Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk, ha meghibásodott az autó elektronikai rendszere?

Sok esetben a járműtulajdonos nem ért annyira az autójához, hogy tisztában legyen az olyan részletekkel is, mint amilyen például az autók belső elektronikai rendszere. Ez persze nem is elvárható az átlagembertől, mert szakmai tudást igényel. A szerelőknek egytől egyig tudniuk kell, hogy mi a teendő az elektronikai rendszer meghibásodása esetén. Viszont felmerül a kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő, ha nem hozzáértő emberekről van szó?

Az autó elektronikai rendszerének meghibásodása

Ha a vezető észreveszi, hogy baj van ezzel a berendezéssel, rendszerint leállítja a motort és hozzáértő segítséget hív. Viszont arra is van példa, hogy megkísérli egyedül megoldani a problémát. Vannak ugyanis olyanok, amelyeket könnyen meg tudja csinálni még az is, aki egyáltalán nem ért az autókhoz. A legtöbb elektronikai hiba azonban sajnos nem oldható meg ilyen egyszerűen, és muszáj lesz igénybe venni egy hozzáértő segítségét. Amikor leragadunk az út szélén, érdemes megnézni, hogy látszik-e, mi okozza a problémát. Ha úgy tapasztaljuk, hogy a nem megfelelő áramellátás lehet a probléma, akkor valószínűleg az akkumulátorral van a baj. Viszont az is megtörténhet, hogy nem az akkumulátorral, csak a sarujával van a baj. Érdemes egy kicsit utánanézni ezeknek.

Mit érdemes beszerezni?

 Ha úgy tapasztaljuk, hogy a problémát valóban a saru okozhatja, egyáltalán nem szabad eltávolítanunk azt az autóból. Ha mégis megtesszük, számolnunk kell azzal a lehetőséggel, hogy a beállítások elvesznek. Inkább tanácsos kipróbálni az erre a célra kifejlesztett sparyt, amely segít a szennyeződések és a lerakódások eltávolításában. Továbbá érdemes beszerezni egy árammérő készüléket is, hogy segítségével megállapíthassunk, hogy melyik részekben és vezetékekben nem a megfelelő az áramszint. Ha egyik sem segített a két módszer közül, akkor érdemes elvinni inkább egy szervizbe az autót, már amennyiben az üzemképes. Ha megtesszük ezeket, mindenképpen orvosolva lesz majd a hiba, és egy kis idő után már újra üzembe helyezhetjük a járművet. Sajnos az elektronikai rendszerek meghibásodásai nagyon komplex dolgok, és szakértői segítséget igényelnek. Régebb ez nem így volt, mivel nem volt ilyen fejlett maga az elektronika, és aki lerobbant az út szélén, könnyen meg tudta oldani a problémáját. Ma viszont nem tanácsos megkockáztatni, hogy mi javítsuk meg a rendszert, mert ezek annyira bonyolultak, hogy több kárt is okozhatunk, mint hasznot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.