Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Minden, amit a szabálytalan gumikopásról tudni kell

Kopott gumiabroncs az autón

Mik a lehetséges okok? Milyen jelei vannak? Hogyan kerülhetjük el? Melyek az ellenőrzés módjai? A biztonságos autós közlekedéshez elengedhetetlen a gumiabroncsok megfelelő állapota. Az első kerekeken lévő szabálytalan kopás kifejezetten veszélyes – a kormány remegését okozza, ami rossz egyenesfutási jellemzőket és kanyarstabilitást vált ki. Vegyük tehát sorra, hogy mik a leggyakoribb kiváltó okok.

Melyek a gumikopás leggyakoribb okai?

A gumi kopása szemmel is észlelhető, így sokszor magunk is meg tudjuk állapítani az okát. Fontos viszont kiemelni, hogy ha ilyet észlelünk, forduljunk szakemberhez. Ha a gumi két szélén látunk kopásnyomokat, annak a leggyakoribb oka, hogy alacsony a kerekben lévő nyomás. Az alacsony nyomás csökkenti a gumi élettartamát, illetve túlmelegedéshez is vezet. Ezzel szemben, ha a kopás a gumi közepén van, túl magas nyomásra gyanakodhatunk. Fontos rendszeresen ellenőrizni a nyomás értékét, hiszen a túl magas vagy alacsony érték más műszaki hibákhoz is vezethet. Ha melyédeseket, illetve dudorokat látunk az abroncson, az utalhat arra, hogy a kerekek nincsenek kiegyensúlyozva, illetve hogy a gépjármű egyes alkatrészei kopottak, például a kormánymű vagy a lengéscsillapító. A negyedik leggyakoribb az úgynevezett fűrészfogas kopás. A nevet az abroncs belső szélén lévő fűrészfogszerű tüskékről kapta. A kiváltó ok a nem megfelelő futómű-beállítás. Ha vezetés közben a tapadás csökkenését érzékeli, a bordák mélysége nem kielégítő. Ha ez a mélység 1,6 milliméter alá csökken, keressen fel egy szakembert, és cseréltesse ki az abroncsot.

Hogyan előzhetjük meg a bajt ?

A hibákat a legjobb időben felfedezni, éppen ezért a rendszeres nyomásellenőrzés mellett havonta ajánlatos a gumi ellenőrzése is. A kormány elforgatásával a kerekek jól láthatóak lesznek, így egyszerűen ellenőrizhetjük a kopást és a bordázat mélységét. Nagyon fontos a téli és nyári gumi cseréje, és az éppen nem használt kerekek megfelelő tárolása. Így ha a hőmérséklet tartósan 7 fok felett van, váltsuk a télit nyári gumira. Ugyanakkor fontos megemlíteni azokat a gumiabroncshibákat, amelyeknek gyakran nincsenek külső nyomaik. Egy kátyún vagy padkán való keresztülhajtáskor a gumiabroncs vázszerkezete megsérülhet. Ilyenkor a gumin gyakran nem észrevehető dudorok alakulhatnak ki, amik a durrdefekt veszélyével járnak. Az ilyen abroncsot haladéktalanul ki kell cserélni. A szálszakadás nyomán létrejövő pukli nem szépséghiba, szakszerűen nem lehetséges a javítása. Az ilyen gumiabroncs használatával a saját életet veszélyezteti, ezért forduljon vele mihamarabb szakemberhez!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
<