Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Minden negyedik magyar nyitott egy elektromos autó vásárlására

A magyar autósok negyede venne elektromos autót, míg a viszonylag új, azaz öt évnél fiatalabb személygépkocsit használók harmada gondolná át a lehetőséget. A legnagyobb félelmet a magas beszerzési ár és a korlátozott utazási távolság jelenti.

Gyerekes családok és a diplomás autósok előnyben

A magyar autósok negyede nyitott elektromos autó vásárlására, és a becslések szerint az év végére már ötezer felett lehet az ilyen kocsik száma Magyarországon – derült ki az Ipsos közvélemény-kutató felméréséből. A vizsgálat során megkérdezett 863, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany mintegy harmada jelezte, hogy 2019-ig lecseréli jelenlegi járművét. Az új személyautó vásárlásakor tízből kilencen mérlegelnék egy alternatív meghajtású kocsi beszerzését. A kutatócég becslése szerint a teljes célcsoport negyede, míg a viszonylag új, azaz öt évnél fiatalabb autót használók harmada venné számításba legközelebb az e-autó vásárlásának lehetőségét. A gyerekes családok és a diplomás autósok különösen nyitottak a tisztán elektromos hajtású gépkocsira.

Gond a korlátozott utazási távolság

Az új technológia mellett nem csupán a racionalitás vagy a környezetvédelem szól, hanem az autózás újszerű élménye is. A legnagyobb félelmet a magas beszerzési ár és a korlátozott utazási távolság jelenti. A felmérés szerint a többség túlbecsüli a villanyautók valós kapacitását, az elektromos autótól elvárt, egyetlen töltéssel megtehető minimális távolságot átlagosan 375 kilométerben jelölték meg. A tényleges napi használatot felmérve ugyanakkor kiderült, hogy a legritkább esetben van szüksége egy áltagos magyar autóhasználónak erre a hatótávra. Az Ipsos szerint az autóvezetők 54 százaléka számára egy korszerű elektromos autó már jelenleg is megoldást kínálna a hétköznapokban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.