Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mutasd az autódat, megmondom, hogy vezetsz!

Vezetés egy alagút előtt

A cím akár egy autószerelő jelmondata is lehetne, mert az autónk árulkodik arról, milyen a vezetési stílusunk. Vadak vagyunk, feledékenyek vagy megfontoltak? A szervizben minden kiderül.

Feledékeny, lusta, „sportos”

Minden autós életében eljön a pillanat, amikor ellenőrzésre viszi az autóját, és a szervizes szemébe kell néznie. Amikor a jól ismert szaki összeráncolja a homlokát, összeugrik a gyomra: tudja, akármit fog mondani, valószínűleg igaza lesz. Ha nem lenne lusta letörölni a szélvédőről, karosszériáról a bogarakat, azok nem száradnának rá szinte mozdíthatatlanul. Ha odafigyelne a horpadásokra, karcolásokra, rozsdafoltokra, nem vetné rá magát a kasztnira rutinszerűen a karosszérialakatos minden látogatásnál. Ha tisztíttatná a klímát, nem kapott volna legionella fertőzést – a lustaságnak is nagy ára lehet. Az elhanyagolás hosszú távon nagyon meglátszik az autón, és mint a mellékelt példa mutatja, a gazdáját is „magával ránthatja”. A feledékeny sofőr a folyadékokat felejti el rendszeresen cserélni – ez vagy közlekedés közben, vagy az autószervizben derül ki, ha nem felejti el elvinni ellenőrzésre az autót. Ha a „sportos” sofőr hajlandó lenne betartani a sebességhatárokat, és higgadtan vezetni, még nem kellene cserélni a fék alkatrészeit, és a gumi sem kopna olyan gyorsan. Mert a vezetési stílusunk ugyanúgy meglátszik az autón, mint a bogár a szélvédőn, ami arra utal, hogy vagy lusták vagyunk, vagy semmire nincs időnk.

Csak azért száll le a gázról, hogy fékezzen

Az utóbbi kategóriába tartoznak jórészt azok, akik türelmetlenül, dudálva száguldják végig a fél életüket. Akkor is rádudál az előtte haladóra, ha az rendes sebességgel halad, mert ő gyorsabban menne. Nagyokat fékez, csikorgatja a fogát, szitkozódik, és ha megteheti, azonnal rálép a gázra. Csak azért száll le róla, hogy egy jó nagyot fékezhessen – már megint. A sofőrnek, aki ebbe a kategóriába tartozik, jó eséllyel kopott a fékbetéte, gyakrabban kell cserélnie az abroncsokat, mint másoknak, és a motor is hamarabb tönkremegy. A városi forgalom egyébként sem ideális az autóknak, hát, még ha rá is teszünk pár lapáttal a gáz-fékváltakozásra. Aki óvatosan bánik a gázzal meg a fékkel, majdhogynem felére is csökkentheti a fogyasztást, és kétszer annyi időt bír majd ki a féktárcsa is. Az érdekes az, hogy a tapasztalatok szerint egyenletes tempóval gyorsabban célba érünk, mintha folyamatosan fékeznénk meg gyorsítanánk. Ezek a sofőrök sokszor pont az időhiányra hivatkozva vezetnek úgy, mint egy eszelős, aminek aztán az autó látja a kárát – és jön a szerelői homlokráncolás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson