Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tehet ha nem indul az autó?

Soha nem jön el a megfelelő pillanat arra hogy lerobbanjon az autó, ráadásul biztosan pont akkor történik meg a baj, amikor a legnagyobb szüksége lenne arra, hogy elinduljon a gépjármű. Szerencsére vannak olyan dolgok amiket megtehet annak érdekében, hogy ne kelljen sokáig küszködnie és a érhető leghamarabb visszamehessen az útra. Az első lépés, hogy telefonáljon vagy üzenjen egy barátjának aki segít eltolni az autót az útból, de ha csak a vontatókra vár, akkor is jól jöhet majd a társaság.

Mi az amit még tehet?

Amennyiben nem tud kezelni egy autós problémát, például egy gumiabroncs cserét, vagy az akkumulátor beindítását, akkor a barátok is segíthetnek ebben. Néha a nagyobb termetű személyek, vagy azok akik rendelkeznek némi szakértelemmel szemmel látható különbséget tudnak tenni. Talán a barátja éppen egy olyan autószervizbe jár ahol biztosítanak ingyenes közúti segítségnyújtást, vagy rendelkezik egy gépjárművel amivel elviheti önt ha az ön autóját vontatják. Ha pedig az autója automata sebességváltós, akkor még mindig van esély arra, hogy elinduljon ha megtolják. Ilyenkor is elengedhetetlen egy barát vagy családtag jelenléte, hiszen egyedül senki sem tud eltolni egy autót. Először győződjön meg róla, hogy a gépkocsi a hibás indító miatt nem indul el. Amikor elindítja a motort, akkor hallani lehet egy kattintó hangot. Ha egy kiáltás-szerű zajt hall, akkor a megtolásos indítás sajnos nem fog működni.

Egyéb teendők

Ha a fentiek közül semmi sem vált hasznára, akkor itt az ideje felhívni a vontatókat, vagy éppen a rendőrséget. Talán úgy tűnhet, hogy túlreagálja a helyzetet ha a rendőrséget hívja, de szükség lehet rá ha egyedül van és nincs jármű amivel közlekedjen. Egy rendőrtiszt segíthet abban, hogy távolítsa az autót egy veszélyes pozícióból de akár segíthet az elindításban is. Egy vontatót is felhívhat, aki segít elvinni autóját egy garázsba/szervizbe/javítóműhelybe. Előtte mindenképpen ellenőrizze, hogy hová is viszik autóját, hiszen lehet, hogy a vontatók székhelye vagy garázsa sokkal messzebb van. Ilyenkor még a stoppolás is szóba jöhet, viszont ennek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai is. Az egyik előnye az, hogy így valóban eljuthat arra a helyre ahol az autóját javítják, viszont hátrány, hogy sosem lehet tudni a sofőr vajon valóban oda viszi-e önt ahová ön szeretné. Ha viszont nincs más lehetőség, akkor a stoppolást is mindenféleképpen meg kell próbálni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata