Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyünk, ha átvertek az autószervizben?

Jegyzetelő autószerelő

Minden autó elromlik néha, de ha nem romlik, akkor is szükséges a rendszeres szervizelés. Megbízható szerelőt találni nem kis feladat, sok helyen visszaélnek a helyzettel, azaz kihasználják, hogy a kocsitulajdonos nem szakember. De mit tegyünk, ha úgy érezzük, átvertek minket a szervizben? Van segítség!

Törekedjünk a békés megoldásra

Kezdjük azzal, hogy az nem elég, ha átverésre gyanakszunk. A magyar ember gyanakvó, ami az autóját illeti, de sok esetben nincs igaza. Éppen ezért ne indulatból cselekedjünk, vegyük elő a józan eszünket. Ha nem oldódott meg a probléma, amelyért azonban fizetnünk kellett, először próbáljunk békés megoldásra törekedni. Elképzelhető, hogy nem is átverésről van szó, csupán arról, hogy valamit elrontottak a szervizben. Mindenki hibázhat, az autószerelő is, ha ezt beismeri, majd orvosolja, meg is szűnt a gond. Ha vita, veszekedés lesz a történetből, az senkinek sem jó, ám sajnos lehetetlen ezt néha elkerülni. Ebben az esetben érdemes kikérni egy „másodvéleményt” egy hozzáértő ismerőstől vagy egy konkurens szerviztől. Ha dokumentálva van a baklövés, nehezebben védekezik az ellen a hibázó szakember. Fontos, hogy ne magunkat, de ne is az autót a szervizbe beadó házastársat hibáztassuk – az nem visz előre, és nincs is semmi értelme.

Felelősséget kell vállalnia a szerviznek

Ha minden kötél szakad, és sehogy sem sikerül megegyezni, jogi lépéseket lehet tenni. Erre megvan a gyakorlat, kormányrendelet szabályozza, hogy a javítások, azaz a szolgáltatások után féléves jótállási felelőssége van a szervizeknek, ezt ki lehet használni. Persze csak akkor, ha kaptunk számlát, bizonylatot a munkáról, amelyen részletesen rajta van, mit is végeztek el a műhelyben. Ezek nélkül nehezen tudja bizonyítani az ember az igazát. Ezért javasoljuk: mindig kérjünk tételes számlát! Ráadásul mivel jótállásról beszélünk, nem a panaszosnak kell igazolnia az igazát – amely nehéz is lenne, hiszen nem szakember a legtöbb autótulajdonos –, hanem a szerviznek kell bizonyítania, hogy mindent a szabályoknak megfelelően tett meg. Ha így csinálták, nem ijednek meg ettől, ha azonban sunyi módon jártak el, nincs menekvés. Érdemes megemlíteni, hogy van egy összeghatár, ez a bruttó 20 ezer forint anyagköltséggel együtt, amely minimumnak tekinthető a felelősség tisztázása kapcsán. Ez alatt nem nagyon tehet semmit a tulajdonos, 20 ezer forintos munkálatok felett azonban minden joga megvan a reklamálásra. Összefoglalva: ha úgy érezzük, átvertek, először bizonyosodjunk meg erről, másodszor próbáljuk meg békésen rendezni, harmadszor pedig, ha ez nem sikerül, álljunk ki az igazunkért. Minden feltétel adott ehhez.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.