Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutasd az autódat, megmondom, hogy vezetsz!

Vezetés egy alagút előtt

A cím akár egy autószerelő jelmondata is lehetne, mert az autónk árulkodik arról, milyen a vezetési stílusunk. Vadak vagyunk, feledékenyek vagy megfontoltak? A szervizben minden kiderül.

Feledékeny, lusta, „sportos”

Minden autós életében eljön a pillanat, amikor ellenőrzésre viszi az autóját, és a szervizes szemébe kell néznie. Amikor a jól ismert szaki összeráncolja a homlokát, összeugrik a gyomra: tudja, akármit fog mondani, valószínűleg igaza lesz. Ha nem lenne lusta letörölni a szélvédőről, karosszériáról a bogarakat, azok nem száradnának rá szinte mozdíthatatlanul. Ha odafigyelne a horpadásokra, karcolásokra, rozsdafoltokra, nem vetné rá magát a kasztnira rutinszerűen a karosszérialakatos minden látogatásnál. Ha tisztíttatná a klímát, nem kapott volna legionella fertőzést – a lustaságnak is nagy ára lehet. Az elhanyagolás hosszú távon nagyon meglátszik az autón, és mint a mellékelt példa mutatja, a gazdáját is „magával ránthatja”. A feledékeny sofőr a folyadékokat felejti el rendszeresen cserélni – ez vagy közlekedés közben, vagy az autószervizben derül ki, ha nem felejti el elvinni ellenőrzésre az autót. Ha a „sportos” sofőr hajlandó lenne betartani a sebességhatárokat, és higgadtan vezetni, még nem kellene cserélni a fék alkatrészeit, és a gumi sem kopna olyan gyorsan. Mert a vezetési stílusunk ugyanúgy meglátszik az autón, mint a bogár a szélvédőn, ami arra utal, hogy vagy lusták vagyunk, vagy semmire nincs időnk.

Csak azért száll le a gázról, hogy fékezzen

Az utóbbi kategóriába tartoznak jórészt azok, akik türelmetlenül, dudálva száguldják végig a fél életüket. Akkor is rádudál az előtte haladóra, ha az rendes sebességgel halad, mert ő gyorsabban menne. Nagyokat fékez, csikorgatja a fogát, szitkozódik, és ha megteheti, azonnal rálép a gázra. Csak azért száll le róla, hogy egy jó nagyot fékezhessen – már megint. A sofőrnek, aki ebbe a kategóriába tartozik, jó eséllyel kopott a fékbetéte, gyakrabban kell cserélnie az abroncsokat, mint másoknak, és a motor is hamarabb tönkremegy. A városi forgalom egyébként sem ideális az autóknak, hát, még ha rá is teszünk pár lapáttal a gáz-fékváltakozásra. Aki óvatosan bánik a gázzal meg a fékkel, majdhogynem felére is csökkentheti a fogyasztást, és kétszer annyi időt bír majd ki a féktárcsa is. Az érdekes az, hogy a tapasztalatok szerint egyenletes tempóval gyorsabban célba érünk, mintha folyamatosan fékeznénk meg gyorsítanánk. Ezek a sofőrök sokszor pont az időhiányra hivatkozva vezetnek úgy, mint egy eszelős, aminek aztán az autó látja a kárát – és jön a szerelői homlokráncolás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata