Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mossuk le az autóról a téli koszt – na de géppel vagy kézzel?

Autó mosás

Abban minden szakértő egyetért, hogy tél végén jár az autónak egy alapos tisztítás. Ha eddig megspóroltuk az alvázmosást – pedig telente is ajánlott szárítással, és inkább a nyár az az időszak, amikor nem szükséges –, most ezen is túl kell esni.

Gépi, kézi vagy kozmetika?

Egy alapos mosás, tisztogatás sok későbbi bajtól óvja meg a járművet, csak azt kell eldöntenünk, hol és hogyan mosatjuk a kocsit. Többféle lehetőség közül választhatunk: vihetjük gépi mosásra, kézi autómosóba, autókozmetikába, de elintézhetjük a meló nagy részét házilag is. A legdrágább, egyben legkényelmesebb megoldás persze beadni a gépjárművet egy autókozmetikába, ahol mindent elrendeznek, és csak át kell venni a ragyogó, tiszta autót. A gépi mosás előnye a szakértők szerint, hogy nem csak a kasztni tisztítása állítható be, és jár hozzá egy alapos szárítás is. A hátránya, hogy nem jut el a kényesebb, eldugottabb helyekre, és a fényezést is megkarcolhatja – bár ha a berendezést rendszeresen karbantartják, és nem hibásodott meg semmi, akkor az autón sem lesz karcolás. A gőzborotvás kézi mosással a legrejtettebb zugokba is eljuthatunk, kitakaríthatjuk a motorteret is, viszont nyilván macerásabb, mintha semmit sem kellene csinálnunk. A használati utasítást, a 30 centis távolságot tartsuk be, hogy az autó sérüléseit elkerüljük. Ha mindkettőt igénybe vesszük, azzal végezzük-végeztetjük a legalaposabb munkát.

Otthon is lecsutakolhatjuk az autót

Az otthoni vegyszeres mosást a kertben nem mindenki nézi jó szemmel, mert nem éppen környezetbarát – de autósamponnal, tiszta vízzel csodaszép tisztává varázsolhatjuk a járgányt mi is. Szerezzünk be erre a célra használható kefét, ami nem karcolja meg a fényezést, valamint szivacsot, autósampont, és egy puha rongyot a törléshez, legjobb talán a szarvasbőr. Sőt, itt is jól használható a felhasználói tapasztalatok szerint egy fontos háztartási csodaszer: az ecet. Ablak- és szélvédő javításra ugyan nem, de fertőtlenítésre és mosásra kiváló szer, természetesen vízzel összekeverve, nem „tisztán”. A mosásnak van néhány alapszabálya, amelyeket ha betartunk, nem érhet nagy bosszúság: például hogy fentről lefelé haladjunk a tisztítással. Ha nem így teszünk, a már megtisztított részekre folyik majd rá a koszos lé a tetőről, és kezdhetjük az egészet elölről. A kefét, akármilyen puha, csak a makacs koszfoltokhoz használjuk! A kevésbé ragaszkodó szennyeződésekhez elég a szivacs, a foltmentes törléshez meg a szarvasbőr. A beltéri takarítás nagy részét is elintézhetjük univerzális beltéri autósamponnal – ez az ablakokra, műszerfalra is megfelel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.05.29.-én ZÁRVA tart. 2023.05.30-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata