűnik egy kellemes délutánhoz, de csak addig, amíg nem lesz tele madárürülékkel a kocsija. Ilyen esetben sokan és sokszor csak „tojnak” a problémára, akár napokig, hetekig is úgy hagyják az autót, mielőtt lemossák róla a felesleges piszkot. Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk! A madarak ürüléke ugyanis savas, ennél fogva könnyedén képes lemarni a festéket a kocsinkról, főleg ha a fényezésünk régebbi, kopottabb, ezáltal sérülékenyebb, valamint a hőség is „segít” ebben a műveletben. A helyzet ugyanis rövid idő alatt rosszabbá válhat, ha közvetlen napfény éri a szennyeződést, éppen ezért a madárürülékeket minél hamarabb el kell tüntetni a karosszériáról.

Irány a mosó, ne késlekedjünk

Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből – tartja a mondás, amely erre a helyzetre is kiválóan alkalmazható. Higgyék el, ha sokáig rajta marad a kocsin a madárürülék, akkor a lakkréteg és a festék szemmel láthatóan mattulni fog, a piszok kontúrja pedig a tisztítás után is látható marad majd a felületen. Hosszú idő után jó esetben egy polírozás, rossz esetben viszont csak az újrafényezés jelenti a megoldást, ezek pedig súlyos tízezrekbe kerülhetnek. Jegyezze meg, ha jót akar magának: amilyen a guminak a százas szög, vagy a szélvédőnek a kő, olyan a fényezésnek a madárürülék. Szóval ha „kakis” a helyzet, menjen el azonnal egy autómosóba, vagy oldja meg otthon a problémát, mert így rengeteg pénzt és idegeskedést spórolhat meg magának!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata