Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit csinálj, ha bezártad a kulcsod az autóba?

zár a kocsin

A napi rohanásban, mókuskerékben előfordulhatnak kisebb-nagyobb figyelmetlenségek, hibák, amelyeken olykor jókat nevetünk, máskor meg rettenetesen bosszant minket. A homlokra felhúzott szemüveggel keresni a pápaszemünket, ez az előbbi kategória, míg az autóban hagyni a kulcsot, miközben a központi zár működésbe lép, az az utóbbi. Mi a teendő, ha nem jutunk be a kocsinkba, mert bent hagytuk a kulcsot?

Bárkivel előfordul

Az első és legfontosabb lépés, hogy nyugodjunk meg. Azt persze valószínűsítjük, hogy a lehető legrosszabbkor történik meg velünk ez a kis baleset: éppen rohannánk a gyerekért az edzésre, vagy az utóbbi időszak egyik legfontosabb megbeszélése várna ránk a munkahelyünkön. Sohasem otthon a kertben fordul elő ilyesmi, hogy a homlokunkra csaphassunk, és saját magunkat kinevetve besétáljunk a pótkulcsért a házba. Az esetek többségében pontosan az okozza a gondot, hogy gondolatban már a következő feladatra koncentrálunk, nem a rutinszerű műveletek végrehajtására. Ennek következményeként, egyetlen rossz mozdulat és kész is a baj: a kulcs az autóban, mi pedig dühösen toporgunk a jármű mellett, és azon töprengünk, hogy ezt hogy hoztuk össze. A legrosszabb eset, ha kétségbeesve nyúlunk a zsebünkhöz, hogy kivegyük a telefont, annak apropóján, hogy segítséget hívhassunk, azonban akkor tudatosul bennünk, hogy szokás szerint hanyag eleganciával dobtuk az anyósülésre a mobilt, amikor beszálltunk a kocsiba, és persze most is ott hever. Mit tegyünk hát, hogyan oldhatnánk meg a kellemetlen helyzetet? A kérdés először sokkal inkább az: mit ne tegyünk?

Gondoljuk át, mielőtt cselekszünk!

Az első, ami eszünkbe juthat, hogy megpróbáljuk többször is a kilincset használni, hátha csak egy rossz álom, ami történik. Amikor rájövünk, hogy ez tényleg megtörtént, akkor a következő elkeseredett próbálkozás általában az ajtó felfeszítésére irányul, esetleg a zárat kezdjük el babrálni valamilyen vékony eszközzel. Ezek nyilvánvalóan nem vezetnek eredményre, így azt kezdjük el vizslatni, hogy melyik ablakot kellene betörni, hogy hozzáférjünk a bent ragadt kulcshoz. De állj! Bármelyik megoldást is választjuk, mindenképpen kárt okozunk az autónkban. A feszegetéssel megsérülhet a zárszerkezet, a kulcslyuknál megkarcolhatjuk a fényezést, az ablak betörését pedig nem kell ecsetelnünk, hogy milyen károkkal járhat, arról nem is beszélve, hogy az ülésre esett üvegszilánkok eltüntetése a szilveszterkor kiszórt konfetti eltakarításával vetekszik, annyi különbséggel, hogy ez sérülésekkel is járhat. Vegyünk egy nagy levegőt, és nézzünk körül. Mivel bezártuk a mobilunkat is a kocsiba, így próbáljunk segítséget kérni valakitől. A megszűnt telefonfülkék híján, egy járókelő is megteszi, azonban a bizalmatlanságot elkerülve, keressünk inkább egy hotelt, éttermet vagy kávézót, ahol elpanaszolhatjuk a gondunkat, és valószínűleg tudnak nekünk kölcsönözni egy telefont, ahonnan felhívhatjuk egy barátunkat, rokonunkat, aki el tudja nekünk hozni az autó pótkulcsát. Már persze, ha tudjuk a számukat fejből, és rendelkezünk pótkulccsal. Ha nem, akkor újra a vendéglátóegység jóindulatára bízhatjuk magunkat, akik keresnek nekünk egy zárszakértőt, akit felhívhatunk. Ők rövid időn belül a helyszínre érnek, és néhány perc alatt a megfelelő eszközökkel felszerelve könnyedén ki tudják nyitni az kocsinkat néhány ezer forint ellenében. Ez még mindig sokkal olcsóbbnak tűnő megoldás, mint első dühünktől vezérelve kárt tenni a saját autónkban. 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata