Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit tegyünk, ha az autó elektromos rendszere hibásodott meg?

A mai kor autói, de már a ma még futó régebbi évjáratok is, megszámlálhatatlan elektromos berendezést, érzékelőt, vezérlőt, kábelt és csatlakozót tartalmaznak, amelyek meghibásodhatnak. És meg is hibásodnak. Viszont az autógyártás fejlődésével egyre több eszköz áll az autószervizek számára. Ma már egy autóvillamossági szerelőnek elég egy kábelt csatlakoztatni a műszerfalon és készen megkapja a fedélzeti komputeréből a hibák forrását.

Mit tehet az autós elektromos hiba esetén?

Az első megoldás, ami az ember szájára kívánkozik, hogy hívjon autószerelőt, vagy – ha az autó még üzemképes – hajtson egy autószervizbe. Az elektromos hibák javítása ma már szinte reménytelen vállalkozás az út szélén. Természetesen vannak még könnyedén szerelhető mezei körülmények között is megoldható autóvillamossági hibák. A leggyakoribb és helyben megoldható gond, ha valami miatt az egész elektromos rendszer kevés áramot kap az akkumulátortól. Jellemző ilyenkor, hogy egyszerűen vagy meglazult, vagy elpiszkolódott az akkumulátor saruja, ha azt látjuk, hogy az akkumulátor „okos szeme” zöldet mutat, vagyis az akku hibától eltekinthetünk.

Ne kapcsoljuk le az autóról az akkumulátort!

Mielőtt hozzálátnánk a saru javításához, tisztításához, eszünkbe ne jusson levenni a sarukat. A nélkül semmiképpen sem, hogy a használati kézikönyvben meggyőződnénk róla, tiltja-e ezt a gyártó. Egyes korszerű autóknál ugyanis a számos beállítás elvész, vagy jelszavakat kell beütni, sőt az is lehet, hogy egyes berendezések megsérülnek, ha megszüntetjük az autó áramellátását. Ilyenkor – ha az akkumulátor érintkezésével van baj – meg lehet próbálkozni az erre a célra szolgáló tisztító spray bevetésével. Egyéb elektromos eszközök esetében is lehet próbálkozni helyben. Megkísérelhetjük a legegyszerűbb mérő műszerrel megállapítani, hogy kap-e áramot egy-egy berendezés, vagy van-e áram a vezetékekben, amit ki lehet mérni egy multiméterrel. Meg lehet nézni, azt is, hogy kiégett-e valamelyik biztosíték. Ha a leírtakból egyikkel sem tudtuk megoldani a gondot, akkor marad az autóvillamossági szerelő felkeresése.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson