fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit veszíthetek azzal, ha nem hordom időszakos szervizre az autómat?

Motorolaj ellenőrzés

A címben feltett kérdésre a válasz: pénzt. Nagyon sok pénzt. Az időszakos szerviz ugyanis nem olyan dolog, amely kedv kérdése, kötelező ezzel élni, ha szeretnéd, hogy az autód hosszú ideig jól működjön, és ne váljon pénztemetővé.

Kis befektetés segít megelőzni a nagy hibát

Az időszakos szerviz az autód rendszeres átvizsgálását jelenti. Olyan, mint az emberi test esetében a szűrővizsgálat, a célja is ugyanaz: megelőzni, megtalálni egy problémát, még mielőtt az végzetessé válik. A karbantartás minden használati tárgy esetében fontos, egy kis odafigyeléssel többszörösére meghosszabbítható ezek működési ideje. Egy autót, valamint annak méregdrága alkatrészeit tekintve ez kiemelkedően igaz. Ha ez elmarad, a probléma akkor is jelentkezik, csak éppen eszkalálódik, további gondokat generál, végül hatalmas anyagi kárhoz vezet. És akkor még nem említettük, hogy azok az autók lesznek magasabb áron eladhatók, amelyeknek vezetve volt a szervizkönyve, azaz ha ezt kihagyjuk, egy későbbi üzletnél százezreket bukhatunk.

Autónként más az időszakos szerviz rendszeressége

Azt, hogy mikor van szükség időszakos szervizre, az adott modell határozza meg. Régebbi típusoknál sűrűbben került erre sor, ahogy öregszenek a kocsik, úgy válik egyre fontosabbá a rendszeres karbantartás. Alaphelyzetnek megjegyezhetjük a 10 ezer kilométeres adatot, ez az, amely után ajánlott szervizeltetni, átnézetni az olajokat, szűrőket. Egy új autó esetében ennél ritkább ellenőrzés is elegendő: van gyártó, amely 15, 20, 30 ezer kilométerenként javasolja a cserét – évente egyszer viszont minden kocsinál ajánlott. Érdemes megjegyezni, hogy a mi kocsinkra melyik vonatkozik, majd egy cetlire felírni, mikor volt az utolsó időszakos szervizünk, illetve mikor van szükség a következőre. Hidd el, jobb ezt megtenni, hogy aztán ne kelljen egy drasztikus meghibásodás esetén kiüríteni a bankszámládat. Jó hír, hogy a legtöbb autó kiírja, ha szervizre van szüksége, annyi a dolgod, hogy hiszel a jelzésnek.

Önfeláldozó alkatrészek

Egy időszakos szerviz során minden alapproblémát átnéz a szerelő. Kicserélik a motorolajat, ez nem kérdés, hiszen alapvető a megfelelő működéshez, valamint az összes olyan szűrőt, amelynél ez indokolt. Ide tartozik az olajszűrő, a levegőszűrő, a pollenszűrő – mindnek az a feladata, hogy biztosítsa az autó megfelelő működését. Arra lettek kitalálva, hogy időnként kicseréljék őket, „önfeláldozásukkal” megvédik a méregdrága motort. Meg kell nézetni a fékrendszert, szakvéleményt kérni róla: tudnod kell, mennyi ideje van hátra a fékbetétnek, féktárcsának. Ellenőriztesd a futóművet is, hogy biztosan haladjon a kocsi. Az időszakos szerviz nyugalmat és biztonságérzet nyújt, egyértelmű tehát, hogy megéri a befektetést.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata