Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit cserélj le mindenféleképpen, ha használt autót veszel?

Használt autó vásárlásakor legyünk körültekintők, és az adás-vétel után keressük fel az autószerelőnket, ugyanis van néhány apróság, amelyet nem árt kicserélni még a folyamatos használatba vétel előtt. Melyek ezek, azaz mit érdemes cserélni még a legjobb állapotú kocsikon is?

Irány a szerelő!

Ha használt autót szeretnénk vásárolni, akkor érdemes a szerződés aláírása előtt is átnézetni egy szerelővel a választott járművet, hogy tisztában legyünk annak a műszaki állapotával. Lehetnek olyan hibák, amelyről az eladó sem tud, és persze olyanok is, amelyekről nem szeretne szólni. Ha mindent rendben találtunk, és egymás tenyerébe csaptunk, akkor se az ezer kilométerre lévő tengerpart legyen az első utunk, ugyanis nem árt, ha néhány dolgot átnézetünk a kocsin, mielőtt használni kezdenénk a hétköznapokban. Ha szerencsénk van, és hitelesnek látszó, pontosan vezetett szervizkönyvet is kaptunk az autó mellé, akkor is érdemes egy olajcserével kezdeni a közös életet. Mivel használt járműről van szó, ezért nem tudhatjuk, hogy mennyi ideig állt egy helyben, így hiába futott csak néhány ezer kilométert a legutóbbi csere óta, a benne lévő motorolaj állapota valószínűleg hagy némi kívánnivalót maga után. Ha már olajcserére adjuk a fejünket, akkor ne felejtsük el az olajszűrőt és a levegőszűrőt sem leváltani egy újra. Vizsgáljuk meg a többi autóban lévő folyadékot is. Legyen az évszaknak megfelelő hűtőfolyadék a gépjárműben: szükség esetén töltsük fel a tartályt, és ha hideg az idő, akkor állítsuk be a megfelelő fagyáspontot, hogy ne érjen minket meglepetés a téli reggeleken. Nem tudhatjuk, hogy milyen ablakmosó folyadék van az autóban, ha zord az idő, akkor azt is cseréljük le, hogy biztosan a télnek megfelelő szélvédőmosó kerüljön bele.

Ne vegyük félvállról

Ha a fentiekkel megvagyunk, akkor vizsgáltassuk meg a váltófolyadékot és a fékfolyadékot. Érdemes ezeket is cserélni, mint ahogy az automata váltós autók esetében a váltóolaj szűrőjét is. Benzines autóknál vessünk egy pillantást a gyertyákra, szükség esetén ne legyünk restek újat szerelni a kocsiba. Mind közül a legfontosabb, amit nem szabad elhanyagolni, az a vezérműszíj cseréje, már persze, ha rendelkezik ezzel az alkatrésszel az autó. Egyszerre soknak tűnhet, azonban ezeket a javítási munkálatokat idővel mindenképpen meg kell tennünk. Van, amit egy-két évente, olyan is akad, amit tíz-húszezer kilométer megtétele után, és előfordul egy-két művelet, amelyet kicsivel hosszabb idő múlva. Ne vegyük ezeket félvállról, ha szánunk rá időt, és persze némi pénzt, hogy jobbá varázsoljuk a használtan vásárolt autónkat, akkor nem érhet minket meglepetés a birtokba vétel után sem. Persze elvégezhető még néhány apróság a kocsin a felsoroltakon kívül is. Ki tudja ki és hogyan használta a járművet, így érdemes egy klímatisztítást csinálnunk, mielőtt vezetni kezdjük a kocsit, ki tudja milyen mikroorganizmusok, baktériumok vertek tanyát a légkondicionáló berendezés láthatatlan részein. Ha megtehetjük, akkor egy új üléshuzat sem árt, de legalábbis egy kárpittisztítást nem árt beiktatnunk, mielőtt beültetjük a család apraja-nagyját az utastérbe. Ha mindennel megvagyunk, akkor már nyugodtan próbálgathatjuk a kocsit, persze a közlekedési szabályok betartása mellett. Néhány hét barátkozás után pedig már bátran elindulhatunk vele akár a tengerpartra is, addigra jó eséllyel minden addig rejtve maradt aprósággal találkozni fogunk, és szükség szerint ki is tudjuk ezeket javíttatni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata