Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Műszaki vizsga kisokos

Felemelt kocsi műszaki előtt

Hogyan zajlik egy műszaki vizsga? Mire figyeljünk előtte? Mik a vizsga leggyakoribb buktatói? A vizsga mely részeit ellenőrizhetjük akár otthon is? Ahogyan az autók, úgy a műszaki vizsga is változik. Az autós technológia évről évre fejlődik, elég, ha az új Tesla önvezető járműveire gondolunk, vagy az egyre jobban terjedő elektromos autókra. A műszaki vizsga feladata az, hogy a legkorszerűbb eszközökkel felmérje egy gépjármű esetleges hibáit.

Műszaki vizsga előtt nézessük át az autót

Nem szerencsés, ha egy hiba a vizsgán derül ki, hiszen a díjat akkor is ki kell fizetni, ha az autó „megbukik” a vizsgán. Ez az összeg 17 ezer forinttól akár 25 ezer forintig is terjedhet. Rengeteg dolgot akár otthon is megnézhetünk. Ilyen például az üvegek állapota, főleg a szélvédőé, a lámpák és minden világítóberendezés megfelelő működése. A gumiabroncsok ellenőrzésekor ügyeljünk a repedésekre, illetve egy esetleges szálszakadásra, amit az abroncson lévő dudor jelezhet. Az utastérben is ügyeljünk arra, hogy az összes biztonsági öv működik, az ülések állítása problémamentes, és bizonyosodjunk meg róla, hogy van elsősegélycsomag, valamint elakadásjelző az autóban. A műszaki vizsga egy gyors és zökkenőmentes eljárás. Általában pár napig tart, de ha szerencsénk van akár pár óra alatt is végezhetnek vele. De mit is néznek ilyenkor pontosan?

A vizsga menete

A vizsga első része papírmunkából áll. Ilyenkor ellenőrzik a gépjármű okmányait és biztosítását. Ha a dokumentumokkal minden rendben van, elkezdik átvizsgálni az autót kívül-belül. A vizsgálat során minden, akár egy kis esztétikai hiba is regisztrálásra kerül. A vizsga fontos részét képezi a fék, a motor és a gumiabroncs ellenőrzése, a futómű és a kormánymű, illetve az autó környezetvédelmi mérése. Azaz hogy a jármű műszaki állapota jelenthet-e balesetveszélyt az utasaira, vagy más közlekedőkre.

De mik a vizsga buktatói? A vizsgán „elhasaló” autók sokszor nem megfelelő, engedély nélküli átalakítás miatt buknak el. Elég egy menőbb kormányt vagy kipufogót beszerelni, vagy egy sportosabb felnit és kereket. Rengetegszer van probléma a hamis, nem jó minőségű alkatrészekkel, amik nem csak a vizsgán jelentenek kockázatot, hanem fokozottan balesetveszélyesek is. Az autó műszaki állapotának megőrzése nem csak a vizsga miatt fontos, hanem a kockázatok elkerülése végett is. Az évenkénti átfogó vizsgálat erősen ajánlott, akkor is, ha szemmel láthatólag semmi baj sincs a járművel. A balesetek jó része a nem megfelelő műszaki állapot miatt történik, ezért a problémákkal mindenképpen keressünk fel egy szakembert.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata