Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit kell tudnunk az autók akkumulátorának újraindításáról?

Az olyan részek meghibásodása egy autóban, mint amilyen az akkumulátor, kellemetlen következményeket vonhatnak maguk után. Rendszerint mindig akkor történik a katasztrófa, amikor a lehető legjobban igyekszünk elérni valahova, és életbevágó, hogy ne késsünk. Ilyenkor többféle megoldás is a rendelkezésünkre állhat, és nekünk a lehetőségeinkhez mérten kell válogatnunk közülük.

Mit tegyünk, ha meghibásodott?

 Ha nincs nálunk mobiltelefon, akkor érdemes autók leintésével próbálkozni, hiszen nagyon sokan vannak, akiknek csomagtartójában megtalálhatóak az akku bikázásához szükséges eszközök. Ilyenkor csak az a teendő, hogy a kábel segítségével a működő akkumulátorhoz csatlakoztassuk a nem működőt, és így adjunk neki áramot. Hogy ezt helyesen végezzük, el lehet olvasni egy-két leírást is a munkálatok előtt. Az újonnan vásárolt eszközökhöz pedig használati utasítás is jár, amely hasznos tippekkel látja el azt, aki bajba jutott. Ha ez a módszer valamiért nem jön össze, és kéznél van a mobiltelefon, akkor tanácsos felhívni egy olyan céget, amelyik pont ilyen szolgáltatásokkal foglalkozik. Az ilyenek általában hamar kiérnek a helyszínre, és azonnal segítenek, feltéve, ha egy nagyobb város közelében robbant le az autó, és nem kell órákat vezessenek, hogy kiérjenek a helyszínre. A hátránya ennek a megoldásnak az, hogy viszonylag sok pénzbe kerül. Viszont várható, hogy lemegy az ára, ugyanis már egyre több ember veszi igénybe az ilyen jellegű szolgáltatásokat, és ezért egyre több az erre szakosodó cég is.

Szerezze be időben ezeket a termékeket

 A legkézenfekvőbb megoldás mindközül a saját akkumulátor bikázó beszerzése. Persze ezt szaknyelven nem így hívják, viszont ugyanazon az elven működik, mint az előzőekben leírt folyamat. Lényege, hogy az autó lemerült akkuját új árammal töltse fel, és ezzel beindítsa a működését. Ezek az eszközök már a legtöbb igényesebb autós, motoros üzletből, vagy weboldalról beszerezhetőek. Azonban nagyon drágák, és ha valaki belegondol, hogy talán soha nem kerül sor a használatára, egy kicsit sokallja a ráfordítandó összeget. Viszont abba is érdemes belegondolni, hogy mi van akkor, ha mégiscsak szükség égető lesz rá, és pont a megfelelő pillanatban húz minket ki a bajból. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor érdemes még egyszer átgondolni azt, hogy nem-e érdemes mégiscsak beszerezni egyet. Megéri inkább most ráfordítani egy kis összeget, és megkímélni magunkat a potenciális bonyodalmaktól…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata