Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit NE tegyen, amíg az autóján dolgoznak?

Általános jelenség, hogy az emberek, autójuk meghibásodása után megkísérlik egyedül megoldani a problémát, és ha nem sikerül, csak abban az esetben viszik el egy szervizbe. Ezzel persze semmi baj nincs, viszont, ha az ember egy szakmabelire bízza az autóját, elengedhetetlen, hogy meg is bízzon abban, hogy jól végzi a munkáját. Sajnos gyakori, hogy ez a feltétel nem teljesül. Ez általában hatalmas nézeteltérésekhez vezet az autótulajdonos és a szerelő között.

Az íratlan szabályok

Van néhány olyan íratlan szabály, amit érdemes betartani, hogy ne alakuljon ki konfliktushelyzet a szerelő és a tulajdonos között. Ezeket akármikor alkalmazhatjuk annak érdekében, hogy tudatosan elkerüljünk az értelmetlen nézeteltéréseket. Az első ezek közül a már említett bizalom kérdéséhez kötődik. Az a lényege, hogy ne vonjuk kétségbe a szerelő szakértelmét, és még ha így is van, semmiképpen ne adjunk neki hangot. Senki nem vállalja el úgy szívesen a munkálatok elvégzését, hogy közben tudja: nem bíznak benne azok, akik a munkálatokat adták. Ez kihatással lehet a munkájára is, és természetesen az árra is, már amennyiben ő szabja meg azt. Legcélravezetőbb, hogy egyáltalán ne is rendelkezzünk előzetes információkkal, és ne nézzük meg az interneten, hogyan is kell végeznie a rábízott munkát. Ha így teszünk, akkor megkönnyítjük a dolgát, és saját magunkat is megkíméljük a stresszhelyzetektől.

A lényeg a megfelelő kommunikáció

A másik, amit megtehetünk az, hogy előtte-utána fotókat készítünk. Ezeken legtöbbször látszik, hogy a javítás milyen fázisokon ment át, és hogy sikerült. Így az utólagos panaszok helytállók is lehetnek, mert kézzel fogható bizonyíték is van róla. Ha viszont nem csinálunk képeket, utána már hiába is bizonygatjuk a saját igazunkat, senki nem fog hinni nekünk. Még ha el is rontott valamit a szerelő, egyértelmű, hogy a többség neki fog hinni, mivel ő ért hozzá. Viszont nem mindenki nézi jó szemmel, ha a munkáját folyamatosan dokumentálják, és sértésnek veszi azt, ha fotókat készítünk a fázisokról. Fontos ezt is figyelembe venni, mielőtt döntünk. Viszont, ha egy kicsit is jó emberismerők vagyunk, 1-2 perc beszélgetés után világossá válik, hogyan kell cselekednünk. Az egésznek a lényege a megfelelő kommunikáció. Ha mindenről pontosan egyeztetünk a szervizben dolgozókkal, biztosan nem akadunk majd fenn az említett problémákon. Ha pedig szakértelemmel rendelkezünk, azt előre közöljük az illetővel, mert még a segítségére is lehet…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata