Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit tegyen, ha ellopják az autóját?

Ha ellopják az autóját, az éppen annyira fáj, mintha elvennék öntől a gyermekkorát.  Ilyenkor teljesen jogos az ideg-összeroppanás és a teljes pánik is, de miután végzett ezekkel itt az ideje, hogy elkezdjen intézkedni és elkezdeni visszaszerezni autóját. Ilyenkor érdemes tudnia hogy mit kell tenni és kit kell hívni ahhoz minél előbb visszakaphassa kedvenc járművét. Először is mindenképpen meg kell bizonyosodni arról hogy valóban ellopták a szóban forgó járművet.

Vajon tényleg ellopták az autót?

Gyakran előfordul, hogy egy pláza hatalmas parkolójában eltévedünk, és nem találunk vissza autónkhoz. Ilyenkor nem kell bepánikolni és nem kell rögtön arra gondolni, hogy ellopták az autót. Ilyenkor tegyen még néhány kört a parkolóban és alaposan nézzen át minden járművet, mert lehet, hogy éppen egy kisteherautó mellé parkolt le és azért nem látta az autót, de az is lehet, hogy rossz helyen állt meg és elvontatták. Mindig arra gondoljon először, hogy elvontatták, és gondolkozzon el rajta, hogy kapott-e mostanában parkoló büntetést vagy bármilyen büntetést, ami miatt elvontathatják járművét. Ha semmi másra nem tud gondolni, csak arra, hogy ellopták a járművet, akkor érdemes azonnal értesíteni erről a rendőrséget. Minél tovább vár, annál messzebbre juthat a tolvaj az autóval, tehát rögtön hívja a rendőrséget, ha nem találja autóját és biztos benne, hogy nem is vontatták el. Amikor a rendőrséggel beszél, bizonyosodjon meg róla, hogy minden apró részletet elmondott az esetről, amire csak emlékszik.

Érdemes egyből felhívni a biztosítót

Még akkor is, ha a rendőrség lenyomozza az autóját az eltűnésének másnapján, akkor is érdemes már előre értesíteni a biztosítót a dologról, mert amíg a biztosító feldolgozza a kérvényét, addig eltelik majd egy kis idő. Szóval, ha biztos szeretne lenni benne, hogy még idén új autót vásárolhat, ha nem kerül meg a régi, akkor érdemes rácsörögni még aznap a biztosítóra. A biztosító számára néhány adatot mindenképp meg kell majd adni, például azt, hogy hol voltak a kulcsok az eltűnés előtt és után, valamint a neveket és az adatokat is meg kell adni azoknak a személyeknek, akiknek valaha birtokában volt az autó, végül pedig természetesen az autó leírása is szükséges mindehhez. Az autólopás sajnos egyre gyakrabban fordul elő, tehát vigyázzon járművére, és ha netán ellopják, akkor azonnal vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel, valamint a biztosítóval.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.