Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit érdemes tudni ahhoz, hogy jobb autóvezetők legyünk?

Nap, mint nap hallani az esti híradóban és számos helyen olvasható az interneten, hogy hány autóbaleset történik a világban. Mi kell ahhoz, hogy minél hatékonyabban lehessen elkerülni a meleg helyzeteket?

Tegyen a baleset ellen!

Az autóvezetők nagy része sajnos került már balesetveszélyes helyzetbe. Legyen az egy kisebb koccanás vagy akár egy nagyobb hangot kapó eset, legyen a személy akár rutinos, akár kezdő sofőr, egy dolog biztos. Tudatosan kell lépni a biztonságos és óvatos vezetés felé. Igyekezzen betartani a KRESZ szabályait, figyeljen a környezetében cikázó forgalomra és legyen türelmes. Senkinek sem tesz jót, ha türelmetlenkedünk, furakodunk és dudálunk. A kanyarok bizony tudnak alattomosak lenni, így mindig arra a pontra figyeljünk, ahova érkezni szeretnénk, jobb rálátást adva így magunknak a kanyar mélységére. Hirtelen gyorsítással vagy lassítással könnyen gondot tudunk okozni az úton, indokolatlanul próbáljuk meg ezt elkerülni. Az időjárási viszonyok is sokszor galibát tudnak okozni a közlekedésben, ezért lényeges időben felkészülni egy-egy hasonló esetre. Legyen ’’kéznél a kezünk’’! Vagyis kerüljük a mobiltelefon használatát és minden más olyan dolgot, ami lefoglalja kezünket és megsokszorozza egy esetleges baleset esélyét. Az ilyen apróbb dolgokkal bizony már jobb és biztosabb sofőrré válhat. Bár ez nem minden… Tegye fel magának a kérdést, vajon tehetek azért, hogy biztonságosabbá tegyem a vezetés technikámat? Ha a válasza igen, akkor már jó úton halad afelé, hogy igazán jó sofőr legyen.

Az úton nem vagyunk egyedül!

Több százezer autó jön-megy ebben a pillanatban is. Mit tegyen, ha ön is egy közülük? Figyeljen! Van egy lényeges tényező, ami minden volán mögé huppanó személyre vonatkozik. Ez pedig az, hogy tisztában kell lenni a saját magunk határaival. Ne legyen túlontúl magabiztos! Legyen akárhány év tapasztalata, hibázni mindenki tud. Még szebb, ha ezt be is ismeri. Hibáztathatjuk a másik autóst, hibáztathatjuk az út karbantartásáért felelős szerveket vagy akár az időjárást is. Viszont el kell ismernünk azt a tényt, hogy ha kicsit jobban figyelünk, elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Próbáljunk úgy vezetőülésbe ülni, hogy minden eshetőségre felkészülünk és készen állunk. Egyszerűen betartható szabályok és tippek ezek, viszont betartásukkal, lényeges mértékben zuhanhatnak meg a közutakon létrejött balesetek száma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata