Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk, ha átvertek az autószervizben?

Jegyzetelő autószerelő

Minden autó elromlik néha, de ha nem romlik, akkor is szükséges a rendszeres szervizelés. Megbízható szerelőt találni nem kis feladat, sok helyen visszaélnek a helyzettel, azaz kihasználják, hogy a kocsitulajdonos nem szakember. De mit tegyünk, ha úgy érezzük, átvertek minket a szervizben? Van segítség!

Törekedjünk a békés megoldásra

Kezdjük azzal, hogy az nem elég, ha átverésre gyanakszunk. A magyar ember gyanakvó, ami az autóját illeti, de sok esetben nincs igaza. Éppen ezért ne indulatból cselekedjünk, vegyük elő a józan eszünket. Ha nem oldódott meg a probléma, amelyért azonban fizetnünk kellett, először próbáljunk békés megoldásra törekedni. Elképzelhető, hogy nem is átverésről van szó, csupán arról, hogy valamit elrontottak a szervizben. Mindenki hibázhat, az autószerelő is, ha ezt beismeri, majd orvosolja, meg is szűnt a gond. Ha vita, veszekedés lesz a történetből, az senkinek sem jó, ám sajnos lehetetlen ezt néha elkerülni. Ebben az esetben érdemes kikérni egy „másodvéleményt” egy hozzáértő ismerőstől vagy egy konkurens szerviztől. Ha dokumentálva van a baklövés, nehezebben védekezik az ellen a hibázó szakember. Fontos, hogy ne magunkat, de ne is az autót a szervizbe beadó házastársat hibáztassuk – az nem visz előre, és nincs is semmi értelme.

Felelősséget kell vállalnia a szerviznek

Ha minden kötél szakad, és sehogy sem sikerül megegyezni, jogi lépéseket lehet tenni. Erre megvan a gyakorlat, kormányrendelet szabályozza, hogy a javítások, azaz a szolgáltatások után féléves jótállási felelőssége van a szervizeknek, ezt ki lehet használni. Persze csak akkor, ha kaptunk számlát, bizonylatot a munkáról, amelyen részletesen rajta van, mit is végeztek el a műhelyben. Ezek nélkül nehezen tudja bizonyítani az ember az igazát. Ezért javasoljuk: mindig kérjünk tételes számlát! Ráadásul mivel jótállásról beszélünk, nem a panaszosnak kell igazolnia az igazát – amely nehéz is lenne, hiszen nem szakember a legtöbb autótulajdonos –, hanem a szerviznek kell bizonyítania, hogy mindent a szabályoknak megfelelően tett meg. Ha így csinálták, nem ijednek meg ettől, ha azonban sunyi módon jártak el, nincs menekvés. Érdemes megemlíteni, hogy van egy összeghatár, ez a bruttó 20 ezer forint anyagköltséggel együtt, amely minimumnak tekinthető a felelősség tisztázása kapcsán. Ez alatt nem nagyon tehet semmit a tulajdonos, 20 ezer forintos munkálatok felett azonban minden joga megvan a reklamálásra. Összefoglalva: ha úgy érezzük, átvertek, először bizonyosodjunk meg erről, másodszor próbáljuk meg békésen rendezni, harmadszor pedig, ha ez nem sikerül, álljunk ki az igazunkért. Minden feltétel adott ehhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata