Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit és milyen gyakran kell ellenőrizni az autónkban?

Joggal merül fel a kérdés a kezdő autósban, hogyan lehet megjegyezni és nyilvántartani, mit és milyen gyakran tanácsos ellenőrizni az autóban ahhoz, hogy ne érje meglepetés, mert valamit elmulasztott időben megnézni.

Amit az autósnak tudnia kell

Azért van a kötelező olajcsere intervallum is, hogy az időben és kilométerben megadott intervallumokban ellenőrizze az autószerviz járművünk állapotát. Ha ez nem elég, akkor miért nem írnak elő sűrűbb kontrollt? Az ok egyszerű: nem érné meg minden – havonta, vagy negyedévente esedékes – és általában negatív eredménnyel járó vizsgálatra az autószervizbe rendelni az autókat. Egyszerűbb és gazdaságosabb is, ha néhány ilyen feladatot az autó tulajdonosa, üzemben tartója, vezetője vállal magára. Mik ezek? Az áttekinthetőség kedvéért havi, negyedéves, féléves és éves időszakokra bontva adjuk meg a legfontosabb ellenőrzendőket.

Nem mindent, de mindent, ami fontos

Az autósnak nem kell időről időre az autója minden fontos alkatrészét ellenőriznie, mivel vannak olyanok, amelyeket nem is tudna megfelelő szerszámok, felszerelések és műszerek nélkül, és vannak olyanok is, amelyek az autó egész élettartama alatt nem igényelnek ellenőrzést. Ezekre most nem térünk ki, helyettük azokat soroljuk fel, amelyeket viszont nagyon is ellenőrizni illik.

Havonta: fékezés kijelző lámpa, motor hibajelző, keréklégnyomás kijelző, az olajcsere és gumicsere jelző matrica, az ablakmosó kijelző, olajszint, gumiabroncsok állapota, autó külső világítása.

Negyedévente: fékolaj, szervokormány, hűtővíz, akkumulátor, ablaktörlő gumiabroncs, meghajtó szíjak, kipufogó, tömlők.

Félévente: szintetikus olaj és olajszűrő csere, ha szükséges. Légszűrő ellenőrzés, szükség esetén csere, gumiabroncsok futásirányának cseréje, a gumiabroncs vizuális ellenőrzése.

Évente: fékek, utastéri légszűrő cseréje, hűtővíz (fagyálló), kormányszerkezet, felfüggesztés, vezérmű szíj csereidőpontjának ellenőrzése.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata