Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire figyeljünk a használt autó vásárlás során?

Amikor használt autót szeretnénk venni, fontos kérdés, hogy az autó ütközött-e, vagy bármiféle súlyosabb sérülés érte-e az addigi használata során. Sokszor az eladók egy autót, csak azért, hogy könnyebben el tudják adni, és az árból se kelljen engedniük, törés-mentesen hirdetik, ezért a vásárlóknak szükségük van az alapos vizsgálatra.

Alaposan vizsgáljuk át a karosszériát

Az autóvásárlás során, több dologra oda kell figyelnünk. Először is, vegyük alaposan szemügyre a karosszériát. Erről a legkönnyebb megállapítani, hogy részt vett-e az autó bármiféle ütközésben. Nézzük körbe a járművet az elejétől a végéig, mindkét oldalon, hogy a váz mindenfelé egyenes-e, nincsenek-e benne nem oda illő hullámok. Ha bármiféle hibát észlel, esélyes, hogy az adott darab, már javításokon esett át. Erre utalhatnak olyan jelek, mint az egyenetlen (egyik oldalon kicsi, a másikon nagy) illesztési hézagok, illetve a nem egy síkban lévő, vagy eltérő árnyalatú karosszériaelemek. Ezek megvizsgálása után, jöhet a festés átnézése. Amennyiben találunk kissé eltérő színt vagy textúrát, akkor azok megmutatják, hogy a karosszéria elemek újra lettek festve. Ez lehet egy karcolás kijavítása, amit okozhatott a gondatlan járművezetés. Amennyiben nem látszik egyértelműen, hogy a gépkocsi festésen esett-e át, ellenőrizzük a motorházfedél, az ajtókeret és a csomagtartó belsejét. Ha nem gyári technológiával festették újra az autót és nem végeztek alapos munkát, akkor itt észrevehetjük a hibákat.

Ne feledkezzünk meg a nehezen hozzáférhető helyek ellenőrzéséről

A karosszéria átnézése után, a lökhárítón ellenőrizzük, hogy vannak-e kapcsok, vagy utalnak-e jelek töltőanyagok használatára. Ezeket a szabálytalan és egyenetlen dudorokból vehetjük észre, mivel a sérült helyeket ezzel fedik le, amit legkönnyebben egy mágnes segítségével vizsgálhatunk át. Mivel a mágnes, csak a fém felületeken működik, ezért érdemes, ha kezünket a kerékív belsejében végigsimítjuk. Amennyiben kapcsokkal találkozunk, akkor nagy valószínűséggel az autó bizony már átesett kisebb-nagyobb javításokon. Miután már megvizsgálta a jármű teljes külsejét, ne feledkezzen meg a kevésbé elérhető helyekről sem. A csomagtartóban a szőnyeg felvétele után, vegyük ki a pótkereket és ellenőrizzük, a fémszerkezetet. Ha az autót, már előzőleg valamilyen ütés érte hátulról, akkor a csomagtartóban lévő fémeken megmutatkozik, még akkor is, amikor külsőleg tökéletesen kijavították az autó karosszériáját.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.