Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatunk egy buta hibát, amellyel teljesen tönkreteheti autója karosszériáját

Bár elsőre nem tűnik nagy problémának a madárürülék az autónkon, ha a „le van sz*rva” hozzáállást követjük, maradandó károkat és több tízezer forintos javítást tud okozni. Ne várjunk semmire, mert felesleges: az első adandó alkalommal mossuk le a savas ürüléket.

Ne őrizgesse a madárürüléket

Fa alatt parkol, csicseregnek a madarak, süt a nap, minden körülmény adottnak tűnik egy kellemes délutánhoz, de csak addig, amíg nem lesz tele madárürülékkel a kocsija. Ilyen esetben sokan és sokszor csak „tojnak” a problémára, akár napokig, hetekig is úgy hagyják az autót, mielőtt lemossák róla a felesleges piszkot. Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk! A madarak ürüléke ugyanis savas, ennél fogva könnyedén képes lemarni a festéket a kocsinkról, főleg ha a fényezésünk régebbi, kopottabb, ezáltal sérülékenyebb, valamint a hőség is „segít” ebben a műveletben. A helyzet ugyanis rövid idő alatt rosszabbá válhat, ha közvetlen napfény éri a szennyeződést, éppen ezért a madárürülékeket minél hamarabb el kell tüntetni a karosszériáról.

Irány a mosó, ne késlekedjünk

Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből – tartja a mondás, amely erre a helyzetre is kiválóan alkalmazható. Higgyék el, ha sokáig rajta marad a kocsin a madárürülék, akkor a lakkréteg és a festék szemmel láthatóan mattulni fog, a piszok kontúrja pedig a tisztítás után is látható marad majd a felületen. Hosszú idő után jó esetben egy polírozás, rossz esetben viszont csak az újrafényezés jelenti a megoldást, ezek pedig súlyos tízezrekbe kerülhetnek. Jegyezze meg, ha jót akar magának: amilyen a guminak a százas szög, vagy a szélvédőnek a kő, olyan a fényezésnek a madárürülék. Szóval ha „kakis” a helyzet, menjen el azonnal egy autómosóba, vagy oldja meg otthon a problémát, mert így rengeteg pénzt és idegeskedést spórolhat meg magának!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!