Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mire figyeljünk a használt autó vásárlás során?

Amikor használt autót szeretnénk venni, fontos kérdés, hogy az autó ütközött-e, vagy bármiféle súlyosabb sérülés érte-e az addigi használata során. Sokszor az eladók egy autót, csak azért, hogy könnyebben el tudják adni, és az árból se kelljen engedniük, törés-mentesen hirdetik, ezért a vásárlóknak szükségük van az alapos vizsgálatra.

Alaposan vizsgáljuk át a karosszériát

Az autóvásárlás során, több dologra oda kell figyelnünk. Először is, vegyük alaposan szemügyre a karosszériát. Erről a legkönnyebb megállapítani, hogy részt vett-e az autó bármiféle ütközésben. Nézzük körbe a járművet az elejétől a végéig, mindkét oldalon, hogy a váz mindenfelé egyenes-e, nincsenek-e benne nem oda illő hullámok. Ha bármiféle hibát észlel, esélyes, hogy az adott darab, már javításokon esett át. Erre utalhatnak olyan jelek, mint az egyenetlen (egyik oldalon kicsi, a másikon nagy) illesztési hézagok, illetve a nem egy síkban lévő, vagy eltérő árnyalatú karosszériaelemek. Ezek megvizsgálása után, jöhet a festés átnézése. Amennyiben találunk kissé eltérő színt vagy textúrát, akkor azok megmutatják, hogy a karosszéria elemek újra lettek festve. Ez lehet egy karcolás kijavítása, amit okozhatott a gondatlan járművezetés. Amennyiben nem látszik egyértelműen, hogy a gépkocsi festésen esett-e át, ellenőrizzük a motorházfedél, az ajtókeret és a csomagtartó belsejét. Ha nem gyári technológiával festették újra az autót és nem végeztek alapos munkát, akkor itt észrevehetjük a hibákat.

Ne feledkezzünk meg a nehezen hozzáférhető helyek ellenőrzéséről

A karosszéria átnézése után, a lökhárítón ellenőrizzük, hogy vannak-e kapcsok, vagy utalnak-e jelek töltőanyagok használatára. Ezeket a szabálytalan és egyenetlen dudorokból vehetjük észre, mivel a sérült helyeket ezzel fedik le, amit legkönnyebben egy mágnes segítségével vizsgálhatunk át. Mivel a mágnes, csak a fém felületeken működik, ezért érdemes, ha kezünket a kerékív belsejében végigsimítjuk. Amennyiben kapcsokkal találkozunk, akkor nagy valószínűséggel az autó bizony már átesett kisebb-nagyobb javításokon. Miután már megvizsgálta a jármű teljes külsejét, ne feledkezzen meg a kevésbé elérhető helyekről sem. A csomagtartóban a szőnyeg felvétele után, vegyük ki a pótkereket és ellenőrizzük, a fémszerkezetet. Ha az autót, már előzőleg valamilyen ütés érte hátulról, akkor a csomagtartóban lévő fémeken megmutatkozik, még akkor is, amikor külsőleg tökéletesen kijavították az autó karosszériáját.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata