Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire figyeljünk a használt autó vásárlás során?

Amikor használt autót szeretnénk venni, fontos kérdés, hogy az autó ütközött-e, vagy bármiféle súlyosabb sérülés érte-e az addigi használata során. Sokszor az eladók egy autót, csak azért, hogy könnyebben el tudják adni, és az árból se kelljen engedniük, törés-mentesen hirdetik, ezért a vásárlóknak szükségük van az alapos vizsgálatra.

Alaposan vizsgáljuk át a karosszériát

Az autóvásárlás során, több dologra oda kell figyelnünk. Először is, vegyük alaposan szemügyre a karosszériát. Erről a legkönnyebb megállapítani, hogy részt vett-e az autó bármiféle ütközésben. Nézzük körbe a járművet az elejétől a végéig, mindkét oldalon, hogy a váz mindenfelé egyenes-e, nincsenek-e benne nem oda illő hullámok. Ha bármiféle hibát észlel, esélyes, hogy az adott darab, már javításokon esett át. Erre utalhatnak olyan jelek, mint az egyenetlen (egyik oldalon kicsi, a másikon nagy) illesztési hézagok, illetve a nem egy síkban lévő, vagy eltérő árnyalatú karosszériaelemek. Ezek megvizsgálása után, jöhet a festés átnézése. Amennyiben találunk kissé eltérő színt vagy textúrát, akkor azok megmutatják, hogy a karosszéria elemek újra lettek festve. Ez lehet egy karcolás kijavítása, amit okozhatott a gondatlan járművezetés. Amennyiben nem látszik egyértelműen, hogy a gépkocsi festésen esett-e át, ellenőrizzük a motorházfedél, az ajtókeret és a csomagtartó belsejét. Ha nem gyári technológiával festették újra az autót és nem végeztek alapos munkát, akkor itt észrevehetjük a hibákat.

Ne feledkezzünk meg a nehezen hozzáférhető helyek ellenőrzéséről

A karosszéria átnézése után, a lökhárítón ellenőrizzük, hogy vannak-e kapcsok, vagy utalnak-e jelek töltőanyagok használatára. Ezeket a szabálytalan és egyenetlen dudorokból vehetjük észre, mivel a sérült helyeket ezzel fedik le, amit legkönnyebben egy mágnes segítségével vizsgálhatunk át. Mivel a mágnes, csak a fém felületeken működik, ezért érdemes, ha kezünket a kerékív belsejében végigsimítjuk. Amennyiben kapcsokkal találkozunk, akkor nagy valószínűséggel az autó bizony már átesett kisebb-nagyobb javításokon. Miután már megvizsgálta a jármű teljes külsejét, ne feledkezzen meg a kevésbé elérhető helyekről sem. A csomagtartóban a szőnyeg felvétele után, vegyük ki a pótkereket és ellenőrizzük, a fémszerkezetet. Ha az autót, már előzőleg valamilyen ütés érte hátulról, akkor a csomagtartóban lévő fémeken megmutatkozik, még akkor is, amikor külsőleg tökéletesen kijavították az autó karosszériáját.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!