Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk, ha az autó elektromos rendszere hibásodott meg?

A mai kor autói, de már a ma még futó régebbi évjáratok is, megszámlálhatatlan elektromos berendezést, érzékelőt, vezérlőt, kábelt és csatlakozót tartalmaznak, amelyek meghibásodhatnak. És meg is hibásodnak. Viszont az autógyártás fejlődésével egyre több eszköz áll az autószervizek számára. Ma már egy autóvillamossági szerelőnek elég egy kábelt csatlakoztatni a műszerfalon és készen megkapja a fedélzeti komputeréből a hibák forrását.

Mit tehet az autós elektromos hiba esetén?

Az első megoldás, ami az ember szájára kívánkozik, hogy hívjon autószerelőt, vagy – ha az autó még üzemképes – hajtson egy autószervizbe. Az elektromos hibák javítása ma már szinte reménytelen vállalkozás az út szélén. Természetesen vannak még könnyedén szerelhető mezei körülmények között is megoldható autóvillamossági hibák. A leggyakoribb és helyben megoldható gond, ha valami miatt az egész elektromos rendszer kevés áramot kap az akkumulátortól. Jellemző ilyenkor, hogy egyszerűen vagy meglazult, vagy elpiszkolódott az akkumulátor saruja, ha azt látjuk, hogy az akkumulátor „okos szeme” zöldet mutat, vagyis az akku hibától eltekinthetünk.

Ne kapcsoljuk le az autóról az akkumulátort!

Mielőtt hozzálátnánk a saru javításához, tisztításához, eszünkbe ne jusson levenni a sarukat. A nélkül semmiképpen sem, hogy a használati kézikönyvben meggyőződnénk róla, tiltja-e ezt a gyártó. Egyes korszerű autóknál ugyanis a számos beállítás elvész, vagy jelszavakat kell beütni, sőt az is lehet, hogy egyes berendezések megsérülnek, ha megszüntetjük az autó áramellátását. Ilyenkor – ha az akkumulátor érintkezésével van baj – meg lehet próbálkozni az erre a célra szolgáló tisztító spray bevetésével. Egyéb elektromos eszközök esetében is lehet próbálkozni helyben. Megkísérelhetjük a legegyszerűbb mérő műszerrel megállapítani, hogy kap-e áramot egy-egy berendezés, vagy van-e áram a vezetékekben, amit ki lehet mérni egy multiméterrel. Meg lehet nézni, azt is, hogy kiégett-e valamelyik biztosíték. Ha a leírtakból egyikkel sem tudtuk megoldani a gondot, akkor marad az autóvillamossági szerelő felkeresése.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata