Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit gondol, a BMW vagy a Mercedes luxusmodelljei a népszerűbbek?

Már mondjuk is a címben feltett kérdésre a választ: hiába egyre sikeresebb a BMW, a Mercedes-Benz immár második éve vezeti a luxus gépjárművek eladási listáját.

Szép vagy, szép vagy, BMW, de a Mercedes nálad is szebb

Rekordszámú autót értékesített a BMW német autógyár tavaly, de így sem tudta megelőzni a rivális Mercedes-Benzt, amely második éve vezeti a luxus gépjárművek eladási listáját. A müncheni székhelyű vállalat 2,09 millió BMW márkájú személyautót értékesített 2017-ben, ami 4,2 százalékkal haladja meg az előző évi adatot. Immár a hetedik egymást követő évben értek el értékesítési rekordot. Mindazonáltal a stuttgarti Mercedes-Benz eladásai kétszer gyorsabban emelkedtek tavaly, így 9,9 százalékkal 2,29 millióra növelték a tulajdonosoknak átadott új autók számát. A BMW-nél főleg az utcai terepjárók és az 1-es sorozat teljesített kiemelkedően: előbbi kategóriában 9,6, utóbbiban 15 százalékkal több járművet adtak el. A BMW konszern – a BMW mellett a Mini és a Rolls-Royce márkák – teljes eladásai 4,1 százalékkal 2,46 millió autóra nőttek 2017-ben.

Globálisan is nőnek az eladások

Tavaly egyébként először haladta meg a 90 milliót a globálisan eladott új autók száma a WardsAuto.com, a világ egyik vezető ágazati szaklapja szerint. Az eladások növekedése elsősorban az ázsiai vásárlások bővülésének, különösen a kínai autóvásárlások növekedésének köszönhető. A tavaly értékesített autók 25 százaléka Kínában talált vevőre. A növekedéshez hozzájárult, hogy tovább bővültek az eladások Nyugat-Európában, miközben olyan vezető feltörekvő országokban, mint Oroszország és Brazília, újra élénkülni kezdett a kereslet. A tavaly eladott autók száma 2,7 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Az eladott autók száma átlagosan 4,1 százalékkal emelkedett 2009 óta, míg ugyanebben az időszakban a Föld lakossága kisebb ütemben, 1,2 százalékkal nőtt.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson