Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit kell tudnunk az autók akkumulátorának újraindításáról?

Az olyan részek meghibásodása egy autóban, mint amilyen az akkumulátor, kellemetlen következményeket vonhatnak maguk után. Rendszerint mindig akkor történik a katasztrófa, amikor a lehető legjobban igyekszünk elérni valahova, és életbevágó, hogy ne késsünk. Ilyenkor többféle megoldás is a rendelkezésünkre állhat, és nekünk a lehetőségeinkhez mérten kell válogatnunk közülük.

Mit tegyünk, ha meghibásodott?

 Ha nincs nálunk mobiltelefon, akkor érdemes autók leintésével próbálkozni, hiszen nagyon sokan vannak, akiknek csomagtartójában megtalálhatóak az akku bikázásához szükséges eszközök. Ilyenkor csak az a teendő, hogy a kábel segítségével a működő akkumulátorhoz csatlakoztassuk a nem működőt, és így adjunk neki áramot. Hogy ezt helyesen végezzük, el lehet olvasni egy-két leírást is a munkálatok előtt. Az újonnan vásárolt eszközökhöz pedig használati utasítás is jár, amely hasznos tippekkel látja el azt, aki bajba jutott. Ha ez a módszer valamiért nem jön össze, és kéznél van a mobiltelefon, akkor tanácsos felhívni egy olyan céget, amelyik pont ilyen szolgáltatásokkal foglalkozik. Az ilyenek általában hamar kiérnek a helyszínre, és azonnal segítenek, feltéve, ha egy nagyobb város közelében robbant le az autó, és nem kell órákat vezessenek, hogy kiérjenek a helyszínre. A hátránya ennek a megoldásnak az, hogy viszonylag sok pénzbe kerül. Viszont várható, hogy lemegy az ára, ugyanis már egyre több ember veszi igénybe az ilyen jellegű szolgáltatásokat, és ezért egyre több az erre szakosodó cég is.

Szerezze be időben ezeket a termékeket

 A legkézenfekvőbb megoldás mindközül a saját akkumulátor bikázó beszerzése. Persze ezt szaknyelven nem így hívják, viszont ugyanazon az elven működik, mint az előzőekben leírt folyamat. Lényege, hogy az autó lemerült akkuját új árammal töltse fel, és ezzel beindítsa a működését. Ezek az eszközök már a legtöbb igényesebb autós, motoros üzletből, vagy weboldalról beszerezhetőek. Azonban nagyon drágák, és ha valaki belegondol, hogy talán soha nem kerül sor a használatára, egy kicsit sokallja a ráfordítandó összeget. Viszont abba is érdemes belegondolni, hogy mi van akkor, ha mégiscsak szükség égető lesz rá, és pont a megfelelő pillanatban húz minket ki a bajból. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor érdemes még egyszer átgondolni azt, hogy nem-e érdemes mégiscsak beszerezni egyet. Megéri inkább most ráfordítani egy kis összeget, és megkímélni magunkat a potenciális bonyodalmaktól…

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.