Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk, ha vezetés közben észlelünk furcsa hangokat?

A normálistól eltérő hangokra érdemes odafigyelni menet közben, mivel azok mindig kisebb vagy nagyobb meghibásodásokat jeleznek, amelyeket előbb vagy utóbb ki kell javítani. Szokatlan hangok közül mire érdemes odafigyelni? Tapasztalt sofőrök és autószerelők azt mondanák, hogy minden hang, ami elüt a megszokottól. A leghalkabbra is oda kell figyelni és minél előbb megtalálni a forrását. Ezek gyakran bagatell dolgok, mint például a csomagtartón meglazult csomagoló anyag, vagy maga a szállítmány, esetleg a rosszul rögzített csomagtartó. Gyakran a nagyobb hang oka a nyitva hagyott hátsó ablak, esetleg ajtó. Ugyanilyen tünetet okoz, ha az ajtó, az ablakok, a pillangó ablak tömítése ment tönkre és ott fütyül a szél. Ehhez hasonló hangokat lehet hallani, ha a tolótető nincs jól bezárva, vagy meghibásodott és ezért kevésbé zár.

A veszélyes hangok az autóban

Vannak olyan hangok is menet közben, amelyek azonnal komoly veszélyre hívják fel a figyelmet. Ilyenek gyakran a kerekek felől jönnek. Az okok között gyakori a túl kevés, vagy túl sok nyomás a gumiabroncsokban. Ez veszélyes lehet, mert defektet okozhat, rontja a gumi tapadását az úthoz, a kanyarbiztonságot, növeli a fékutat. Könnyen lehet segíteni rajta, hiszen csak be kell állítani a megfelelő keréknyomást. Rosszabb, ha súrlódó hangot hallunk a futómű felől, ami csapágyproblémát is jelenhet. Ezzel ahogy csak lehet autószervizbe kell hajtani, mielőtt még nagyobb kár keletkezne az autóban.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.