Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyen, ha ellopják az autóját?

Ha ellopják az autóját, az éppen annyira fáj, mintha elvennék öntől a gyermekkorát.  Ilyenkor teljesen jogos az ideg-összeroppanás és a teljes pánik is, de miután végzett ezekkel itt az ideje, hogy elkezdjen intézkedni és elkezdeni visszaszerezni autóját. Ilyenkor érdemes tudnia hogy mit kell tenni és kit kell hívni ahhoz minél előbb visszakaphassa kedvenc járművét. Először is mindenképpen meg kell bizonyosodni arról hogy valóban ellopták a szóban forgó járművet.

Vajon tényleg ellopták az autót?

Gyakran előfordul, hogy egy pláza hatalmas parkolójában eltévedünk, és nem találunk vissza autónkhoz. Ilyenkor nem kell bepánikolni és nem kell rögtön arra gondolni, hogy ellopták az autót. Ilyenkor tegyen még néhány kört a parkolóban és alaposan nézzen át minden járművet, mert lehet, hogy éppen egy kisteherautó mellé parkolt le és azért nem látta az autót, de az is lehet, hogy rossz helyen állt meg és elvontatták. Mindig arra gondoljon először, hogy elvontatták, és gondolkozzon el rajta, hogy kapott-e mostanában parkoló büntetést vagy bármilyen büntetést, ami miatt elvontathatják járművét. Ha semmi másra nem tud gondolni, csak arra, hogy ellopták a járművet, akkor érdemes azonnal értesíteni erről a rendőrséget. Minél tovább vár, annál messzebbre juthat a tolvaj az autóval, tehát rögtön hívja a rendőrséget, ha nem találja autóját és biztos benne, hogy nem is vontatták el. Amikor a rendőrséggel beszél, bizonyosodjon meg róla, hogy minden apró részletet elmondott az esetről, amire csak emlékszik.

Érdemes egyből felhívni a biztosítót

Még akkor is, ha a rendőrség lenyomozza az autóját az eltűnésének másnapján, akkor is érdemes már előre értesíteni a biztosítót a dologról, mert amíg a biztosító feldolgozza a kérvényét, addig eltelik majd egy kis idő. Szóval, ha biztos szeretne lenni benne, hogy még idén új autót vásárolhat, ha nem kerül meg a régi, akkor érdemes rácsörögni még aznap a biztosítóra. A biztosító számára néhány adatot mindenképp meg kell majd adni, például azt, hogy hol voltak a kulcsok az eltűnés előtt és után, valamint a neveket és az adatokat is meg kell adni azoknak a személyeknek, akiknek valaha birtokában volt az autó, végül pedig természetesen az autó leírása is szükséges mindehhez. Az autólopás sajnos egyre gyakrabban fordul elő, tehát vigyázzon járművére, és ha netán ellopják, akkor azonnal vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel, valamint a biztosítóval.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata