Autószerviz Szeged: Árajánlatot kérek   
Tel: +36 62 554 013; E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Műszaki vizsga Szeged. Az Ön kényelmének érdekében autószervizünk elvégzi gépkocsijának műszaki vizsgálatát és a garantálja a sikeres vizsgáztatást.

Műszaki Vizsga Szeged

Felkészítés a vizsgára

Autószerelőink garantáltan felkészítik gépkocsiját a sikeres műszaki vizsgára. Precíz Bosch műszerekkel átvizsgálják gépkocsiját és elvégzi szükséges szerviz feladatokat. Jöhet a műszaki vizsgáztatás!

Rendelje meg!

Műszaki vizsgáztatás

Autószervizünk elviszi autóját a műszaki vizsga helyszínére, ahol elvégzik a szükséges vizsgálatokat, majd a sikeres műszaki vizsgáztatás után elintézzük az okmányok hivatalos ügyeit is.

Bízza ránk

Értesítő szolgáltatás

Műszaki vizsgáztatás végeztével értesítjük Önt a jármű és az iratok árvételére és felajánljuk önnek, hogy időben értesítjük a következő esedékes vizsgáztatás előtt újabb időpont egyeztetésre.

Garantált siker
Műszaki vizsgáztatást kérek
Minden mező kitöltése kötelező!

Szükséges okmányok, iratok

Magánszemély esetén:

  • Személyazonosító igazolvány (és lakcím igazolvány) vagy
  • Útlevél és lakcím igazolvány vagy
  • Új típusú vezetői engedély és lakcím igazolvány.

Cég esetén:

  • Cég cégbírósági bejegyzése,
  • Aláírási címpéldány,
  • Az aláírási címpéldányon szereplő személy azonosításához szükséges okmány, vagy a meghatalmazott azonosításához szükséges okmány.

Járművel kapcsolatos iratok:

  • forgalmi engedély.

Kötelező felelősségbiztosítást igazoló irat:

  • befizetési bizonylat
  • számlakivonat.

Felkészítés műszaki vizsgára

Autószervizünk szakemberei pontosan tudják, hogy mik a gépkocsival szemben a műszaki vizsgán támasztott követelmények. Egy jól karbantartott gépkocsi ezeknek általában megfelel. Sokan, különösen a régebbi autók esetében megoldják az olaj, a szűrők cseréjét, a fékbetétekre is odafigyelnek, de a rendszeres autószervizelést hanyagolják. Ilyenkor egy állapotfelmérés, diagnosztika, vagyis egy rutinszerű, de alapos átvizsgálás mindenképpen szükséges lehet. Ezt követik az előírt munkafázisok.

Mit nézünk át a műszaki vizsgára?

Autószervizünk műszaki vizsgára való felkészítésre meghatározott munkalistáján szerepel a fékhatás mérése, a lengéscsillapító mérés, a futómű ellenőrzése, vagyis a futómű-diagnosztika, a karosszéria állapotának felmérése, a folyadékszintek ellenőrzése, a világítások ellenőrzése, a fényszóró beállítása, a törlő és mosóberendezések helyes működésének ellenőrzése. Ha minden rendben van, mehet a műszaki vizsgára a kocsi. Ha hibát találunk, arról értesítjük a tulajdonost, megadjuk az árajánlatot és az egyeztetést követően a gépkocsit prémium minőségben megjavítjuk, természetesen vállalva a megfelelő garanciákat.

 

Műszaki vizsgához szükséges papírok

A lebonyolításhoz meghatalmazás szükséges. Kell még a forgalmi engedély, a kötelező biztosítás meglétét igazoló befizetői bizonylat vagy a biztosítási zöld kártya. Kellenek még a megbízó okmányai: magánszemély (a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő személy) esetében személyi igazolvány és lakcímkártya. Ha viszont cég a tulajdonos, kell a cégbírósági bejegyzés másolati példánya, egy aláírási címpéldány, szintén másolatban és hozzuk magunkkal a céges bélyegzőt is. A többi az autószerviz dolga. Autószervizünknek megvan a kapcsolatrendszere a szegedi vizsgaállomásokkal, időpontot foglal, viszi-hozza a kocsit az autószerelőnk. A műszaki vizsga mindig sikeres és az okmányokba bekerül a megrendelő az új bejegyzésekkel kapja vissza az okmányokat.

Vizsgaidőpont értesítő szolgáltatás

A személygépkocsi műszaki vizsga alkalmával elvégzik a környezetvédelmi mérést (korábban ennek külön igazolása volt a zöld kártya (környezetvédelmi tanúsítvány). A vizsgasoron külön padokon átvizsgálják a futóművet (lengéscsillapítókat), a fékrendszert, a motort, a kipufogórendszert, a világítást, a biztonsági felszereléseket, még az ablaktörlő megfelelő működését is, és a karosszériát. A legrosszabb, ha lejárt a forgalmink. Rossz esetben bevonhatják a rendszámot, a forgalmi engedélyt, szigorított műszaki vizsgáztatás válik szükségessé, ahová csak útvonalengedéllyel vihetjük a kocsit. Ilyenkor aztán tényleg szükséges az autószerviz segítsége, mivel az alapos átvizsgálás kötelező igazolni. Hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön az autós, hasznos szolgáltatás a vizsgaidőpont figyelése. Az a vásárlónk, aki megadja kocsija adatait, köztük a vizsgaidőpontot is, az esedékesség előtt időben értesítést kap tőlünk a kívánt módon: e-mailben vagy telefonon a szükségessé váló autószervizelésről vagy vizsgáztatásról.

Műszaki vizsga hány évente kell?

Új gépjárműveknél 4 éves kora után kötelező az első műszaki vizsgáztatás, azután 2 évente kell ismételni. A műszaki vizsga érvényessége a vizsga napjától számított 2 év. Akkor is, ha érvényesség lejárta előtt 30 nappal készül el a műszaki vizsga, így lesz pontos az érvényesség ideje. Ezért érdemes inkább előbb elvégeztetni a műszaki vizsgát, mint esetleg kockáztatni, hogy túlcsúszunk a határidőn.

Vizsgáztatás szerviz biztosítással

Autója műszaki vizsga mellé válassza kedvező árú Utazás biztosítás csomagjainkat, hogy mindig legyen segítsége az utakon. Műszaki probléma esetén, ha útközben lerobban, így mindig kéznél lesz a gyors megoldás. Magyarországon belül már 3000 forinttól egy éven keresztül biztosítva lesz az utakon. Tekintse meg Assistance szolgáltatásunk.