Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tehetünk, hogy ne robbanjon le az autó a nyaralás közepén?

Színes lakókocsi

Az egész nyaralást elronthatja egy tönkrement autó – arról nem is beszélve, hogy külföldön, idegen nyelven sokaknak nem könnyű autószervizt találni. Mutatjuk, mit ellenőriztessünk, hogy ne érje a családot kellemetlen meglepetés!

Guminyomás, fékek, futómű

Izgalommal, várakozással indul neki a család a vakáció idején egy-egy hosszabb utazásnak, kiadós nyaralásnak. Előfordulhat azonban, hogy teljesen más természetű izgalmakban lesz részük, mint amire számítanak, és lerobban az autó – mondjuk a sztráda közepén, vagy egy hegyi szerpentinen. Hajlamosak vagyunk elbliccelni az autó állapotfelmérést, de utazás előtt mindenképpen érdemes útba ejteni megbízható autószervizünket, ha nem akarunk kellemetlen meglepetést. Abban az esetben, ha már a megtett kilométerek alapján is be kellene terveznünk a szervizelést, semmiképpen ne induljunk útnak az autóval alapos ellenőrzés nélkül! Nem tudhatjuk, lapul-e az alkatrészek között „időzített bomba”, ami elrontja majd a nyaralást. Ha eddig halogattuk a futómű beállíttatását, erre is sort keríthetünk, mert az elállítódott futómű az abroncsokat is tönkreteheti. Ellenőriztessük a guminyomást – ha téli-nyári gumit cserélgetünk, ezt hosszabb tárolás után mindig meg kellene tenni –, és ha kopottak az abroncsok, azokat is cseréljük le! A fékrendszer ellenőrzése nem maradhat el – ott ül az autóban az egész család, ugye nem akarunk megkockáztatni egy balesetet? Meg kell nézni, elegendő-e a fékfolyadék, nem túl kopottak-e a fékbetétek.

Mindig a folyadékokkal van a baj

Ha már folyadék: minden folyadék szintjét ellenőrizni kell, mielőtt elindulnánk az autóval. Talán nem hiszik el, de az esetek nagy részében az okoz bajt utazás alatt, hogy valamelyiknek a szintje vészesen lecsökken. Vagy a motorolajat, vagy a fékolajat, vagy hűtőfolyadékot felejtik el az autótulajdonosok utántölteni. Mi ne felejtsük el – bár ha szervizben nézetjük át az autót, erre esélyünk sem lesz. Jöhet zivatar, zápor, felhőszakadás – az ablaktörlő működésében nincs semmi hiba? Az ablakmosó folyadékot is átcseréltük már nyárira? Tekintve, hogy ebben az évszakban általában meleg van, a klímaberendezésre biztosan szükség lesz, ha nem akarunk megfőni. Ha még nem tettük meg – pedig allergiaszezon előtt nem ártana –, tisztíttassuk ki, mert nem csak azt kockáztatjuk, hogy nagyon melegünk lesz, hanem egy jó kis betegséget is. Egy alapos takarítás is ráfér a járgányra, hogy ne koszban, bűzben utazzunk órákon keresztül – ezt megtehetjük otthon, hiszen minden felületre lehet már megfelelő vegyszert kapni a webshopokban, szaküzletekben, de bízhatjuk profikra is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata