Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, mire figyeljen, hogy ne égjen le az autó

Lángoló kocsi

Biztosan kifolyt az üzemanyag, rágyújtott a sofőr, vacak a motor. Ezek szoktak az emberek eszébe jutni, amikor egy-egy újabb kiégett autóról olvasnak. Pedig számos más dolog miatt is lángba borulhat a gép.

Nagyságrendekkel több az elektronika

Egy átlagos autóban rengeteg az éghető dolog, és ezek nagy része eszünkbe sem jut, hogy balesetet okozhat. Motorhibára gyanakszik szinte mindenki, amikor látnak a híradásokban – vagy éppen az úton – egy lángoló gépjárművet. Persze ha nem karambol, baleset után következik be a tűz. Amíg azonban a sajátunk fel nem gyullad, nem gondolunk olyan dolgokra, amiket egy álmából felvert tűzoltó jó eséllyel hibátlanul elsorolna nekünk. Például arra, hogy egy kockaladához képest mennyi elektronikát építenek be egy mai autóba – össze sem lehet hasonlítani. Szinte mindent számítógép vezérel már az autóban. Ne csak a motort ellenőrizzük, és szervizeltessük tehát rendszeresen: azt is nézessük meg, milyen állapotban vannak a vezetékek! Ha arra gyanakszunk, valami kárt tehetett ezekben, irány az autószerviz. Akár állatokra is gyanakodhatunk, menyétszezon van, elrághatják a vezetékeket. Az elektromos tűz a leggyakoribb az autótüzek között, baleset után is mindig áramtalanítanak a tűzoltók.

Felgyújtja az autót a szemüveg

Az is ok lehet persze, hogy szivárog valahol az üzemanyag – vagy ha nem is attól keletkezik a tűz, gyorsítja a terjedését. Az autójukban egyre kevesebben dohányoznak szerencsére, mert a gyúlékony üléshuzatoknak, padlószőnyegeknek igazán nem tesz jót a tűz. Kiszállás előtt gyorsan elnyomja a sofőr a cigit, kihullik a parázs, nem veszi észre, bezárja az autót – és kész a baj. Az is elég, ha az öngyújtót hagyja bent a kánikulában – vagy, és erre biztosan senki nem gondolt – a szemüvegét. A napfény és a lencse kölcsönhatásából tűz lesz –biztos mindenki kipróbálta gyerekként, legalább nagyítóval. Márpedig a kárpit mellett számos éghető dolog található még az autóban, főleg ha benne is hagyunk néhányat. Bár ez él a köztudatban, nem csak az értékes holmikat kell eltávolítani, mielőtt letesszük parkolni a járművet. Gyúlékony csomagot például nem érdemes benne hagyni, főleg nyáron. Papírcsomagolást, hajtógázas bármit sem – a dezodor, hajlakk ugyanúgy fel tud robbanni hő hatására, mint a hajtógázas flakonos kiszerelésű autóápolási cikkek. Még parázs vagy öngyújtó sem kell hozzá, elég, ha átforrósodik a kánikulában. Manapság nem kötelező része az autós felszerelésnek a tűzoltó készülék, de nem baj, ha van. Viszont autótűz esetén azonnal szálljunk ki az autóból, és távolodjunk attól el az utasokkal egyetemben, majd hívjuk a katasztrófavédelmet!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata